GÜNDEM - 15 Aralık 2017 Cuma 12:25

Canbaz ailesi yanan evleri için yardım bekliyor

A
A
A
Canbaz ailesi yanan evleri için yardım bekliyor

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaklaşık 1 ay önce çıkan yangında evleri küle dönen 2 çocuklu Canbaz ailesi sokakta kalırken, evlerini tadilat ettirmek için yardım eli bekliyor.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi'nde Metin Canbaz ve eşi Gülcan Canbaz ile çocukları 3 yaşındaki Gülbeyaz Nur ve 5 yaşındaki Metecan'ın yaşadıkları evde yaklaşık 1 ay önce yangın çıktı. Çıkan yangın nedeniyle ev tamamen kullanılmaz hale gelirken, Canbaz ailesi de sokakta kaldı. Hurdacılıkla geçinen dar gelirli Canbaz ailesi, şimdilerde akrabalarının evlerinde göçebe halinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Evlerini onarmak için maddi sıkıntılar yaşayan Canbaz ailesi, yeniden evlerine kavuşmak için yardım eli bekliyor. 

Tek istedikleri evlerini tadilat ettirmek olduğunu söyleyen Metin Canbaz, "Evimiz yanalı 30 gün oldu. Ailemle perişan haldeyiz. Büyüklerimizin yardım elini uzatmasını istiyoruz. Kış gününde ailemle nerede kalalım? En azından çatısını kapatmaya yardım etseler bize yetecek. Kapısını penceresini kendi imkanlarımla yapmaya çalışacağım. Yaz günü olsa bir şekilde kendi imkanlarımla yaptırmaya çalışırım ama kış geldi. Soğuklar çoğaldı. Yakında kar yağar ve biz kaç gün akrabalarımızda kalacağız. Allah razı olsun onlar bize destek oluyor ama kaç gün sığıntı gibi başkasının evinde yaşayalım? Çok çaresiz durumdayız. Saruhanlı Kaymakamlığı ve sosyal yardımlaşmaya gittim ama bana 200 lira para teklif ettiler ve 'Ev kiralarsan 3 aylık kiranı veririz' dediler. Ben ev kiralamak veya 200 lira istemiyorum kendi evimin en azından çatısının yapılmasında yardımları bekliyorum. İçini kendim yaptırmaya çalışacağım. Büyüklerimizden yardım talep ediyorum" dedi.

Canbaz ailesi yanan evleri için yardım bekliyor

"Akrabalarımızda sığıntı gibi yaşamak zorunda kaldık"

Akrabalarında yaşadıklarını söyleyen Metin Canbaz'ın eşi Gülcan Canbaz ise "Bir ay önce evimizde yandı çocuklarımızla sokakta kaldık. O günden beri akrabalarımızda sığıntı gibi yaşamak zorunda kaldık. Akrabalarımız sağ olsunlar evlerini açtılar bize ama ne kadar duracağız başkasının evinde? Çocuklarım rahatsız oluyor. Ben sadece evimin yaptırılmasını istiyorum. Eşim hurdacılıkla geçimimizi zor sağladığı için evimizi tadilat ettiremiyoruz. İki tane çocuğumuz var. Bu kış kıyamet gününde devletimiz bizi bu zor durumdan kurtarsın. Çocuklarım ikisi de bronşit hastası ve bu soğuklarda sıcacık evlerinde olmaları gerekiyor. Sadece çatımızı yaptırsalar bile o bize yeter. Akrabalarımız bizi geçici bir süre misafir edebilirler. Bizim evimizden başka sığınacak yerimiz yok. Hayırseverlerden ve devletimizden bir an önce yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Küçük Metecan da anne ve babası gibi evlerine bir an önce kavuşmak için kendilerine yardım edilmesini bekliyor. 

Adem Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Flüt-Piyano resitali ile sanat dolu ilkbahar akşamı Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) tarafından düzenlenen “Flüt-Piyano Resitali” gerçekleştirildi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda ki programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şule Çeviker Ay, sanatta da kadın temsilinin önemine işaret ederek gençlerin farklı alanlarda cesaretlerini artırmak amacıyla bu resitali düzenlediklerini ifade etti. İki kurumun bir araya gelmesinde emeği geçen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ile Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Nazmi Bal’a, programa destek verenlere ve sanatseverlere teşekkür etti. Flütte Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Eda Nazlımoğlu, piyanoda ise Düzce Güzel Sanatlar Lisesi’nden Piyano Öğretmeni Ahmet Emre Esen tarafından dünya ve Anadolu ezgilerinden sekiz eser icra edildi. Her iki sanatçının başarılı performansları ilgi ve beğeniyle takip edildi. Programın kapanışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, ’’Üniversitelerin üç önemli misyonu vardır, bunlardan bir tanesi ise elde ettiği kazanımları kamuoyuyla paylaşmaktır. Bugün bu etkinlikle birlikte sanat faaliyetlerimizin çok değerli bir sunusunu gerçekleştirdik. Sizleri mayıs ayı içerisinde düzenleyeceğimiz festivalde sanat ve bilimin ön planda olduğu DÜFEST 2024’e davet ediyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum’’ dedi. Sanatçılara; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Yücel ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şule Çeviker Ay tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Bursa Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mimarlık fakültesi öğrencilerini ilçede ağırladı. Proje kapsamında Mudanya’nın tarihi yapılarını ziyaret eden öğrenciler, araştırmalarını sanal sergi yoluyla duyuracak. Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları” projesi kapsamında mimarlık fakültesi öğrencileri Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’yi ziyaret etti. Öğrenciler, projeyi yürüten akademisyenler eşliğinde Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Tarihi gezinin ardından öğrenciler tarafından elde edilen sonuçlar, sanal sergi yoluyla duyurulacak. Araştırma projesi kapsamında birçok gezi düzenlediklerini ifade eden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Yoncacı, “Araştırma projesi kapsamında Osmanlı ve Bizans eserlerinin öğrenciler tarafından münakaşa edildiği, gelişimlerin, devamlılıkların ve kesintilerin konuşulduğu bir araştırma projesi gerçekleştirdik” dedi. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Bilge Ar, projenin lisansüstü öğrencilerin eğitimi ve ağ oluşturmasıyla ilgili olduğunu belirterek, “Gezilerde öğrencilerimiz kendi uzmanlık alanlarına göre aralarında bilgi alışverişi sağlıyorlar” diye konuştu. İki senedir devam eden program kapsamında öğrencilere çeşitli görevler verdiklerinin de altını çizen Ar, “Bu görevler kapsamında öğrencilerimiz hem görsel olarak hem de yapacakları arşiv araştırmalarıyla hazırlayacakları bilgi verici posterleri sanal bir sergi ile tamamlayacaklar” şeklinde ifade etti. Proje çerçevesinde İstanbul, Bursa ve Tirilye gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden İTÜ Mimarlık Tarihi öğrencisi Ömer Faruk Ulusoy, Osmanlı ve Bizans miraslarını inceleyerek, proje de yer alan konular kapsamında gerçekleştirecekleri sergiye hazırlandıklarını söyledi. Gerçekleşen geziye Mudanya Belediye Meclis üyeleri Nilgün Arslanoğlu, Jale Büyükurgancı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri de eşlik etti.