POLİTİKA - 10 Eylül 2017 Pazar 11:54

CHP Lideri Kılıçdardoğlu: Dört yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım

A
A
A
CHP Lideri Kılıçdardoğlu: Dört yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'ye yeni üyelerin katılım töreninde yaptığı konuşmada, “Dört yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi'nde bugün gerçekleşen CHP'ye yeni üye katılım toplantısına katıldı. Toplantıya Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, SİHA'larla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve partililer katıldı. Törende konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiye farklı kimliklerden katılım olacağını söyleyerek, “Farklı kimliklerden, farklı inançların bir araya gelmesi bizim güzelliğimizi, ulusumuza ve bayrağımıza bağlılığımızı gösteriyor. Bu cennet ülkede hep birlikte bir arada yaşamak istiyoruz. Huzur içinde, kavga etmeden, ağır sözler söylemeden bir arada yaşamak istiyoruz. Türkiye yüz yıllık süreçte olgunluk dönemine girmek zorunda. Siyasetteki gerilimlerin, kavgaların Türkiye'yi nereye taşıdığını hep birlikte gördük. Bu kavgalar sonucunda idam sehpaları kuruldu, gencecik insanlar asıldı. Bu dönemleri tarihin tozlu sayfalarına terk etmek zorundayız. Bir arada yaşayalım derken, devleti yönetenlerin her kuruşun hesabını vermesi lazım. Benim ödediğim verginin her kuruşunun hesabını bu devleti yönetenlerin vermesi lazım” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak bütün insanları kucakladıklarını söyleyerek, “Oy versin, vermesin hiç önemli değil. Bütün insanları kucaklıyoruz. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur” şeklinde konuştu.
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a ABD'de açılan davayı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bakanlık yapmış birisinin Amerika'da yolsuzluk davasında yargılanmasını ben içime sindiremiyorum” ifadelerini kullandı.
Terörle mücadeleye de değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede kavgasız, gürültüsüz yaşayacaksak birinci adım adalettir. Çünkü adalet bütün inançların ortak temelidir. Adaletten yana olanları bizim çatımız altında bekliyoruz. Dört yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım. Dört yılda çözeceğim diyorum” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.