DÜNYA - 23 Haziran 2017 Cuma 13:46

Brüksel’deki saldırıda can kurtaran Müslüman kahraman ilan edildi

A
A
A
Brüksel’deki saldırıda can kurtaran Müslüman kahraman ilan edildi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de tren istasyonunda son anda önlenen terör saldırısında trende bulunanları sakinleştirerek yere yatmalarını sağlayan Müslüman, kahraman ilan edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de geçtiğimiz günlerde Central Tren İstasyonu'nda yaşanan terör saldırısının yankıları devam ederken, olayla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Fas kökenli Oussama Zariouh adlı saldırgan tarafından akşam saat 20.45 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda trende bulunanları sakinleştirerek yere yatmalarını sağlayan Müslüman kahraman ilan edildi. La Derniere Heure gazetesinde yer alan habere göre, eylemin gerçekleştiği esnada peronda kalkışı bekleyen trende yolcu olarak bulunan Mohammed Charfi, dışarıda yaşananları fark edince “Kapıları kapatın” diye bağırdı. Kapıların kapanmaması üzerine tren sorumlusunu arayan Charfi, sorumlunun şoför kabinine sığındığını fark edince vagonlara gidip herkesin sakin bir şekilde yere yatmasını sağladı. Trende bulunanlar yere yatmaları sayesinde saldırıdan yara almadan kurtulurken, La Derniere Heure gazetesi Mohammed Charfi’yi kahraman ilan etti. Gazeteye demeç veren Charfi, “Ben Müslümanım ve bu tür eylemlerde bulunarak insanların canlarına kıyan insanları benim dinimle bağdaştırmamak gerekiyor. İslam barış ve tolerans dinidir” dedi.

Brüksel'in Central Tren İstasyonu'nda intihar bombacısı olduğundan şüphelenilen bir kişi, küçük çaplı bir patlamaya neden olduktan sonra güvenlik güçlerince vurularak öldürülmüştü.  

Cafer Yıldırımer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile birlikte cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesinde uygulanacak usul ve esasları belirlendi. Yönetmelik, 14.03.2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun ek 6’ncı maddesi ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 292/A maddesine dayanılarak hazırlandı. Yönetmeliğe göre cemevi, il müdürlüğüne Alevilerin ve Bektaşilerin cem erkanı yürüttükleri meydan adlı bölüm başta olmak üzere; kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu ve diğer bölümlerden oluşan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından tespiti yapılan cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için yazılı talepte bulunacak. Cemevinin aydınlatma amaçlı enerji tüketimi ile diğer amaçlara yönelik enerji tüketiminin sayaç tefriki yapılmak suretiyle ayrılması zorunlu olacak. Sayaç tefrik işlemlerinin kontrolü cemevinin unsurları dikkate alınarak il müdürlüğünün teknik personeli tarafından yapılacak. Yönetmelikte aranan koşulların sağlandığı tespit edilen cemevlerinin aydınlatma giderinin fatura ibrazına bağlı olarak ödeneceği il müdürlüğünce cemevine bildirilecek. Aydınlatma gideri ödenen cemevleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından her yıl yerinde kontrol edilecek. Cemevi dışında kaldığı tespit edilen ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak ve hükümlere uyulmaması halinde ödenmesi gereken faiz, gecikme faizi, gecikme zammı, kesme-bağlama bedeli gibi her türlü bedel abone tarafından ödenecek. Bu bedellerden Başkanlık sorumlu olmayacak. Yapılan kontroller neticesinde fazla ödenen tutarın tespit edilmesi halinde fazla ödenen tutar, il müdürlüğünce yapılan ödeme tarihinden geri ödeme tarihine kadar geçen süre için 21.07.1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranı dikkate alınarak hesaplanan faiz uygulanarak geri alınacak.