POLİTİKA - 18 Aralık 2017 Pazartesi 15:04

CHP’den Kudüs önerisi

A
A
A
CHP’den Kudüs önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 777-A sayılı kararıyla ilgili teklifte bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Filistin tarafının ABD’nin kararını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin gündemine getirmek istediğine dikkat çeken Yılmaz, "Amerika Birleşik Devletleri bu kararı veto edecektir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1947 yılında aldığı 777-A sayılı bir karar var. Bu kararın adı ’Barış İçin Birlik’ kararı. Bu kararda, ’Güvenlik Konseyi üyeleri arasında oy birliği sağlanamaması halinde Genel Kurul bu işe el atar; BM Güvenlik Konseyinin daimi ile geçici üyeleri dahil olmak üzere 15 üyesinin yarıdan bir fazlasının desteği ile (7 üye) konu BM Genel Kurulunun gündemine getirilir ve orada oylanır’ deniliyor. Bu yol, BM Güvenlik Konseyinde oy birliği ile alınan kararlarda tıkanma, uluslararası barış ve istikrara yönelik ciddi tehdit olması halinde, BM Güvenlik Konseyinin etrafından dolanıp bir karar alabilmenin yegane yoludur" değerlendirmesini yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN’lü akademisyen Tunus’ta sergi açtı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay Tunus’ta sergi açtı. Başkent Tunus’un 150 kilometre güneyinde yer alan Monastir kentinde düzenlenen resim sergisinin açılışına GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Tunuslu yetkililer, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Marina’da İlkbahar Festivali kapsamında kişisel resim sergi açan Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Tunus’ta açtığı sergiyle birlikte yurt dışındaki 9’uncu sergisi olduğunu söyledi. Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Atalay konuşmasında, “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılının anıldığı 2023’te düzenlenen çevrim içi sergideki eserleri fiziksel sergiye dönüştürdük. 400 eser arasından seçerek 38 sanat çalışmasını bu sergi için hazırladım. Sergideki eserlerim Hazreti Mevlana’nın felsefesi ve tasavvuf kültürünü anlatıyor. Aynı zamanda Hazreti Mevlana’nın dünyaya vermek istediği sevgiyi, barışı ve herkesi kendi toplumunda barış içerisinde yaşamasını çağıran bir iklimi barındırıyor. Sergide, Hazreti Mevlana’nın felsefesi, dervişin evreni temalı bir betimleme içinde sema ritüeli çok önemli bir ortak özellik, bu özelliğe bağlı olarak sema gösterisini tanımlayan ve onun felsefi duruşunu sevgi düşüncesini ele alan çalışmalarım yer alıyor” diye konuştu.