RAMAZAN - 03 Haziran 2016 Cuma 11:40

Camiler Ramazan'a gül suyu ile hazırlanıyor

A
A
A
Camiler Ramazan'a gül suyu ile hazırlanıyor

Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Bağcılar farklı bir heyecan yaşıyor. Ramazan ayına hazırlıkların son hızla sürdüğü ilçedeki camilerin tamamı temizleniyor. Ekipler ibadethaneleri temizledikten sonra gül suyu sıkıp ayrılıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek Ramazan ayı Bağcılar’da anlamına uygun programlarla kutlanacak. Bağcılar Belediyesi ilçe sakinlerinin mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 23 kişilik ekip ilçedeki 66 camiyi baştan aşağı temizliyor. Camilerin kuru temizliğini yapan ekipler, halıları yıkıyor, mermer, kütüphane, ayakkabılık ve fayansları da nemli bezlerle siliyor. Temizlik çalışmaları kapsamında minber, mihrap, balkon ve avizeler de pırıl pırıl temizleniyor. Temizlik çalışmasının en son safhasında ise caminin içine gül suyu sıkılıyor.

“TEMİZLİK İMANDANDIR”
Ramazan ayının Bağcılar’a bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, önemli hazırlıklar yaptıklarını ifade etti. Ramazan ayında her ilçe sakininin gönlüne dokunmaya çalışacaklarını vurgulayan Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi: “İlçemizin huzurunu korumak istiyorsak bu güzel ve anlamlı ayları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Yaşlıları, fakirleri ve kimsesizleri de düşünmeliyiz. Ramazan ayı birlik ve kardeşliğimizin çimentosudur. Bu duyguyla hareket ederek kutsal mekanlarımız olan camilerimizi pırıl pırıl temizliyoruz. Camilerimiz bizim buluşma adresimiz. Hemşehrilerim inşallah tertemiz camilerimizde gül kokusu altında ibadetlerini yapmanın huzurunu yaşayacak.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir