GÜNDEM - 07 Mayıs 2015 Perşembe 09:57

Bu ebeye saldıran yandı

A
A
A
Bu ebeye saldıran yandı

Samsun'da bir hastanede çalışan 42 yaşındaki ebe, sağlıkta şiddet olaylarının artması üzerine kendisini saldırılara karşı korumak için boks dersi alıyor.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan 20 yıllık ebe 42 yaşındaki Gülay Usta, son yıllarda sağlık personeline yönelik saldırı olaylarının artması üzerine kendisini korumak için boks öğrenmeye karar verdi. Olimpia Spor Salonu'nda yaklaşık 3 yıldır boks dersi alan ebe Gülay Usta, "Mesleğim ebelik. Sağlık sektöründe çok fazla şiddete maruz kalıyoruz. Her gün o kadar şiddet olayları ile karşılaşıyoruz ki, ben çareyi savunma sanatlarına gitmekte buldum. Yolum boks ile karşılaştı. 3 yıldır boks yapmaktayım. Çok da memnunum. Kendime olan güvenim arttı. En ufak bir şey başıma geldiğimde de kendimi koruyabileceğime inanıyorum. Kesinlikte bayanlara tavsiye ediyorum. Devlet bizleri bir yere kadar koruyabiliyor. Bizim kendi kendimizi korumaktan başka çaremiz yok. O yüzden mutlaka ve mutlaka bir savunma sanatı öğrensinler. Hem sağlıklı olurlar hem de kendilerini korumayı öğrenirler. 3 senedir boks yapıyorum ve sağlığım elverdiğince de devam etmek istiyorum" dedi.

Bu ebeye saldıran yandı

Ebe Gülay Usta'ya boks dersleri veren Boks Antrenörü Tuncay Özkan ise, "Boks hem savunma sanatı olarak hem de atak sanatı olarak oldukça göz önünde bulundurulacak bir branştır. Sağlık çalışanı olarak bana başvurup şiddet olayları ile karşılaştığını ve kendisini savunmak istediğini söyledi. Ben de boks sporu ile hem fiziksel hem de ruhi olarak özgüven duygusunun yüksek seviyeye çıkacağından bahsettim. Kendisinden oldukça memnunum. Şuan herhangi bir saldırı pozisyonunda kaldığında çok rahat bir şekilde kendisini savunabilecek durumda. Her türlü teknik alanda donanıma sahip" diye konuştu. 

MUAMMER AY-KENAN AKYÜZ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.