SPOR - 11 Temmuz 2018 Çarşamba 20:53

Bursaspor günü çift idman ile tamamladı

A
A
A
Bursaspor günü çift idman ile tamamladı

Bursaspor, akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla çalışmalarını sürdürdü.

Sezon başı hazırlıklarını Afyon’da sürdüren yeşil-beyazlı ekip, kampın 10. gününü çift antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Samet Aybaba gözetiminde yapılan antrenman yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Isınma hareketleri ve koordinasyon çalışması ile başlayan antrenman geniş alanda oynanan kontrol pas çalışmasıyla devam etti. Bursasporlu futbolcular, son bölümde ise taktik çift kale maç yaptı. Yeşil-beyazlı takım yarın akşam 18.30'da Balıkesirspor ile hazırlık maçı yapacak.  

Ahmet Bilal Hamzaçebi
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul A Milli Kadın Futbol Takımı’nın, İsviçre ve Macaristan maçlarının kadrosu açıklandı A Milli Kadın Futbol Takımı’nın, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu belli oldu. A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 5 Nisan’da İsviçre ile deplasmanda ve 9 Nisan’da da Macaristan ile Pendik Stadyumu’nda oynayacağı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup ilk iki maçının aday kadrosu ve programı açıklandı. Milli takıma davet edilen futbolcular, 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplanacak. İlk çalışmasını pazar günü yapacak ay-yıldızlılar, 1 Nisan’da saat 13.00 ile 15.00 arasında Riva’da bulunan Orhan Saka Salonu’nda medya mensupları ile bir araya gelecek. Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından kadroya davet edilen futbolcular şöyle: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K), Fatma Şahin (Beylerbeyi Spor Kulübü), Gamzenur Yaman (Galatasaray) Defans: Sejde Aylin Abrahammson (Club Brugge), Didem Karagenç (Beşiktaş), Gülbin Hız (Fenerbahçe), Ümran Özev (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K), Büşra Kuru (SC Sand 1946), Dilara Deli (Sporting Charleroi), Yaşam Göksu (Fenerbahçe), Narin Yakut (Fatih Karagümrük), İlayda Civelek (Fenerbahçe) Orta saha: Ebru Topçu (Galatasaray), Derya Arhan (Beylerbeyi Spor Kulübü), Meryem Cennet Çal (Fenerbahçe), Eda Karataş (Galatasaray), Emine Ecem Esen (Galatasaray), Birgül Sadıkoğlu (UD Tenerife), Busem Şeker (Fenerbahçe), Ece Türkoğlu (Fenerbahçe), Elif Keskin (Beşiktaş) Forvet: Arzu Karabulut (Galatasaray), Miray Cin (MSV Duisburg), Yağmur Uraz (Fenerbahçe)
Gaziantep GAÜN uluslararası öğrencileri iftar programında bir araya geldi Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) öğrenim gören uluslararası öğrenciler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDP) tarafından yürütülen ve Hollanda Dış İşleri Bakanlığı finansman desteği ile yürütülmekte olan proje kapsamında öğrenim gören ve burs projesinden yararlanan uluslararası öğrenciler için iftar programı düzenlendi. GAÜN Seyirtepe Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi’nin misyon ve hedeflerinden bahsederek, merkezin öğrencileri ve toplumu buluşturma noktasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık yaptığı konuşmada, “Sanayileşmenin, kentleşmenin ve modernleşmenin getirdiği sorunlar çerçevesinde öğrencilerimizin geleneksel değerlerini unutmadan iyiliği, saygıyı, sevgiyi hedef ve amaç edinen birer birey olarak topluma yaklaştırmaya çalışıyoruz. Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın, ‘Şüphesiz insanların en faziletlisi insanlara faydalı olandır’ ilkesinden hareket ederek, her birimiz toplumun bir ferdine yaklaşarak onun sorunlarını, sıkıntıları çözme noktasında onlarla hemdem olmaya çalışıyoruz. Bu bir Müslümanın ve insanın en büyük hedeflerinden biri olmalı” dedi. Prof. Dr. Sarıbıyık konuşmasının son kısmında, “Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencileri biz yabancı statüsünde görmüyoruz onlar üniversite olarak misafirlerimizdir. Birlikte yaşama noktasında insani değerleri ön plana çıkararak, aidiyet duygusu, kardeşlik, sevgiyi ve iyiliği ön plana çıkarak birlikte güzel hedeflere ilerlemeyi umuyorum. Yeryüzünde yeniden iyiliğin yeşermesi için yeniden insanlığın kurtuluşu için yeniden barışın ve huzurun gerçekleşmesi noktasında çaba sarf etmemiz gerekiyor onun için bizim gençler, insanlar ve Müslümanlar olarak çok çalışmamız lazım. Önce kendimize sonra ailemize sonra milletimize sonra da aidiyet duyduğumuz tüm kutsal değerlere borcumuzu ödemek adına çaba ve gayret sarf etmek bizim bir insan ve Müslüman olarak temel hedefimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı. GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Simge Akbaş ise çok sayıda ve farklı alanlarda projeler ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, önümüzdeki dönemde GAÜN GÜSEM işbirliğinde Akademik Türkçe Yazma Kursu, İleri Türkçe Dilbilgisi, İngilizce Konuşma Kurslarının açılacağını belirtti. İftar programına GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı, GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar, GÜSEM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu ile çok sayıda öğrenci katıldı.
İstanbul Beyoğlu’nda halk pazarında “aşağılama” cinayeti kamerada: 5 yıllık kin cinayetle bitti Beyoğlu’nda halk pazarında tezgahta duran bir adam silahlı saldırıya uğradı. Cinayet anı kameralara yansırken, ağır yaralı adam hastanede hayatını kaybetti. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından yakalanan saldırganın, 5 yıl önce öldürdüğü adamın, sahibi olduğu markette kendisini aşağıladığı için kin beslediği ve bu yüzden öldürdüğü ortaya çıktı. Olay, geçtiğimiz Pazar günü saat 09.30 sıralarında Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre pazarcılık yapan Salih Aka (66) Pazar pazarını kurup tezgahın başına geçti. O esnada kapüşonla pazar yerinde yürüyen bir şahıs, Aka’ya silah çekip kurşun yağdırdı. Hastanede hayatını kaybetti Olayın ardından saldırgan kaçarken, Aka ise ağır şekilde yaralanarak yere savruldu. Pazarcıların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaralı adama yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ameliyata alınan adam kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Beyoğlu Asayiş polisi kıskıvrak yakaladı Cinayetle ilgili çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, vatandaşların ifadelerine başvurarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde şahsın olaydan sonra izini kaybettirmek ve tanınmamak için üzerinde bulunan bazı kıyafetleri çöp konteynerine attığı belirlendi. Şahsın 28 yaşındaki Mustafa İ. olduğunu tespit eden polis, onu çalıştığı işyerinde kıskıvrak yakaladı. Kendisini aşağıladığı için öldürmüş Gözaltına alınan şahsın verdiği polise ifadede, 5 yıl önce Salih Aka’ya ait bir markette çalıştığı, çalıştığı dönemde Aka’nın kendisini sürekli aşağıladığı nedeniyle olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Şüpheli şahsın evinde yapılan aramalarda ise 3 adet ruhsatsız tabanca ve 100 adet fişek ele geçirildi. