ASAYİŞ - 02 Eylül 2016 Cuma 11:54

CHP Milletvekili Akaydın’ın emekli maaşına haciz

A
A
A
CHP Milletvekili Akaydın’ın emekli maaşına haciz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle maaşına haciz konulan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, kamuyu zarara uğratması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “ Maaşıma haciz konuldu,3 arabam yok bir arabam var o da Ankara’da. Mahkeme yolu açık çatır çatır geri alacağım” dedi.

Sayıştay, Akaydın'a kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile 18 bin lira zimmet çıkardı. Karar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akaydın'a tebliğ edildi. Mustafa Akaydın'ın ödemesi gereken kamu zararı faizleriyle birlikte 27 bin 174 lirayı bulmuştu.

Tebligatta ödemenin ivedi bir şekilde yapılması istenirken, ödeme yapılmayınca 18 Temmuz itibariyle icra işlemleri başlatıldı.

Akaydın ise iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Paraların tahsil edilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin hatalı olduğunu savunan Akaydın, “Belediye başkanlığım döneminde Sayıştay’ın 2013 numaralı ilamlarından birine cevap verilmediği için ama benim haberi yok, kesinleşmiş bir karar var. Bir yıldır diyoruz ki, ‘ Bunu A- Kent’ten tahsil et’. Tahkime gidiyorlar yok tahsil etmiyorlar kesinleşti ya. İşleme koymuşlar. Zaten mal varlığı olan bir adam değilim onların söylediği gibi. Maaşıma haciz koydular. 3 tane arabam varmış. Bir arabam var oda Ankara’da, ona da el koymadılar. Maaşıma haciz koydular” dedi.

“Amaç Akaydın’a hasar vermek”
Akaydın şöyle devam etti: “Sayıştay ilamı olduğu için kesinleşti. Mahkeme hakkım saklı. Ne kadar sürer asgari bir yıl sürer. A- Kent firması benim belediye başkanlığım döneminde bir parayı geç yatırmış. Ben nereden bileyim mali işler dairesi miyim. Ona da 4 gün gecikmeyle faiz uygulamışlar.18 bin lira bana çıkarıyorlar borcu, arkadaşlar beni bilgilendirmemiş ilam kesinlemiş. Faize faiz uygulamışlar 28 bine çıkarmışlar. Belediye bir yıldır A-Kent yönetiminden tahsil etmedi. Neden ilam kesinleşti. Neden yapmıyor. Amaç Mutafa Akaydın’a hasar vermek. Hasarı göreceğiz bakalım.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir