SPOR - 26 Ocak 2015 Pazartesi 18:37

Bursaspor’un genç yeteneği Dünya Şampiyonası’na kilitlendi

A
A
A
Bursaspor’un genç yeteneği Dünya Şampiyonası’na kilitlendi

Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan Aybars Kılıçhan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olan Bursasporlu sporcu Ayşe Beyza Yıldız, yeni hedefinin Dünya Şampiyonası’nda derece elde etmek olduğunu belirtti.

Bursaspor’un her dalda başarı gösterebileceğinin sinyallerini veren genç sporcular hedeflerini açıklamaya başladı. Büyükler kategorisinde 46 kg’da Türkiye Şampiyonluğu unvanını kazanan yetenekli taekwondocu Ayşe Beyza Yıldız yaptığı açıklamada, çok çalışarak başarıya ulaştığını belirtti. Yıldız, "Her zamanki gibi zorlu rakiplerimiz vardı. Çok çalıştım ve çok şükür şampiyonluğu elde ettim. Bundan sonra Uluslararası Grand Prix karşılaşmaları var. Daha da önemlisi önümüzde Dünya Şampiyonası var. Orada derece yapıp, ülkemizi ve Bursaspor’u en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

AYDIN: “HEDEFİMİZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU”

Türkiye’nin en elit sporcularına sahip olduklarını belirten Bursaspor Taekwondo Antrenörü Turgay Aydın ise yaptığı açıklamada, “Türkiye Şampiyonası’nda çok güzel müsabakalar oldu. Maalesef istediğimiz derecelerin sadece bir tanesini alabildik. 5 sporcumuz derece maçlarında mağlup oldu. Ayşe çok güzel maçlar çıkardı. Milli takıma seçildi ve Grand Prix maçlarında ülkemizi temsil edecek. Arkasından Hollanda ve Mısır’da yapılacak olan turnuvalar var. Bu seneki hedefimiz dünya şampiyonasına hazırlanmak. Bursaspor Kulübü olarak bugüne kadar gittiğimiz hiçbir turnuvadan madalyasız dönmedik. Türkiye’nin en elit kulüplerinden birisiyiz. Yeni olduğumuz halde geçen sezon kulüpler şampiyonasında 4. olduk. Altyapı olarak Orhangazi, İnegöl ve Bursa Merkez dahilinde 200 sporcumuz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim hedefimiz ileri yıllarda olimpiyat şampiyonu çıkartabilmek. Ayşe Beyza tüm rakiplerini yendi. Diğer rakiplerini de tanıyoruz. Dünya şampiyonasında kendisinden iyi bir derece bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir