ASAYİŞ - 09 Haziran 2015 Salı 10:40

Bu hayvanları kim katlediyor?

A
A
A
Bu hayvanları kim katlediyor?

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında tilki ve köpeklerin, çevreye gelişigüzel saçılan yiyeceklerle zehirlenerek öldürülmesine vatandaşlar büyük tepki gösteriyor.

İddialara göre, sokak köpeklerinin telef olması için OSB civarındaki çeşitli yerlere kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zehirli yiyecekler bırakıldı. Bu yiyecekleri yiyerek zehirlenen ve telef olan hayvanların arasında sokak köpeklerinin yanı sıra büyük ve küçükbaş hayvanların sürüsünü koruyan çoban köpekleri ve tilkiler de bulundu. Bölgeye yakın yerde hayvanlarını otlatan bir çoban, sürüsünü koruyan köpeğinin zehirlenerek telef olduğunu, 3 adet safkan Sivas kangalı köpeğinin de kaybolduğunu ileri sürdü.

19 yaşındaki çoban İsmail Yılmaz, “Kaç tane köpek öldü, yol kenarlarına zehirli et atıyorlar. Başıboş hayvanlarla köpeklerimiz öldü. Bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu doğa hayvanıdır. Bizim kendi köpeklerimiz de öldü. Niye atıyorlar bilmiyoruz, mağduruz. Galiba yol kenarına et atıyorlarmış. Ölen köpekleri de toplayıp götürüyorlar, ancak nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Burada köpeği de bırakın hayvanlarımız da onları yemeğe gidebilir. Çocuklar gidip elleyebilir, bulaşırsa insanlar da ölebilir” dedi.

8 yıldır eğittiği çoban köpeğinin telef olduğunu söyleyen 35 yaşındaki çoban Ersin İşli ise, tepkisini dile getirdi. İşli, “Biz hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Burada canavar ve hırsızlık olayı oluyor. Bu bölgede köpekleri çok zehirliyorlar. Kendi köpeğim zehirlenmişti. Dün belediye ekiplerini görüp köpeğimin zehirlendiğini söyledim ‘Haberimiz yok’ dediler. Bunu zehirleyeceklerse bizi de zehirlesinler. Bu köpek çok zor yetiştiriliyor. Can yani sonuçta. Karşıma gelsin bunu zehirleyeni ben de zehirleyeyim bakalım ne olacak? Bunun bir çaresi olacak. Bu köpeğin ahı kalmayacak.

Bu köpek de kendisini kim zehirlediyse onu bulacak. Köpeğim 8 yaşındaydı, kendim yetiştirmiştim. Çok emektar köpekti. Bugün köpeğimiz zehirlendi, yarın hayvanlarımız da zehirlenecek. Fabrikalar meramızı kapladı, köpeklerimiz zehirleniyor. Buna bir çare arıyoruz” ifadelerini kullandı. Ölen köpeklerin 20 civarında olduğunu kaydeden İşli, “Hangi kapıya gitsek reddedecekler. Biz köylüyüz bir şey yapamayız ki. En azından DNA testi yapılsa dava açardım ama köpek ölülerini de toplayıp götürüyorlar. 15-20 tane köpek ölmüştür. 5-6 tanesini biz gördük” diye konuştu. İşli, telef olan köpeğinin yanı sıra 3 adet safkan Sivas kangalı köpeğinin de kaybolduğunu dile getirdi. 

GÜLÇİN ÖZDEN - SELİM KUŞCU 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir