SPOR - 24 Mart 2018 Cumartesi 15:14

Çalhanoğlu: 'Maçın hakkı bizimdi'

A
A
A
Çalhanoğlu: 'Maçın hakkı bizimdi'

Türkiye A Milli Futbol Takımı, özel maçta İrlanda Cumhuriyeti’ni Mehmet Topal’ın attığı tek golle 1-0 mağlup etti. Maç sonu açıklamalarda bulunan Milan’da oynayan milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, maçının hakkının kendilerinin olduğunu söyledi.

“YENİ FORMALARIMIZ BUGÜN BİZE UĞUR GETİRDİ” 

Kendileri için çok önemli bir maç olduğunu dile getiren milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, “Bizim için çok önemli bir maçtı. 2018’e iyi başlamak istiyorduk. Bu galibiyet bize çok büyük bir motivasyon verebilir. Hocamızla beraber iyi çalışıyoruz. Yeni formalarımız bugün bize uğur getirdi. İnşallah bu galibiyetleri devam eder” dedi.

“MAÇIN HAKKI BİZİMDİ” 

İlk yarı çok iyi oynadıklarını dile getiren Çalhanoğlu, “Bizim takımımızda çok genç oyuncularımız var. İlk önce önemli olan, takım halinde sahaya çıkmak, bence ilk yarı çok iyi oyun sergiledik. Şanslarımızı da bulduk ama maalesef atamadık. Rakibi hiç rahat bırakmadık, top hep bizde kaldı. İkinci yarı kornerden gol attık. Maçın hakkı bizdeydi. Galibiyet bizim için her zaman önemlidir. İnşallah böyle devam ederiz” şeklinde konuştu.

“MİLAN’DA GÖSTERDİĞİM PERFORMANSI MİLLİ TAKIMDA DA GÖSTERMEK İSTİYORUM” 

Kendisini çok iyi hissettiğini de sözlerine ekleyen milli futbolcu Çalhanoğlu, “Milan’da hocam bana bu konuda çok yardımcı oldu. Milan’da gösterdiğim performansı milli takımda da göstermek istiyorum. İnşallah bende böyle devam ederim. Takıma yardımcı olmak istiyorum. Benim için en önemli olan, her zaman takımın iyi olması ve galibiyetler” dedi. 

Adem Akalan 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.