SPOR - 12 Temmuz 2016 Salı 15:55

Carole: “Hocamızla devam etmek doğru bir karar”

A
A
A
Carole: “Hocamızla devam etmek doğru bir karar”

Galatasaraylı futbolcu Lionel Carole, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile devam edilmesinin doğru karar olduğunu söylerken, yönetimin oyunculara verdiği para cezalar ile ilgili ise “Benim herhangi bir cezaya çarptırılmam söz konusu olmadı” dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre’de sürdüren Galatasaray’da, sarı-kırmızılıların başarılı sol beki Lionel Carole basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Carole, yaptığı açıklamada, “Hocamızla devam ediyoruz. Bence bu çok mantıklı bir karar oldu. Çünkü geçen senenin sonunda çok iyi bir iş çıkardı ve o geldikten sonra takımın içindeki uyumun da arttığını gördük. Dolayasıyla ben teknik direktörümüzle devam ettiğimiz için çok mutluyum. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Felsefesi ve bizden istediği şeyler çok açık. Başarılı bir şekilde devam edeceğimizi umuyorum" dedi.

Carole ayrıca, Galatasaray'a daha fazla katkı vermek istediğini söyleyerek, “Geçen sene çok şans bulamadım. Son haftalarda ise oynayabileceğim ve etkili olabileceğim koşullar oluştu. Dolayasıyla ben de etkili oldum” açıklamasında bulundu.

“Galatasaray ile devam etmek istiyorum”
Lionel Carole, Galatasaray ile devam etmek istediğini söyleyerek, "Galatasaray ile kontratım var. Bunu devam ettirmek istiyorum. Galatasaray'ı da en iyi şekilde onure etmek ve kendimi burada kanıtlamak istiyorum” diye konuştu.

“Her pozisyonda rekabet var”
Takımdaki forma rekabetine de değinen başarılı Fransız oyuncu, “Ben geçen sezon da formayı giymek için çok zorluklar çektim” diyerek şunları söyledi:
“Oynayamadığım dönemler oldu. Galatasaray gibi takımlarda forma rekabetinin üst seviye de olması çok iyidir. Takımımızda da bu var. Her pozisyonda iyi bir forma rekabeti var. Bunun da faydalı olacağını düşünüyorum”

“Ben cezaya çarptırılmadım”
Lionel Carole, yönetimin oyunculara verdiği cezalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Carole, “Bu konu yönetim ile futbolcular arasında. Kulübün verdiği bir karar. Benim herhangi bir cezaya çarptırılmam söz konusu olmadı. Bu konuyla ilgili bir para da ödemişliğim yok. Her görülen sarı karta ceza verilmediğini biliyorum. Pozisyon gereği değil daha çok davranış sebebiyle görülen sarı kartlara bu cezaların kesildiğini biliyorum” dedi.

“Dünyanın her yerinde olabilir”
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının etkisi hakkında da konuşan Fransız oyuncu, “Bu konuyla ilgili takımın içinde fazla konuşma olmadı. Her türlü terör saldırısı çok üzücü. İnsanlar için çok acı durumlar. Bunun nerede olduğunun bir önemi yok. Dünyanın herhangi bir yerinde olabilir. Sonuç olarak bu çok acı bir durum” ifadelerini kullandı. 

Kaan Ülker 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.