SPOR - 05 Ekim 2017 Perşembe 13:04

'Bütçenin düşmesi transferleri etkiledi'

A
A
A
'Bütçenin düşmesi transferleri etkiledi'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter, transfer bütçesinin azalmasının transfer politikasını etkilediğini söyleyerek, "Transfer bütçesinde yüzde 60 civarında düşme var. Bu tabi transferleri etkiledi. Galatasaray taraftarını memnun edecek, çok etkileyecek, önemli isimler alamadık” dedi.

Bu sezon Eurocup ve Türkiye Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray Odebank, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Düzenlenen medya gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter, “Ligde ilk maçı Gaziantep Basketbol ile oynayacağız. Onlar biraz farklı basketbol oynuyor. Bizim çalıştığımız basketbolun biraz dışındalar. Şut ağırlıklı, bire biri çok güçlü oyuncuları var. Bizi de TÜBAD’da yendiler. Kolay bir maç olmayacak. İyi hazırlanıyoruz. İlk maçı kazanmak önemlidir. Hele yeni bir takım kurulmuş takımlarda galibiyet en iyi ilaçtır” diye konuştu.

“BÜTÇE TRANSFERLERİ ETKİLEDİ”

Transfer bütçesinin geçmiş sezonlara göre düşmesinin transfer politikasına etkisinin sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Galatasaray bir oyuncu ile ilgilenmeye başladığı zaman otomatik olarak fiyatlar yükseliyor. Transfer bütçesinde yüzde 60 civarında düşme var. Bu tabi transferleri etkiledi. Galatasaray taraftarını memnun edecek, çok etkileyecek, çok önemli isimler alamadık. Kolay değil. Hem rakamlar yüksekti hem bizim bütçemiz oraya erişemedi. Takım ruhu içerisinde takım oluşturmaya çalıştık. Eksiklerimiz var. Bazı oyuncular geç katıldı. Çok flaş bir ismimiz yok ama her geçen gün biraz daha iyi olacağımızı düşünüyorum” diye cevap verdi.

“TAKIMI TAM KADRO GÖREMEDİK”

Transfer yapmak için eksiklikleri görmeleri gerektiklerini ifade eden Kunter, “En büyük şanssızlığımız tam tabloyu göremedik. 3-4 gündür tam takım çalıştık. Eksikleri görseydik, nokta atışı yapabilirdik. Bunu anca ilerleyen günlerde göreceğiz” şeklinde konuştu.

“MAÇLARI KAZANDIKÇA TAKIM KİMYASI OTURUR”

Galatasaray gibi takımlarda uyum sorununun kısa sürede geçtiğini belirten Erman Kunter, “2 ay demek komik olur. En kısa sürede, 3-4 hafta içerisinde takım kimyasını oturtmamız gerekiyor. Hazırlık maçlarında bunu biraz gördük. En önemli gösterge ilk maç. Maçları kazandıkça takım kimyası oturur. Çok az bir zaman kaldı” değerlendirmesinde bulundu.

“EUROCUP’TA KOLAY MAÇ YOK”

Eurocup’ın çok önemli bir kupa olduğunu vurgulayan Kunter, “Bizim takım 2015 yılının Eurocup galibi. Grup olarak sert gruba düştük. Bayern Münih çok büyük bir hamle yaptık. Ligde ilk iki maçını farklı kazandı. Kolay maç yok. Uzun vadeli plan yapma şansımız yok. Maç maç bakacağız. Zor bir fikstür var. Arka arkaya deplasmanlar var” dedi.

Yeni takımların birbirine alışma dönemlerinde taraftarlarının rolünün çok önemli olduğunu söyleyen Kunter, sarı-kırmızılı taraftarlardan desteklerini bırakmamalarını istedi.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.