SPOR - 05 Şubat 2016 Cuma 22:11

Buruk: Hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık

A
A
A
Buruk: Hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık

Osmanlıspor karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyetin ardından taraftarlarından özür dileyen Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, “4-0’lık hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık. Bu takımın teknik direktörü olarak öncelikle Sivasspor taraftarından ve halkımızdan özür dilemek istiyorum” dedi.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Buruk, Osmanlıspor karşısında alınan 4-0’lık mağlubiyeti değerlendirdi. Çok zor bir süreçten geçerek bu maça geldiklerini belirten Buruk, “Benim ve herkesin beklentisi çok daha fazlaydı bu maçtan. Özellikle maçın başında biraz daha bir arada oynadık, biraz daha mücadele gücümüz yüksekti. Çok fazla öne çıkamadık, çok fazla pozisyon yakalayamadık; özellikle ilk yarı ama oyunu dengede tutmak istiyorduk. Rakibimizin özellikle öne geçtikten sonra çok daha etkili bir takım olduğunu biliyorduk. İlk yarı çok pozisyona girememenin yanında çok basit hatalarla kalemizde 2 tane gol gördük. Gollerden sonra da değişiklik yaptık. 2-0 olduktan sonra 60. dakikada bir değişiklik yaptık. Oyunu çevirmek için, maça ortak olmak için her şeyi denedik ama maçın başından sonuna kadar rakibimiz maçı bizden daha fazla istedi, daha fazlasını yaptı, daha soğuk kanlıydı, daha kendine güvenliydi” ifadelerini kullandı.

"SİVASSPOR TARAFTARINDAN VE HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM"
“Ne top bizdeyken ne de top rakipteyken en iyisini yapabildik. Belki bu senenin en kötüsünü yaptık” diyen Buruk, şunları kaydetti:
“Hayatımda bu kadar kötü maç yaşadığımı hatırlamıyorum. Özür dilememiz gerekiyor ama özür dilemek de nereye kadar. Çünkü böyle kritik maçta daha fazlasını yapmamız gerekiyordu. Özellikle orta sahada önemli eksiklerimiz vardı. 2 tane savunmacı orta sahamız hem Yiğit’in hem Kone’nin olmayışı Oumari’ye değişik bir rol vermeye itti. Oyunu 0-0 götürebilseydik biraz daha rakibe karşı pozisyon bulmayı umut ediyorduk ama yediğimiz gol, ikinci yarı yaptığımız hamleler belki 2-0’dan sonra aldığımız risklerle maç daha iyiye gideceğine, maça ortak olacağımıza 4-0’lık hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık. Bu takımın teknik direktörü olarak öncelikle Sivasspor taraftarından ve halkımızdan özür dilemek istiyorum.”

“HERKES HERKESİ YAKALAYABİLİR ÖNÜMÜZDE 14 TANE MAÇ VAR”
Ligde çok maç olduğunu ve şu anda yeni bir serinin başladığını belirten Buruk, “Herkes herkesi yakalayabilir önümüzde 14 tane maç var. Ortada çok büyük 42 puan var. Öncelikle oyuncularımız moral olarak kendilerini toplaması gerekiyor. Geçen hafta kendi sahamızda aldığımız mağlubiyetin etkisi bu maça da yansıdı. Bu hafta içinde bunu atlatmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
Buruk, basın toplantısının ardından bir gazetecinin, “Hakkınızda istifa söylentileri var ne diyeceksiniz?” sorusuna ise, “Önce yönetimle görüşeceğim 2-3 gün içerisinde belli olacak” dedi.

CEM GEÇİM - UĞUR KAN YÜKSEK 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.