POLİTİKA - 12 Kasım 2018 Pazartesi 17:15

CHP’den ’Mansur Yavaş’ açıklaması

A
A
A
CHP’den ’Mansur Yavaş’ açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Mansur Yavaş’ın ortak aday olarak gösterilmesi konusunda, "Bizde isim belirleme yetkisi Parti Meclisi’nin. Bu isimler Parti Meclisi’nde değerlendirilecektir, ona göre de karar verilecektir " dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK’nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Öztrak, MYK’da ekonomideki son gelişmeleri, bugün açıklanan ödemeler dengesi rakamlarını, dış politika kapsamında İran ambargosunu, Kandil’de teröristlerin başına ödül konulmasını, Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan sondaj çalışmalarını, eğitimin sorunlarını, kadına ve çocuğa karşı şiddetle ilgili düzenlemelerin meclise getirilmesi gibi konuları ele aldıklarını aktardı.

"CHP GENEL BAŞKANI DEMOKRASİDEN YANA OLAN HERKESLE GÖRÜŞÜR" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’li eski milletvekili Ahmet Türk ile görüşme yaptığı haberlerinin basına yansıdığı hatırlatılarak, Türk’ün Kılıçdaroğlu’na ’Tabanımızın oy vereceği isimleri çıkartırsanız tabanımızdan destek gelir. Mansur Yavaş ismine tabanımız sıcak bakmıyor’ dediğinin de basına yansıdığının sorulması üzerine Öztrak, "CHP Genel Başkanı demokrasiden yana olan haktan hukuktan adaletten yana olan her türlü aşırılıkla terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Ama bu görüşmenin kapmasında ne var ne yok bu konuda çok fazla bilgim yok. Ama bu görüşmenin nezaket görüşmesi olduğunu ve daha çok karşı tarafı dinlemeye yönelik bir görüşme olduğunu biliyorum" açıklamasında bulundu.

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI 

CHP’nin Ankara ’da aday göstereceği isimler arasında Mansur Yavaş isminin çok konuşulduğu belirtilerek İyi Parti’nin de Yavaş’la adaylık konusunda görüşme yaptığı ve Yavaş’ın ise ortak aday olma konusundaki mesajlarının sorulması üzerine Öztrak, "Bizde isim belirleme yetkisi Parti Meclisi’nin. Dolayısıyla bu süreçte belediye başkanlıklarına aday olabilecek isimlerle ilgili benim değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bu isimler Parti Meclisi’nde değerlendirilecektir ona göre de karar verilecektir" ifadelerini kullandı. 

Ahmet Türk ile yapılan görüşmeye ilişkin bazı basın yayın organlarında Sezgin Tanrıkulu’nun ‘HDP ile işbirliği ittifak tamam’ olduğu yönünde açıklama yaptığı iddiasıyla ilgili Öztrak, “Bu haberi okuduktan sonra Sezgin Beyle konuştum. Sezgin Bey bu haberin tamamen çarpıtma olduğunu söyledi. Böyle bir şey söylemediğini, sandıkta mutabakat çerçevesinde söylenmiş sözlerden oluştuğunu ifade etti” dedi.

“BİZ MUTABAKATI SANDIKTA ARAYACAĞIZ DİYORUZ” 

CHP olarak ortak adaylığa nasıl bakacaklarının sorulması üzerine “Biz mutabakatı sandıkta arayacağız diyoruz” dedi.
CHP’li Öztürk Yılmaz’ın 2. kez disipline sevk edildiğinin sorulması üzerine Öztrak, "Öztürk Yılmaz ile ilgili olarak ikinci disiplin sürecinin de başlatıldığına dair grup disiplin kurulunda grup başkan vekilleri bilgi verdiler. Grup disiplin kuruluna intikal etmiş bir konuda herhangi bir görüş bildirmenin doğru olmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.