SPOR - 25 Eylül 2018 Salı 14:42

Bülent Korkmaz'dan VAR açıklaması: 'Hak edenin hakkını veriyor'

A
A
A
Bülent Korkmaz'dan VAR açıklaması: 'Hak edenin hakkını veriyor'

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, takımının ligde en çok koşan ekiplerden birisi olduğunu ancak öne geçtikleri maçlarda geriye yaslandıkları için bunun dışarıdan gözükmediğini söyledi. VAR sisteminin mevcut durumuyla ilgili de görüşlerini paylaşan Korkmaz, “Hak edenin hakkını veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçında Demir Grup Sivasspor'u 2-1 yenip 10 puana ulaşan Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Kupada Karadeniz Ereğlispor'la oynanacak olan maç öncesi Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Sivasspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını ancak oyun olarak geliştirmeleri gereken noktalar olduğunu söyledi. Zaman ilerledikçe iyi bir takım olmaya başladıklarını ifade eden Korkmaz, takımın son durumu, oynayacakları kupa ve lig maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Rakibe saygı göstermezseniz sahada cezayı görürsünüz” 

Kupa maçında oynayacakları Karadeniz Ereğlispor’u küçümsemediklerini ifade eden Korkmaz, “Rakibin BAL liginde olması bizim konsantrasyonumuzu kesinlikle düşürmemeli. Çünkü biz hazırlık maçlarında 3. lig takımıyla veya BAL ligi takımlarıyla oynarken maça odaklanmadığımızda zorlandığımızı gördük. Dolayısıyla özellikle, oynatmadığım oyunculara şans vereceğim. Onların hem maç tempolarını yukarı çekmek hem de konsantrasyon olarak daha yüksek seviyede olacaklarını düşünüyorum. Kupada hedef olarak düşünürsek, ilk önce oynayacağımız maç, onu geçtiğimiz zaman da ondan sonraki maç. Dolayısıyla rakibe saygı göstermezseniz sahada gereken cezayı da görürsünüz” dedi.

“En çok koşan takımlardan birisiyiz” 

Antalyaspor’un kondisyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bülent Korkmaz, takımının istatistik verilere göre ligin en çok koşan takımlarından birisi olduğunu söyledi. Korkmaz, “Nihayetinde biz yaptığımız test ve istatistik bilgilerle, şu anda en çok koşan takımlardan biriyiz. Geri yaslandığımız için belki de az gibi gözüküyor. Açıkçası ben de geri yaslanmayı istemiyorum. Çünkü, ne kadar geriye yaslanırsanız yaslanın, ne kadar çok savunma yaparsanız yapın, doğru pozisyonda, doğru savunma almazsanız isterseniz 11 kişiyle yapın, pozisyon veriyorsunuz. Ancak fizik kondisyon olarak iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

“Genç oyuncuların öncelikle oynayacağı yer alt ligler olmalı“ 

Mücadeleci bir futbol anlayışının önemine dikkat çeken Korkmaz, Türk futbolunun değerini yükseltilebilmesi için genç oyunculara şans verilmesi gerektiğini vurguladı. “Genç oyuncuları sadece Süper Lig'de değil, alt liglerde de görmemiz lazım” diyen Korkmaz, şöyle devam etti:
“Bu işin temelini oluşturacak olan alt liglerdir. 3. Lig, 2. Lig ve 1. Lig'dir. Orada genç oyuncular oynadıkça, kendilerini geliştirecekler ve oyunlarını geliştirecekler. Bence genç oyuncuların öncelikle oynayacağı yer Süper Lig değil, alt ligler olmalı. Alt liglerde futbol anlayışı da çok farklı. Orada mücadele ve futbol savaşı daha fazla. Dolayısıyla orada oynadıkları zaman, kendilerini daha güçlü ve yeteneklerini daha gelişmiş olarak görebiliriz. Bizim eksikliğimiz, alt liglerde genç oyuncuların oynamaması.”

