GÜNDEM - 12 Temmuz 2014 Cumartesi 16:47

CHP’li Nazlıaka’dan Yıldız Tilbe’nin tweetlerine eleştiri

A
A
A
CHP’li Nazlıaka’dan Yıldız Tilbe’nin tweetlerine eleştiri

‘Yıldız Tilbe adlı bir sanatçımız evvelsi gün acayip bir tweet atıyor. Bu sanatçımız son derece nefret kokan ırkçı bir tweet atabiliyor’

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ünlü sanatçı Yıldız Tilbe’yi İsrail hakkında attığı twitler nedeniyle eleştirerek, “Bu sanatçımız son derece nefret kokan ırkçı bir tweet atabiliyor. Buna şaşırmamız gerekli. Hatta demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu kişiye dava açılması gerekir” dedi.

CHP Manisa Şehzadeler ve Yunusemre “Sandık Kurulu Üyeleri ve Gözlemcilerin (Müşahitlerin) Uyum Eğitimi” CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın katılımıyla gerçekleşti. Eğitimde yaptığı konuşmada partililere sık sık uyarıda bulunan Nazlıaka, Cumhurbaşkanlığı seçimi için destek isteyerek, fire vermemeleri gerektiğine dikkat çekti. Burada konuşan Nazlıaka, Türkiye’de nefret dilinin giderek yaygınlaşmaya başladığını belirterek, "‘Balık baştan kokar’ diye bir laf vardır.

Hakikaten bakıyoruz. Yıldız Tilbe adlı bir sanatçımız evvelsi gün acayip bir tweet atıyor. Bu sanatçımız son derece nefret kokan ırkçı bir tweet atabiliyor. Buna şaşırıyor muyuz? Tabi aslında şaşırmamız gerekli. Hatta demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu kişiye dava açılması gerekir. Bu bölücü söylemlerden bir an önce kurtulmalı bu ülkeye sevgi ekip sevinç biçecek bir cumhurbaşkanı ile ödüllendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“BU ÇATI ADAYIMIZ ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ BİZİM İÇİN”
Nazlıaka, partilere ilk turda sandığa gitmeleri konusunda uyarıda bulunarak, “Bazı partililerin üzülerek ‘Biz ilk tura gitmeyeceğiz. İkinci tura gideceğiz’ şeklinde konuştuklarını duyuyoruz. Bu kadar kritik bir dönemden geçerken bizim 1’inci tura gitmeyin, 2’inci tura gideriz’ diyen bir lüksümüz yok. 1’inci turda mutlak başarıyı elde etmemiz gerekiyor. O yüzden herkesi sandığa gitmeye yöneltmemiz lazım.

Aday tercihi yapılırken aslında seçmen profiline bakıldı. Aynı zamanda da çatı aday olması nedeniyle partilerin sadakat ölçülerinin alındığı belediye meclis üyelerinin oy oranlarına bakıldı. Şu anda CHP belediye meclis oy oranı ile MHP oy oranı toplandığından üzerine diğer 3 partiye oy veren 568 bin kişinin oyu geldiğinde. Zaten biz 1’inci turda çatı adayını seçtirebiliyoruz. Fire vermememiz lazım. Bu çatı adayımız çok büyük bir avantaj bizim için” dedi. 

ÖNDER AYDIN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir