MAGAZİN - 11 Ağustos 2013 Pazar 16:06

Çağla Şikel'den 16 yıl aradan sonra bir ilk

A
A
A
Çağla Şikel'den 16 yıl aradan sonra bir ilk

Bodrum'da devam eden 11. Uluslararası Bale Festivali'ne izleyici olarak katılan ünlü manken ve sunucu Çağla Şikel, evlilik yıl dönümünde bale gösterisi yaptı.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Bach Alla Turca gösterisi ile devam etti. Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen gösteride ünlü manken ve eski balerin Çağla Şikel de 16 yıl aradan sonra evlilik yıldönümünde bale yaptı. Bodrum kalesi kuzey hendeğinde düzenlenen bale festivalinde birçok ünlü isim izlemek için yerlerini aldı. İzlemeye gelenler arasında Çağla Şıkel’in kocası ünlü müzisyen Emre Altuğ, gazeteci yazar Can Dündar, Tiyatro oyuncusu ve sunucu Melek Baykal, Modacı Hakan Akaya ve yaklaşık 1300 bale sever katıldı.Gösteri öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emre Altuğ, bayramda yapılan sahne tekliflerini kabul etmediğini belirterek “Bu gösteriyi izlemek için konserlere çıkmadım. İki gün boyunca gösteriyi izleyeceğim. Bizim bugün evlilik yıldönümümüz. Yarın muhtemelen bir kutlama yaparız” dedi.

Gösterinin ilk perdesinde ünlü koreograf Mehmet Balkan, Marco Cantalupo ve Katarzyna Gdaniec tarafından dekor ve kostümleri tasarlanarak sahneye konulan 'Konçerto' bölümü bale gösterisi yapıldı. İkinci perde de eserin tamamına da adını veren ve 30 dansçının sahne aldığı gösteride eski balerin Çağla Şikel de 16 yıl aradan sonra dans etti. Ünlü piyanist Anjelika Akbar'ın piyano ve oryantal perküsyonlarla süslediği gösteride kadın erkek ilişkileri dansla anlatıldı.

KUZEY ANNESİNE ÇİÇEK BIRAKTI

Gösterinin sonunda annesini izlemeye gelen Kuzey, babası Emre Altuğ ile birlikte annesini tebrik etmek için sahneye çiçek bıraktı. Seyirci tarafından ayakta alkışlanan gösteri beğenildi. Seyirciler arasında yer alan Melek Baykal gösteriyi çok beğendiğini ve Çağla Şıkel’e balenin çok yakıştığını ifade etti.
Gazeteci yazar Can Dündar ise Bodrum’da bale festivali düzenlenmesinden dolayı kıvanç duyduğunu ve gösterinin çok güzel olduğunu belirtti.

EREN AYHAN
MUĞLA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.