GÜNDEM - 22 Ağustos 2017 Salı 13:21

Bursa’nın Karacabey ilçesi sular altında

A
A
A
Bursa’nın Karacabey ilçesi sular altında

Bursa’da beklenen sağanak yağış sabah saatlerinde etkisini gösterdi. Karacabey ilçesine bağlı Yeniköy mevkiinde sokaklar göle dönerken, birçok araç sular altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı ikazların ardından beklenen sağanak yağış Bursa’da da etkisini gösterdi. Karacabey ilçesinde dün gece başlayan yağış, sabah saatlerinde etkisini arttırarak sürdürdü. Tatil beldesi olan Bayramdere Mahallesi'nin Yeniköy mevkiinde saatler süren sağanak yağışın ardından sokaklar göle döndü. Araçlar sular altında kalırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Uzun zamandır bu bölgede böyle bir yağış görmediğini ifade eden minibüs şoförü Yıldız Çolak, “Sabah saat 07.00 gibi yağmur başladı. Normalde bu şekilde olmuyor. Yolcuları kucaklarımızda taşıdık” dedi.
Bazı vatandaşlar da Yeniköy’de ilk defa böyle bir yağış gördüklerini dile getirdi.
Bir fabrikada çalışan işçilerin konakladığı çadırlar sular altında kalırken, işçilerin yağmurun başlamasından önce çadırlardan ayrıldıkları bildirildi. Belediye ekipleri kepçelerle yağmur sularını tahliye ediyor.
Öte yandan bir vatandaş, sabah saatlerinde yağışın etkisiyle denizin kabardığını ve tsunami oluşmasından tedirgin olduklarını söyledi.

Bursa'da yarın itibariyle hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. 

Mesut Alan - Abdullah Çibir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.