GÜNDEM - 06 Şubat 2016 Cumartesi 16:11

Bu da deve güzeli

A
A
A
Bu da deve güzeli

Çanakkale’nin Biga ilçesinde deve güreşleri öncesi kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrasında da ‘en güzel deve’ seçildi.

Biga Belediye Başkanlığı tarafından 7 Ocak Pazar günü Çınarlık mevkiinde yapılacak güreşler öncesi deve sahipleri havutları giydirilip süslenmiş develeri ile yürüdü. 21 devenin yer aldığı ve Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden başlayan kortej, Muammer Aksoy Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde devam ederek, belediye sarayı önünde son buldu. Yürüyüş vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Yürüyüşün ardından ise ‘en güzel deve’ seçildi. Deve güzeli, Bodrum'dan Kamil Ağa'ya ait ‘Kanka’ isimli deve oldu.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Geçen yıl ilk defa deve güreşi etkinliğimizi gerçekleştirdik. Biga halkının gözünde ilgi gördü. Bizim de bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Bu yıl arkadaşlarımız, nisan, mayıs ayından itibaren çalıştılar. Türkiye'nin şampiyon develerinin büyük çoğunluğunu Biga'mıza getirdiler" dedi. Yarışmada fiziksel görünümü ve üzerindeki süsleri göz önünde bulundurularak seçilen en güzel deveye Biga Belediye Başkanı İsmail Işık tarafından altın havan verildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir