GÜNDEM - 01 Temmuz 2015 Çarşamba 16:18

Burakcan Karamanoğlu davasında bir sanığa tahliye

A
A
A
Burakcan Karamanoğlu davasında bir sanığa tahliye

Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davada tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Zafer Karadağ, Volkan Gezer, Oğuz Kartal ve tutuksuz sanık Mustafa Samur ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamaoğlu ve avukatları da katıldı. Duruşmada söz alan sanık Volkan Gezer, elindeki bazı fotokopi kağıtlarını göstererek, “Ben bazı hususlar tespit ettim. Katilsem en ağır ceza verilsin. Ancak ben suç işlemedim. Dosyadaki CD’leri izlemek istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Tutuklu sanıklardan Oğuz Kartal, olaydaki görüntülere ilişkin bilirkişiden dönecek olan raporda görüntüleri çıkması halinde kendisine en ağır cezanın verilmesini istediğini söyledi. Kendisinin de diğer sanık Volkan Gezer gibi görüntüleri izlemek istediğini belirten sanık Kartal, “Gerçek katil ortaya çıksın. Gökhan Koca’nın eşkalini vermiştik. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

“MÜVEKKİLİM ALACAĞI CEZAYI İNFAZ ETMİŞTİR”
Diğer tutuklu sanık Zafer Karadağ ise, olayla hiçbir alakası olmadığını öne sürerek, 1 yıldır tutuklu olduğunu hatırlattı. Karadağ’ın avukatı Abdülkadir Çiçek, müvekkilinin adam öldürme suçundan yargılandığını belirterek, “Yargılandığı suçun subuta erip ermeyeceği belli değildir. Öyle bile olsa alacağı cezayı infaz etmiştir. Soruşturma çok topal yürümüştür. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Diğer tutuklu sanık avukatları da tahliye talebinde bulunurken, müşteki Halil Karamanoğlu, “Takdir mahkemenindir” dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Zafer Karadağ’ın tutuklu kaldığı süre ve yargılandığı suça öngörülen cezayı dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanık hakkında duruşmalara bizzat katılma şeklinde adli kontrol hükmünü uyguladı.

2 TUTUKLU SANIK CEZAEVİNDE GÖRÜNTÜLERİ İZLEYECEK
Diğer tutuklu sanıklar Volkan Gezer ve Oğuz Kartal’ın tahliye talebini reddeden heyet, olaya ilişkin kamera kayıtlarının cezaevinde sanıklara izlettirilmesine izin verdi. Firari sanık Gökhan Koca hakkında çıkarılan yakalama emrinin akıbetinin sorulmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
Okmeydanı’nda 12 Mart 2014 tarihinde çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu silahla başından vurularak hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada Gökhan Koca, Oğuz Kartal, Mustafa Samur, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ’a dava açılmıştı. Sanıklar Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca, “terör örgütüne üye olmak", “örgüt adına eylem yapmak", “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet", “ruhsatsız silah bulundurmak" ve “kasten cinayet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Diğer şüphelilerden Mustafa Samur, “ruhsatsız silah bulundurmak" ve “kasten adam öldürmek" suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanırken, Zafer Karadağ hakkında “ruhsatsız silah ticareti" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

BAŞAK AKBULUT
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de korkutan iş yeri yangını: Restoran alev alev yandı Maltepe bir restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşmasıyla çıkan yangın sonucu iş yeri yanarak kullanılamaz hale geldi. Alev alev yanan restoran cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangın, Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi’nde saat 04.30 sularında Kebapçı Özcan isimli restoranda çıktı. İddiaya göre, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu yangın hızlı bir biçimde yayıldı. Yangın sokakta bulunan 34 HRZ 971 plakalı bir araca da sıçradı. Yangına, çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmaz iken binanın bir kısmında maddi hasar oluştu. Tedbir amaçlı polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi de yangın mahaline sevk edildi. Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri ise olayda güvenlik tedbirlerini uyguladı. Yangının söndürülmesinin ardından, önlem amaçlı soğutma çalışmaları da yapıldı. Yangını gören Özcan Eşlegül, "Bir patlama sesi geldi, ben de işe kalkmıştım, işe gidecektim, geldik bizim komşu aşağıda kebap lahmacun salonu var. Orada herhalde ızgarada ateş mi bırakmış, bir şeyler bırakmış baca alev alınca çatı tutuşmuş, biz geldiğimizde zaten itfaiyeler falan vardı. Ondan sonra yanda bir araba yanmış. Allah’tan kimsede can kaybı, yaralanma yok, tek tesellimiz bu. Başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.