SPOR - 07 Aralık 2017 Perşembe 10:55

Bursaspor zorlu randevuda

A
A
A
Bursaspor zorlu randevuda

Süper Lig’in 15. haftasında yarın sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Bursaspor, rakibini mağlup ederek yenilmezlik serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayacak olan haftanın açılış müsabakasının tamamen dolu tribünler önünde oynanması bekleniyor. Mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkacak olan Bursaspor’da sakatlıkları bulunan kaptan Batalla ve defans oyuncusu Ekong’un forma giyip giyemeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Süper Lig’de 97. randevu

İki ekip, yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte ligde 97. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 96 karşılaşmanın 48’ini Fenerbahçe kazanırken, Bursaspor ise 14 kez 3 puan sevinci yaşadı. 34 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Öte yandan Bursaspor, sarı-lacivertli rakibine karşı ligde son 3 maçtır mağlubiyet yaşamadı. Bu maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik elde eden yeşil-beyazlıların rakibi ile iç sahada oynadığı maçlardaki şanssızlığı ise dikkat çekti. Timsah, Fenerbahçe ile evinde oynadığı son 8 iç saha maçında 5 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

Bursaspor’un evindeki tek mağlubiyeti Galatasaray’a karşı

Yeşil-beyazlı takım, bu sezon Bursa’da oynadığı 7 karşılaşmanın yalnızca 1’inden mağlubiyetle ayrıldı. İç sahada 5 galibiyeti bulunan Bursaspor, taraftarı önünde yalnızca Galatasaray’dan puan alamadı.

Batalla’dan Fenerbahçe’ye 4 gol

Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, Fenerbahçe’ye karşı forma giydiği 12 Süper Lig karşılaşmasında 4 kez gol sevinci yaşadı.

Ekong ve Batalla belirsizliğini koruyor

Bursaspor’da sakatlıkları bulunan Arjantinli oyuncu Pablo Batalla ile Nijeryalı defans oyuncusu Ekong’un Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyip giyemeyeceği belirsizliğini koruyor. Batalla’nın 2 gündür tedavisine devam edilirken, Ekong ise takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bursaspor'un en golcüsü Aziz Behich

Yeşil-beyazlılarda son haftaların formda ismi olan Avustralya kökenli Türk oyuncu Aziz Behich, takımın en golcü ismi konumunda yer alıyor. Ligde geride kalan haftalarda 5 kez gol sevinci yaşayan Aziz'i, 4'er golü bulunan Delarge, Stancu ve Batalla takip ediyor.

Biletlere yoğun ilgi

Bursaspor’da 5 Aralık Salı günü satışa çıkarılan Fenerbahçe maçı biletlerine taraftarlar yoğu ilgi gösterdi. Fiyatları 50 TL ile 250 TL arasında değişen biletlerden TOFAŞ Tribünü, Güney Kale Arkası, Spor Toto alt ve üst tribün biletleri kısa süre içerisinde tükendi. Yalnızca Batı Alt Tribünü ve VIP Tribün biletlerinden kaldığı öğrenilirken, biletlerin maç saatine kadar tamamen bitmesi bekleniyor. Yeşil-beyazlı kulüp, sezon başında 26 bin kombine satmıştı.

Mesut Alan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.