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Mustafa İ. “Kasten Adam Öldürme” suçundan tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Kayseri Mahmut Arıkan: "Hakkımı helal etmem" Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan; "1 Nisan’dan sonra bütün adaylarımızla bir araya gelmek istiyorum. Belediye başkanı olduğum taktirde parti rozetimi çıkaracağım yakamdan. ’Gelin x, y, z partisini bir kenara itelim, Kayseri hepimizin derdi, projeleriniz vardı fikir birlikteliği yapalım’ diyeceğim. Böyle bir şey hayalimde var, belki de bu Türkiye siyasetinde hiç olmamış bir şeydir" dedi. gündeme dair açıklamalarda bulunan Arıkan; mitinglerin yasaklanması gerektiğini söyleyerek, "Mitinglerin artık yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. En son geçen hafta cumhurbaşkanımız geldi bir miting yaptı. Günlerce hazırlıklar yapıldı, milyonlarca para harcandı. Görüntü kirliliği, gürültü kirliliği yapıldı. Nihayetinde 15 bin insanın katıldığı bir miting ortaya çıktı. Ezbere konuşulmuş, hava fotoğrafından söylemiyorum. Alanın metrekare hesabından söylüyorum. Teşkilatların motivasyonunu sağlıyorsa miting, cumhurbaşkanının Kayseri İl Teşkilatı’nı görevden alması gerekir. Sayısal sonuca baktığımızda böyle bir tablo ortaya çıkıyor. Ben orada Kayseri’ye ne kazandırdı, onu merak ederim. İlk defa oturdum bir miting dinledim. Cumhurbaşkanımızın uzun konuşması içerisinde Büyükkılıç’ın yapmış oluğu çalışmalardan hiç bahsetmedi, 20 yıllık iktidar boyutunda yapılan yatırımların rakamlarından bahsetti. Yeril seçim değil de genel seçim yapılıyormuş gibi bir metin vardı. akabinde Büyükkılıç’ı takip ettim neler söyleyecek diye. Büyükkılıç konuşması esnasında 4 projeden bahsetti. Ulaştırma Bakanlığı’nın projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın projesi, Necmettin Erbakan Bulvarı ve üniversitede çocuklarımızın kirli çamaşırlarının yıkanması projesi. Mitingde benim notlarım bunlar oldu; sayıdır, yolların kapanmasıdır, şehrin kirlenmesidir bunları bir tarafa bırakıyorum. Kayseri’ye bu miting ne kazandırdı, sonuçta ülkenin cumhurbaşkanı geliyor ve bunlar karşınıza çıkıyor" dedi. "Hızlı tren 2028’de gelecek" Kayseri’ye Yüksek Hızlı Tren’in ne zaman geleceğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdukadir Uraloğlu’na sorduğunu ve 2028 cevabı aldığını aktaran Arıkan; "Son 10 yılda cumhurbaşkanımızın her mitingde dillendirdiği, bu mitingde dillendirmediği bir konu vardı. Hızlı tren meselesi. Her zaman bir tarihi verirdi ’Kayseri’ye şu tarihte hızlı tren gelecek’ derdi, bu seçimde enteresan vermedi. ’Yapıldı, devam ediyor’ dedi. Orada da benim bir araştırmam oldu bu şehrin bir vekili olarak hızlı trenin peşine düştüm. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sordum 23.11.2023 tarihinde Uraloğlu’na Kayseri’ye yüksek hızlı trenin ne zaman yapılacağını sormuşum; bakan bana de demiş ki; ’Yozgat-Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin yapım çalışmasına başlanmış olup tamamlanma tarihi 2028’ şeklinde cevap verdi. siyasetçiyiz, net olmakta fayda var. Ağzımızdan çıkan belgeler, vakti geldiğinde önümüze konuyor. İnşallah yanılırım ama 2026’da bitmez bu proje. