SAĞLIK - 16 Ekim 2016 Pazar 11:55

Bu üçlü hastalıklardan koruyor

A
A
A
Bu üçlü hastalıklardan koruyor

Soğuk kış ayları yaklaşırken vücut direncini artırmak isteyenlerin yeni tercihi bal, limon ve taze zencefilden yapılan şurup oluyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Mehmet Özyürek, kış öncesi vücut direncinin doğal yollardan artırılmasının hastalıklara karşı koymada çok büyük rol oynadığını ifade etti.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düştüğü son günlerde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda da artışlar görülmeye başlandı. Çerçi Baharat Doğal Ürünler Merkezi’nden Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Mehmet Özyürek, vatandaşları doğal yollar ile vücut dirençlerini artırarak hastalıklardan korunabileceklerini ifade etti. 

Evde yapılabilecek basit karışımlar ile vücut direncinin artırılabileceğini ifade eden Özyürek özellikle bal, taze zencefil ve limon karışımından elde edilecek şurubun bütün kış boyunca kullanılmasının faydalı olabileceğini söyledi. Mehmet Özyürek, “Bu karışım evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra özellikle soğuk kış aylarında doğal bir takviye ve hastalıklara karşı koruyucu olmasıyla oldukça faydalı bir karışımdır" dedi.  

Emrah Elmas 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32