POLİTİKA - 25 Ekim 2014 Cumartesi 17:34

Canikli: ‘Türkiye bugün tek parça olmayabilirdi’

A
A
A
Canikli: ‘Türkiye bugün tek parça olmayabilirdi’

Partisinin Muğla İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 'Bugün AK Parti dışında bir parti iktidarda olsaydı Türkiye tek parça halinde olmayabilirdi' dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, İl Başkanı Nihat Öztürk, ilçe başkanları ve partinin yetkili organları katıldı.

Canikli: ‘Türkiye bugün tek parça olmayabilirdi’

Toplantıda konuşan Baka Canikli, “Türkiye bütün bölgenin ve bütün coğrafyanın en cazibe merkezidir. Çevremizde yaşanan bütün bu olaylara ve sıkıntılara rağmen, başka bir takım planlı ve önemli bir bölümü de küresel ölçekli organizasyonlara rağmen, Türkiye hem en küçük bir asayiş problemi yaşamadan, tek parça olarak, en önemlisi de bu, hayatiyetini devam ettiriyor. Bütün samimiyetim ile şunu söyleyeyim. 12 yıllık süreçte AK Parti kadroları yerine geçmişte denenmiş bildiğimiz siyasi partiler tarafından Türkiye yönetilseydi, çok büyük bir ihtimalle Türkiye bugün mevcut coğrafyasını koruma imkânına sahip olamazdı. Bunu çok açık ve net bir şekilde söylemek mümkün. Yani ne Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ile ne de Sayın Bahçeli’nin MHP’si ile, onların yönetim anlayışı ile, olaylara bakışları ile Türkiye’nin tek parça olarak tutunması bugün kesinlikle mümkün değildi. Türkiye bugün bu kadrolar tarafından yönetilmemiş olsaydı, muhtemelen Türkiye bugün çok başka şeyleri tartışıyor olabilirdi. Bütün bu olaylar yaşanırken Türkiye’yi tek parça olarak tutabilmek çok büyük başarıdır” dedi.

Canikli: ‘Türkiye bugün tek parça olmayabilirdi’

197879 yıllarında Türkiye’de tek varil petrol kalmadığı için Türkiye’nin Suudi Arabistan’dan kredili bir varil petrol alamadığının altını çizen Bakan Canikli, “Düşünün tek varil petrol alma gücünü ve kapasitesini kaybetmiş bir Türkiye’den bu günlere geldik. Ben bunun için söylüyorum Türkiye eğer bu mantık ile yönetilmiş olsaydı, bu geçiş sürecinde, bu bölgenin yeniden şekillendirildiği Türkiye’nin tek parça olarak kalması büyük ihtimalle mümkün değildi. Bugün Türkiye dünyanın en fakir ülkelerine ve fakir topluluklarına karşılıksız 3,5 milyar dolar yardım yapıyoruz. Kredili bir tanker petrol alamayan Türkiye’den her yıl 3,5 milyar dolar yardım yapan bir Türkiye’ye...” dedi.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kobani için meclisten ayrı bir tezkere geçirilmesi görüşünü de eleştiren Canikli, “Sayın Kılıçdaroğlu’na bıraksak, askerlerimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi Kobani’ye sokacak. Binlerce, onbinlerce askerimiz Kobani’ye girecek. Peki ne olacak sonra? Ondan sonra taraf olacağız. Oradaki savaş taraf olacağız. 900 km. sınırımız var, saldırının nereden geldiği belli olmayacak. Korktuğumuz falan yok. Ama özgürlüklerimiz ve bağımsızlığımız için bu asil milletin askerleri geçmişte bunu başardılar. Bunu defalarca ispat ettiler. Bundan yana problemimiz yok. Özgürlüğü için seve seve canını veren bu vatanın evlatları var. Tarihimizin sayfaları bunlarla dolu. Bu kadrolar dışında şu anki siyasi partiler tarafından Türkiye yönetilmiş olsaydı eğer, bu kafa ile bu anlayış ile inanın Türkiye tek parça olarak hayatiyetini devam ettirmesi herhalde mucizelere kalırdı” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”