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda söz verilen tarihte bitirirlerse öpüp başımıza koyarız. Arkadaşlarımız söz verdikleri tarihten öncesini işaret ediyor arkadaşlarımız. Bu da şehir adına üzücü bir durum" ifadelerini kullandı. Yerel seçimlerin ardından başkan seçildiği taktirde bütün adaylarla bir araya gelmek ve Kayseri için fikir birliği yapmak istediğini aktaran Arıkan; "1 Nisan’dan sonra bütün adaylarımızla bir araya gelmek istiyorum. Belediye başkanı olduğum taktirde parti rozetimi çıkaracağım yakamdan. ’Gelin x, y, z partisini bir kenara itelim, Kayseri hepimizin derdi, projeleriniz vardı fikir birlikteliği yapalım’ diyeceğim. Sonuçta kopyaladığınızda o işin ruhunu alamazsanız o proje olmuyor. Kim o projeyi ortaya koyduysa ondan dinlemeniz lazım. Böyle bir şey hayalimde var, belki de bu Türkiye siyasetinde hiç olmamış bir şeydir. Yani başkan seçiliyorsunuz, bütün adaylarla bir araya geliyorsunuz; ’arkadaşlar ben başkanım ama gelin hep beraber bu şehrin geleceğine katkı sağlayalım’ diyorsunuz. Bu da benim bu şehir için bir hayalim" şeklinde konuştu. "Hakkımı helal etmem" Kendisi ile ilgili DEM Parti ile birlikte hareket edildiğinin söylendiği ve üzerine atılan iftiradan dolayı hakkını helal etmediğini de sözlerine ekleyen Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan konuşmasını şöyle sürdürdü; "14 Mayıs seçimleri öncesi İsveç’in NATO’ya alınıp alınmaması olayı vardı. Cumhurbaşkanı cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde en üst perdeden demişti ki ’bu muhalefet var ya bu muhalefet iktidara gelecek olursa PKK destekçisi İsveç’i NATO’ya alacaklar. O İsveç var ya Kuranı Kerim’i yakan İsveç. Bunlar İsveç’in yanında olacaklar’ cümlesini kullandı. Adaylığımdan 1 hafta önce Ocak ayının son haftasıydı, telefonumdan partilerin önerileri geliyor. Bakıyorum; İsveç’in NATO’ya alınıp alınmaması noktasında bir görüşme teklifi var. Baktım; teklifi veren AK Parti Teşkilatı, ’eyvah’ dedim. Oylamaya geçilecek, elektronik oylama talep ettik. Meclis başkanı kabul etti. Meclis başkanı ’kabul edenler’ dedi; iktidar vekilleri tam kadro ’tamam’ dediler, ’kabul etmeyenler’ dedi; bir tek Kayseri’den Mahmut Arıkan kabul etmemiş. Ben bunu paylaşmak istiyorum hemşehrilerimle. Kim PKK destekçisi İsveç’in yanında durmuş, kim karşısında durmuş 10 vekilden. 10 Kayseri vekilinden 7 tanesi ’evet’ oyu vermiş. AK Parti ve MHP’li milletvekili arkadaşlarımız PKK dostu İsveç’in NATO’ya alınmasına ’evet’ demiş. Bir tek ben NATO’ya alınmamasına oy vermişim. Ben bunu gururla anlatmak istiyorum. Şimdi bakıyorum geçen gün iktidar partili milletvekili arkadaşımız bir ilçede iftar sofrasında ’Saadet Partili vekiller DEM Partisiyle hareket ediyor’ diyorlar. Bana bir tane veri söyle Allah aşkına, hangi ifademden dolayı böyle bir yakıştırma yaptınız? Ben verileri paylaşıyorum; siz PKK destekçisi İsveç’in NATO’ya girmesine ’evet’ oyu verdiniz. Siz de bir şey koyun ortaya deyin ki; ’Mahmut Arıkan DEM ile beraber hareket ediyor’. İftara gelen kaç kişi varsa onların kafasında soru işareti oluşturmaya yönelik ifadeler kullanıyorsunuz, ben buna üzülüyorum. Akşama kadar oruç tutuyorsunuz, Allah’ın rızasını kazanmaya gayret gösteriyorsunuz, iftarınızı açıyorsunuz, belki o arada akşam namazını kılıyorsunuz ama namazdan sonra iftira atıyor, kul hakkına giriyorsunuz. İki büyük günahtan biri kul hakkı. Bana bu cümlenizden dolayı hakkımı helal etmem. Niye bana iftira atıyorsunuz? üzüldüğüm hususlardan bir tanesi."