“Aynı reaksiyonla karşılık vereceğiz” 

Gelecek hafta ligde oynayacakları Ankaragücü maçıyla ilgili de konuşan Korkmaz, "Çok koşan ve mücadele eden bir takımla mücadele edeceğiz. Buna karşı olarak aynı reaksiyonla karşılık vereceğiz" diye konuştu

“Hak edenin hakkını veriyor” 

VAR sisteminin şu anki durumuyla alakalı da görüşlerini ifade eden Korkmaz, ”Bizim aleyhimize de lehimize de kararlar oldu. Hepsi de doğru çıktı. Adaletli bir sistem olduğunu düşünüyorum. Hak edenin hakkını verdiğini düşünüyorum. Özellikle bunu kullanırken, yüzde yüz gol pozisyonları için kullanıyorlar. Gün geçtikçe, futbol akıcı bir oyun olduğu için VAR sistemi de daha akıcı olmalı diye düşünüyorum. Bunun için de herkes uğraşıyor. Tam da yerine oturması zaman alır ama dediğim gibi penaltı, gol, kırmızı kart pozisyonu olsun hak edenin hakkını veriyor” açıklamasını yaptı.

Suat Metin - Mustafa Bürge
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Eğitim Fakültesi öğrencilerinden resim sergisi EBYÜ’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi anısına resim sergisi düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası münasebetiyle Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi ve Görsel Sanatlar Kulübü işbirliği ile "12 Mart İstiklal Marşı- Mehmet Akif Ersoy ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi” düzenlendi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anabilim Dalı akademisyenleri ile Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı. Sergide açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilmesi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi sebebiyle düzenlenen bu sergi vesilesi ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve onların bize bıraktığı mirası korumak en büyük görevimizdir. Bu vesileyle, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, bu serginin hayata geçirilmesindeki destekleri için Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Görsel Sanatlar Kulübü’ne ve tüm katılımcılara şükranlarımı iletiyorum” dedi. “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” teması ile hazırlanılan sergide toplam 34 eser sergilendi. Rektör Levent ve katılımcılar eserleri tek tek inceleyerek eser sahiplerinden bilgi aldı. Resim Sergisi açılışı fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
Ankara Pursaklar’da Tekne Orucu tutan miniklerin iftar sevinci Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Nezaket Okulu öğrencileri, Ramazan ayı ile birlikte tekne orucu tutarak öğle ezanı ile birlikte iftarlarını yaptı. Pursaklar Belediyesi bağlı Nezaket Okulundaki minik öğrencileri, oruca alıştırmak ve bu ayın ehemmiyeti hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla bir Ramazan ayı geleneği olan, tekne orucu etkinliği düzenleyerek çocukları oruçla tanıştırdı. Henüz oruç tutma yaşına gelmemiş minik çocuklara yönelik düzenlenen yarım günlük tekne orucunda öğrencileri yalnız bırakmayan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, öğlen ezanının okunmasıyla birlikte Yavuz Sultan Selim Nezaket Okulu bahçesinde arkadaşları ile birlikte oruçlarını açan çocukların mutluluğuna şahit oldu. ‘‘Öğlen ezanı ile birlikte oruçlarını açtıkları an ki mutlulukları ve heyecanları görülmeye değerdi’’ Minik öğrencilerin Cami Adabı dersini Cami imamından dinledikten sonra tuttukları tekne orucunu öğle ezanıyla birlikte açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Nezaket okullarımızda çocuklarımıza Ramazan ayını anlatabilmek için tekne orucu tutturulup, iftar yaptırıldıktan sonra hediyeleşme yaparak bir geleneğimizi daha yaşattık. Çocuklarımızın tekne oruçlarını severek tutmaları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bizlerde öğrencilerimizin, oruç tutmanın sevincine ve mutluluklarına ortak olmak için okullarımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Öğlen ezanı ile birlikte oruçlarını açtıkları an ki mutlulukları ve heyecanları görülmeye değerdi’’ dedi.