SPOR - 15 Ağustos 2012 Çarşamba 18:07

Bucaspor'un gol sorunu çözüldü

A
A
A
Bucaspor'un gol sorunu çözüldü

Eski golcü oyuncusu Mehmet Batdal ve Dahmane ile kesin şekilde anlaşan Bucaspor, forvet hattındaki sorununu çözdü.

EFKAN AYHAN

Mehmet Batdal ve Dahmane ile kesin şekilde anlaşan Bucaspor, son transferini eski oyuncusu Erkan Taşkıran’ıda transfer ederek noktalamak istiyor. Kulüp Başkanı Mehmet Bektur yaptığı açıklamada, “Mehmet Batdal ile anlaşmamızda Fatih Terim’in gidebilir onayı etkili oldu. Bizim amacımız Batdal’ı bonservisiyle birlikte almak. Batdal belli şartlardan feragat ederse kulübünden bonservisiyle transfer edeceğiz. Dahmane ile de anlaşma sağladık. Takımla birlikte idmanlara çıkmaya başladı. Mehmet ve Dahmane’ye birlikte imza attırmayı planlıyoruz. Erkan Taşkıran’da kulübü ile olan sorunlarını çözerse imza atacağız” dedi.

“TARAFTARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”
İzmir derbisi olarak adlandırılan Göztepe ve Karşıyaka maçlarının Buca Arena’da oynatılmasını için çok çaba sarf ettikleri söyleyen Başkan Bektur, “İzmir derbilerini kendi stadımızda oynatılmasını sağlamak çok zor oldu. Taraftarlarımızın yürüttüğü ‘Buca Arena süs olsun diye mi yapıldı haberi ve imza kampanyası’ İzmir İl Güvenlik Kurulu toplantısında gerçekten çok etkili oldu. Taraftarlarımıza yürüttükleri etkili kampanya için teşekkür ederim. Toplantıda bulunan tüm üyelerde yaklaştıkları olumlu tavır ve destekleri için de ayrıca teşekkür ederim. Arena için hak yerini buldu. Güvenlik toplantısında yapılan sunumda güvenlik açısından, maç seyretme açısından, elektronik bilet ve kamera sistemi açısından en uygun stad İzmir’de Buca Arena olarak gözüktü” ifadesinde bulundu.

“KOCAOĞLU İLE İYİ İLİŞKİLER KURULMALI”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun daveti üzerine Şato Restaurant’da bir araya gelen İzmir kulüpleri başkanları ve yöneticileri Kocaoğlu’na isteklerini iletti. Başkan Bektur, “ İzmir kulüpleri olarak Sayın Kocaoğlu ile daha organize olarak ilişki kurarsak destek verebilir. Bu ilişki sağlanırsa maddi ve manevi şekilde başkanımızın yanında olacağına inanıyorum. Kocaoğlu, önceki başkanlığım dönemimde 2,5 milyon TL destek sözünde bulunmuştu. Ben başkanlığı bıraktıktan sonra 700 bin TL kulübümüze verilmiş. Başkanımız, paranın geri kalan kısmının ise belli prosedürlerin tamamlamasından sonra kısa süre içerisinde kulübümüze verileceğini belirtti.”

“AKADEMİ AKTİF HALE GELİYOR”

Akademi liglerinin 1 Eylül’de başlayacağını söyleyen Başkan Bektur, “ Akademi ligleri normalde Eylül’ün 3. haftası başlarken öne alınması bu karmaşık durumda bizi biraz zor duruma soktu. Bucaspor Futbol Akademisi olarak 5 elit kategoride mücadele edeceğiz. Eski sistemde çalışanlar işlerini bırakmıştı fakat teknik işlerde yeni sistemimizi kuruyoruz. Bugün itibariyle aşçısı, hocası ve güvenliğiyle her şeyi sıfırdan başlatıyoruz. Hiçbir zaman akademinin kuruluş amacının dışına çıkılmayacak.

Akademiminin kuruluş amacındaki maddeler neyse aynı şekilde devam edecek. Yeni sistem oturana kadar akademinin 1-2 ay özerkliği maddi açıdan korunamayabilir. Maddi yönden gereken desteği Bucaspor Derneği olarak karşılayacağız. 2 aydan sonra akademi maddi yönden özerkliğini sürdürecek” dedi. Akademi topçuların velileriyle de Kaynaklar tesislerinde toplantı yapacaklarını belirten Bektur, “Öğrencilerimizin velilerini yapacağımız toplantıya davet ettik. Bucaspor’da kalmak isteyenler ile devam edeceğiz. Bizden ayrılırlarsa 2 sene amatörde mücadele ederler. Bizimle devam ederlerse elit lig kategorilerinde mücadele ederler. Eksiğimiz olursa da Bucaspor Futbol Okulları’nda oynayan 1.300 öğrenci ile gidereceğiz. Kulüp olarak esas kaynağımız kendi okulumuz. Akademiye dışardan en fazla 1-2 öğrenci geliyor. Diğer oyuncuların hepsi okulumuzdaki öğrencilerden oluşma” şeklinde konuştu.

“ÜÇÜNCÜDE DAVA AÇARIZ, UZLAŞAMAZSAK MAHKEMELİK OLURUZ”

Seyit Mehmet Özkan’ın kendilerine göre daha çok futbol tutkunu olduğunu söyleyen Bektur, “Özkan’ın, 6 yıldır sürekli bana Bucalılar yardım etmiyor algısı bu yıl son noktasını koydu. Salih’in, Fenerbahçe’ye transferinden gelen paranın yüzde 25’inin akademiye aktarılmamasının iddaa edilmesi Özkan’ın ayrılış bahanesidir. Bu konunun altında bana göre farklı nedenler yatmaktadır. Benim beğenmediğim nokta Özkan’ın üslübü ve iletişim tarzı. Biz sportmen bir kulüp olarak her zaman barışçıl bir politika izliyoruz. Özkan uslübü ve konusunda daha dikkatli olmalı. Sportmen bir camia olarak sportmen bir kişiye böyle bir uslübü ve iletişim şeklini hoş bulmuyoruz, bize de uymuyor” dedi.

Bucaspor’un her zaman Mehmet Özkan’a teşekkür borcu olduğunu söylen Bektur, “Bucaspor camiasının Özkan’a her zaman teşekkür borcu vardır fakat son 2 aydır takındığı tutum hariç. Yılların emeğininin son 2 ayı çıkartılması lazım. Kendisine kesinleşen 7 milyon TL borcumuz var. Kendisi ben buraya talip değilim derken şimdi bu paraya talibim diyor ve ya para mı verin yada çocuklarımı diyor. O bizden futbolcuları alırsa yeni kulübünde elit bir takım kuracak ve Altınordu A.Ş’nin değerinin yükselmesini hedefleyecek. Mehmet Batdal sonrası tüm futbolcuları bizden kabul edilmeyecek şekilde istiyor. Bizde kendisine belli bir şekilde ödeme planı sunuyoruz. Burası benim değil. Burası çalışanlarıyla, taraftarlarıyla, yöneticileriyle camia olmayı başarmış bir kulüp. Özkan ile yapılacak uzlaşma anlaşmasında kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Ben bu işin altına tek başıma imza atamam.

Camiamızın eski isimleri Adem Turgut, İsmet Çiftçi ve Akın Göksu’yu, Özkan ile uzlaşması için bir komisyon olarak atadık. Altınordu ve Bucaspor bu şehirde spor yaptıran kulüpler olduğu sürece birlikte çalışacak. Uzlaşma ve barış bir şekilde olmalı. Ben dün Özkan ile uzlaşma komisyonun isteği üzerine bir araya geldim. Özkan ile görüşmemde kendisinden dayatmacı bir tutum olduğunu hissedince ben bunun içinde olmayacağımı söyledim. Özkan’ın şartlarını kabul etmek demek akademinin kapanması demek ve altyapı sisteminin çökmesi demektir. Ben bu kararın altına imza atamam. Uzlaşma komisyonu böyle bir yönde karar alırsa durumu genel kurula taşırım. Uzlaşma olmazsa da durum mahkemeye taşınır. Şu unutulmamalıdır ki Bucaspor bir markadır. Özkan 3. defa kulübe zarar vermeye kalkışırsa kendisini savcılığa veririz. Akademi binasındaki güvenlik kameralarını inceledik. Eksik bir şeyler varsa tespit edeceğiz. Orası Bucaspor Kulübü Derneği’nindir. Kimsenin özel malı değildir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir