ASAYİŞ - 27 Nisan 2016 Çarşamba 17:45

Bursa’da canlı bomba: 1 ölü, 13 yaralı

A
A
A
Bursa’da canlı bomba: 1 ölü, 13 yaralı

Bursa’da Ulucami yanında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Patlamanın 25 yaşındaki kadın canlı bombanın kendini patlatması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Bursa’daki patlamanın sebebinin canlı bomba olduğu belirlendi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın, Ulucami’nin batı kapısında kendini patlattı. Canlı bomba olan kadın Ulucami’nin batı duvarında parçalanırken, 13 kişi yaralandı.

Canlı bombanın bacakları ve kollarının koptuğu görültü. Tam önünde devasa beton saksılar parçalandı.

Beton saksılar, büyük bir gürültüyle patlayan ve şehir merkezinin hemen hemen her yerinden duyulan bombanın tahribatının daha az olmasını sağladı.

Çevredeki dükkanlar zarar görürken, vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şehrin en işlek noktasında meydana gelen patlamanın ardından polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Bu arada, patlamadan evvel sırtlarında çanta olan ve farklı yönleke kaçtıkları ileri sürülen iki adamın arandığı öğrenildi. 

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA: 13 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Canımızı sıkan, yüreğimizi kanatan üst üste terör eylemleri yaşadık. Bursa'da olan olayı lanetliyorum” dedi. Müezzinoğlu, hastanelere kaldırılan 13 yaralı içinde durumu ağır olan vatandaş olmadığını ve hastanelere müracaat sayısının 20’ye ulaştığını söyledi. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da meydana gelen patlama hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’na ait gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtım toplantısına katılan Müezzinoğlu, “Canımızı sıkan, yüreğimizi kanatan üst üste terör eylemleri yaşadık. Bursa’da olan olayı lanetliyorum. Teröristin bedeni parçalanmış. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapı hakkında bilgimiz yok. 13 hastamız hastanelere taşındı. 13 yaralı içinde durumu ağır olan vatandaşımız yok. Hastanelere müracaat sayısı 20’ye ulaştı. Hayati risk taşıyan bir vaka yok” şeklinde konuştu.  

GÖKHAN SARIKAYA - ONUR AKTAŞ - BURAK TÜRKER - AHMET FARUK ÇABUK - MESUT ALAN - BERKTUĞ ÖNCÜ

Bursa’da canlı bomba: 1 ölü, 13 yaralı

Bursa’da canlı bomba: 1 ölü, 13 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz : “Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli” Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti. Her 5 kişiden 1’inin hayatı boyunca kansere yakalandığını ve kanser oluşumunda beslenme şeklinin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz kansere yakalanma riskini düşürmek için hangi besinlerin tercih edilebileceğini anlattı. Diyetisyen Gündüz sağlıklı ve dengeli beslenmenin sadece formda ve zinde kalmaya değil aynı zamanda kanserden korunmaya da katkı sağladığını vurguladı. “Kadınlara günde 2, erkeklere 3 porsiyon meyve” Meyveleri kabuğu ile birlikte tüketmenin posa içeriğini arttırarak sindirim kanalının daha düzenli çalışacağını belirten Diyetisyen Gündüz “Vitamin ve minerallerden zengin meyveler bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur. Erkekler için günlük 3 porsiyon, kadınlar için ise günlük 2 porsiyon meyve tüketimi uygundur. Bunun yanında mevsimde olan sebzelerden mutlaka öğle ve akşam öğünlerinde salata yapılıp tüketilmelidir. Ancak tüm meyve ve sebzeleri çok iyi yıkadığınızdan emin olmalısınız” dedi. “Balığı kızartarak değil ızgara veya buğulama yaparak yiyin” Balığın A, D, K ve B grubu vitaminlerden ve iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko minerallerinden zengin olduğunu ve bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu söyleyen Diyetisyen Gündüz “Omega-3 yağ asitlerinden zengin balık aynı zamanda bu özelliği ile kansere karşı koruyucudur. Ancak pişirme yöntemi oldukça önemlidir. Balık, kızarma yöntemi ile pişirildiği zaman yüksek sıcaklıktaki yağın içerisindeki sağlığa zararlı toksik maddeler nedeniyle önerilmemektedir. Bunu yerine, ızgara veya buğulama yöntemi tercih edilebilir” diye konuştu. Diyetisyen Gündüz kırmızı üzümün özellikle kabuğunda ve çekirdeğinde bulunan “resveratrol” maddesinin sağlık açısından zararlı serbest radikallere karşı vücudu kanser oluşumundan koruduğunu; bunun yanında kırmızı üzümün, B vitaminlerinden ve demir, potasyum ve magnezyum mineralinden de zengin olduğunu ifade etti. “Yoğurt bağırsak sağlığını korur” Yoğurdun probiyotik besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğuna değinen Diyetisyen Gündüz “Probiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısını arttırarak sağlıklı bir mikroflora oluşumuna katkıda bulunur. Bu sayede sindirim sisteminde görülebilecek kanser gibi birçok hastalığa karşı önlem almış oluruz. Aynı zamanda kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı olur. İçeriğindeki selenyum sayesinde antioksidan özellik gösterir ve bu sayede kanserden korunmaya yardımcı olur” dedi. Yüksek posa içeriği sayesinde sindirim kanalının düzenli çalışmasını sağlayan kurubaklagillerin faydasının altını çizen Diyetisyen Gündüz şunları söyledi: “İçerdiği vitamin ve mineraller; kemik gelişimi ve sağlığı için gerekli olan kalsiyum, sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan B vitaminleri, kan yapıcı demir ve potasyum, magnezyum, vitamin E içeriği sayesinde sayesinde vücudumuzu korur. Aynı zamanda kan şekerini dengeleyici özelliği de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.