SPOR - 26 Ocak 2015 Pazartesi 23:38

Burak Yılmaz'ın sağlık durumu

A
A
A
Burak Yılmaz'ın sağlık durumu

Galatasaray Kulüp Doktoru Op. Dr. Yener İnce, sarı-kırmızılı oyuncu Burak Yılmaz’ın sağlık durumu ile ilgili bilgiler verdi.

Kulübün televizyonunda yayınlanan bir programa telefonla bağlanan Galatasaray Kulüp Doktoru Op. Dr. Yener İnce, Yılmaz’ın sakatlığıyla ilgili doğru olmayan haberler yapıldığını ifade ederek, "Burak’ın maç sırasında yaşadığı şanssız andan sonra sponsor hastanemiz Liv Hospital’a giderek oyuncumuzun MR’larını çektirdik. Çok şükür, herhangi yeni bir bulgu saptamadık. Bu anlamda herhangi bir sıkıntısı yok. Biz Burak'ın ne tedavisinin birinci gününde, ne de herhangi bir aşamasında sakatlıkla ilgili bir gün veya süre belirtmedik. Hiçbir aşamada, ‘üç hafta, beş hafta’ diye bir şey telaffuz etmedik. Bize soruldu, ‘hocam üç hafta, dört hafta deniliyor, doğru mu’ denildiğinde, dedik ki, ‘bu tip sakatlıklar için varsayılan süreler, oyuncudan oyuncuya değişir, süre vermek doğru değildir.’ Bahsedilen süreler doğru bile olsa oyuncuya ve tedaviye göre farklılık gösterebilir. Benim en çok rahatsız olduğum konulardan biri olduğu için bunu açıklamak istedim" dedi.

"TARAFTARIMIZIN DOĞRUYU BİLMESİ GEREKİYOR"

Op. Dr. Yener İnce, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Sınıflandırma hakkında bilgi sahibi olmayan insanların kendi hayal güçleri ile kurdukları süreler var. Stoller sınıflandırmasında üçüncü aşama, kasın kopmuş olduğu anlamına gelir. Doğal olarak, o zaman 8-10 haftalar bile yeterli değildir dönüş için. Ama bizim söylediğimiz Münih Konsensusu. Üzücü olan, bunun en güncel ve tüm dünyadaki elit kulüpler tarafından onay görmüş sınıflama olmasına rağmen, ısrarla anlaşılmamasıdır. Bununla ilgili birkaç konuşmaya şahit oldum. Ancak her birine cevap vermek imkansız. Taraftarımızın doğruyu bilmesi gerekiyor. İşin içinde Galatasaray’a karşı olumsuz bir söz söylemek için fırsat kollayan bir insan grubun da varlığını algılıyorum ve bunun art niyet olduğunu düşünüyorum."

"BURAK’A YAPILAN TEDAVİ ÇOK AÇIK"

Burak Yılmaz'ın tedavi süreci ile ilgili de bilgiler veren İnce, "Burak’a yapılan tedavi çok açık. Bu yaralanmanın klasik tedavisi olan PRP dediğimiz, oyuncunun kendisinden kan alınarak, o kanın işlenmesiyle üretilen bir serum üstünden uygulanan bir tedavi yöntemiyle ilk olarak ivedilikle başlamıştır. Daha sonra fizik tedavi ve masör, fizyoterapist desteğiyle tedavisi devam etmiştir. Masaj ve tedavi sırasında çok çeşitli krem ve yağ benzeri malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin tümü FDA onayı almış literatürde yeri olan malzemelerdir. Bu tip malzemelerin içeriği üzerinden hiçbir şekilde aklımıza dahi gelmeyen tedavi yöntemleri üretip sonra da bunları bize yakıştırmak kulübe yapılan ciddi bir hakarettir. Bunu söylemeyecektim ama Sırbistan’da bir doktor varmış da, Burak oraya gitmiş gibi; hani benim cevap vermeyi dahi gerek görmediğim, saşırdığım, neden yapıldığını anlayamadığım, bir dolu yalan dolan iddia… Burak’ın Sırbistan’a gidip gitmediğini merak eden varsa bunu çok basit bir şekilde, pasaportunu bakarak anlayabilir" şeklinde konuştu.

"OYUNCUNUN OYNAMA ARZUSU, BAZEN BİZİM BİLİMSEL OLARAK ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ FİKRİN ÖNÜNE GEÇEBİLİYOR"

Burak Yılmaz'ın tam iyileşmeden Çaykur Rizespor maçına çıkışı ile ilgili olarak da konuşan Op. Dr. İnce, "Burak, Liv Hospital ve Medical Park’ın ilgili departmanlarında ve Florya’da çok başarılı bir teşhis ve tedavi süreci geçirdi. Maça girerken de, ‘en ufak bir ağrı dahi hissedersen, bırak’ demiştik. O da bunu yaptı. Sekiz günlük süre kısa mıdır, bizim öngörümüzde kısadır. Ben bununla ilgili olarak gerekli bilgiyi oyuncuyla paylaşmıştım. Burak, bir gün önce çok özel bir teste tabii tutuldu. 40’a yakın hareketin bulunduğu ve içinde sprintlerin de olduğu bir test sonucunda rapor oluşturuldu. Bir risk faktörü söylendi. Ve bu faktör, normal şartlarda oynamasını belirleyecek faktör. Ancak oyuncunun oynama arzusu, bazen bizim bilimsel olarak öngördüğümüz fikrin önüne geçebiliyor. Burada oyuncunun isteği takdir edilmeli. Oyuncunun büyük hata yaptığı söyleniyor; ama bunun sonucuna bakmak gerekiyor. Biz Burak’a bununla ilgili gerekli uyarıları yaptık. O da bu uyarılara istinaden ilk ağrı hissettiği anda durdu zaten. Şimdi, Bursaspor maçı için aynı spekülasyonlar yapılacaktır. Oyuncunun tedavi ve hazırlığı belirlediğimiz program dahilinde sürecek. Testleri devam edecek ve gerekirse riske edilmeyecektir" açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi. Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Nikah Sarayında Doğu ve Güneydoğu iftar programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Büyükşehirler arasında yatırım oranı en fazla azalan ilin İstanbul olduğunu ifade etti. “Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüştürmüyoruz” Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı. “Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı” Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamışız’ dediler” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” 31 Mart seçimlerine değinen Yılmaz, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.