GÜNDEM - 24 Kasım 2016 Perşembe 15:19

Celal Kılıçdaroğlu: 'CHP’nin belediye başkanlarını protesto etmek için yürüyeceğim'

A
A
A
Celal Kılıçdaroğlu: 'CHP’nin belediye başkanlarını protesto etmek için yürüyeceğim'

AK Parti’nin FETÖ’yle mücadelesine destek için yarın Söke’den Didim’e yürüyecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, “Bu yürüyüşü CHP’nin içinde belediye başkanı olmuş fakat CHP’nin halkçı belediyecilik anlayışına karşı olan sahte belediye başkanlarını protesto etmek için yapıyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, hükümetin FETÖ ile mücadelesini desteklemek için yarın gerçekleştireceği yürüyüşün hazırlıklarını tamamladı.

“Yaşanır bir Didim için, daha güzel bir Türkiye, özgür bir ülke için 25 Kasım’da Söke’den Didim’e yürüyeceğim” diyen Celal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, “Ben bu yürüyüşü CHP’ye karşı değil; CHP’nin içinde belediye başkanı olmuş fakat CHP’nin halkçı belediyecilik anlayışına karşı olan sahte belediye başkanlarını protesto etmek için yapıyorum. CHP’de belediye başkanlık düzeyine kadar gelmiş olan ama CHP ile CHP’nin halkçı, eşitlikçi, katılımcı belediyecilik anlayışıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan belediye başkanları hem CHP’yi hem halkımızı yaralamakta, onların hakkını hukukunu zayi etmekte, hem de yarınlarımızı kurmada kafa karışıklıklarına yol açmaktadırlar. Bunların acilen deşifre edilmesi lazım. Bunların halka şikayet edilmesi lazım. Çünkü bunlar çuvalın içindeki çürük incirlerdir” diye konuştu.

“Sosyal demokrat bir belediyeyi FETÖ’nün adamları yönetemez”
CHP’li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın bu mevkiye gelmesinin şüphelere yol açtığını öne süren Celal Kılıçdaroğlu, “CHP Genel Başkanının kardeşi olarak, Didim’de yaşayan bir kardeşiniz olarak Didim Belediye Başkanından ve bunun gibilerden utandığımı ifade etmek istiyorum. Sadece bu değil, vatandaş olarak kendi hakkımı arıyorum. Bu başkanın Didim Belediyesi’nin karlı işletmelerini kendi adamlarından oluşmuş DİBEL şirketine sattığını sağır sultanlar bile biliyor. Bu başkanın Didim’in geleceğini haramilere peşkeş çektiği artık bir sır değil. Bu adam, bütün bu olumsuzluklara muhalefet edenlere, kendisinin bu akıl almaz tutumlarını eleştirenlere göz dağı verdiği, onları tehdit ettirdiği, olmadı iş yerlerini bastırdığı artık gizli saklı bir olay olmaktan çoktan çıktı. Sosyal demokrat bir belediyeyi FETÖ’nün adamları yönetemez, belediye başkanı olacak şahıs görevlerini onlarla paylaşamaz, belediye içindeki görevlendirmeleri, mali durumu onların emrine bırakamaz. CHP’den belediye başkanı seçilip CHP’nin altını oymasına, birileriyle kirli ilişkilere girerek yetmiş beş bin Didimlinin ekmeğiyle ve geleceğiyle oynamasına müsaade edilemez. Didim Belediye Başkanı gibi kötülüğü, rantçıları, haramileri besleyen ve FETÖ için çalışan, belediyeleri onlara mali imkan kaynağı haline getiren CHP’nin sahte belediye başkanlarını protesto etmek için Söke’den başlayarak Didim’e kadar 56 kilometre yolu yürümeye kara verdim” şeklinde konuştu.

Mehmet Barlas
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.