ASAYİŞ - 31 Temmuz 2018 Salı 13:50

Cinayetle biten dehşet anları kamerada

A
A
A
Cinayetle biten dehşet anları kamerada

İstanbul Fatih’te silahların konuştuğu olaylar zincirinde Suriye uyruklu genç sırtından silahla vurularak hayatını kaybetti.

Olaylar zinciri; Fatih Molla Gürani Mahallesi, Aksaray Mektebi ve çevre sokaklarda 30 Temmuz günü meydana geldi. İki grup arasında bir kafede çıkan kavga ertesi gün silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Aksaray Mektebi Sokak’ta çıkan ilk olayda 1’i silahla olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı. Olayla bağlantılı olarak ilerleyen saatlerde Kadri Bey Sokak ile Sadi Çeşmesi Sokak üzerinde silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada sırtından silahla vurulan Suriye uyruklu Mahmod Aljamil (23) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı. Araştırılması yürütülen olayla ilgili güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

ŞÜPHELİLER BİR GÜN ÖNCE KAVGA ETTİ 

İddiaya göre; olaydan bir gün önce gece saatlerinde, şüpheli Turgay Y. beraberindeki 2 erkek ve 3 kadınla birlikte Millet Caddesi’nde bulunan bir kafeye oturmaya gitti. Kafede müdür olarak görev yapan emekli polis memuru Mustafa Y. temizlik yaptıklarını ve hizmet veremeyeceklerini dile getirdi. Alkollü olduğu öğrenilen Turgay Y. kafenin müdürü Mustafa Y.’yi tehdit etmesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Taraflar polis merkezine götürülerek birbirlerinden şikayetçi oldu.

EMEKLE POLİS MEMURUNUN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU AYAĞINDAN VURULDU 

Gece yaşanan kavganın devamı ertesi gün saat 17.00 sıralarında Aksaray Mektebi Sokak’ta meydana geldi. Olay yerindeki bir büfenin işletmecisi Erol P. ve kardeşi Şenol P. de kavgaya taraf oldu. Karşılıklı silahların ateş aldığı kavgada Erol P., emekli polis memuru Mustafa Y.’nin silahında çıkan kurşunla ayağından yaralandı. İki grup arasında çıkan kavgada yaralanan toplam 4 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı.

ŞÜPHELİ ŞAHISLAR VE POMPALI TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ 

Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri, konu ile alakalı olarak olay yerinde inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda bir vatandaşın olayı evinin penceresinden cep telefonuyla kayda aldığı tespit edildi. Görüntüleri izleyen ekipler, Aksaray Mektebi Sokak üzerinde 7-8 kişilik 2 ayrı grubun aralarında kavga ettiği, bir anda duyulan silah sesleri sonucu meydanın boşaldığı görüldü. Meydanda şüpheli Turgay Y.’nin elinde tabanca şüpheli Ümit Ö.’in elinde pompalı tüfek olduğu belirlendi. Kimliği belirlenen şüpheliler polis ekiplerince gözaltına alındı. Konu ile alakalı çevredeki işletmelerden temin edilen güvenlik kamera görüntüleri ile diğer şüphelilerin tespiti için çalışma başlatıldı. 

EMEKLİ POLİS MEMURU ALİBEYKÖY’DE TESLİM OLDU 

Olaydan 1 saat sonra polis ekiplerine telefonla ulaşan emekli polis memuru Mustafa Y. olayda kendisinin de silah kullandığını ve olay yerinden daha büyük olaylara sebebiyet vermemek için ayrıldığını ifade etti. Mustafa Y. polis ekiplerine yerini bildirerek Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

KAFE ÇALIŞANI MAHMOD ALJAMİL HAYATINI KAYBETTİ 

Polis ekipleri, Mustafa Y.’nin sorgusuna Asayiş Büro Amirliği’nde devam ederken saat 21.00 sıralarında Kadri Efendi Sokak üzerinde silahlı kavga yaşandığı ihbarını aldı. Olay yerini kontrol altına alan ekipler, sokak üzerinde çok sayıda kovan buldu. Olayda yaralanan iki şahıs sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırdı. Sırtından silahla vurularak ağır yaralanan Mahmod Aljamil Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MERMİNİN KİMİN SİLAHINDAN ÇIKTIĞI ARAŞTIRILIYOR 

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği güvenlik kamerası incelemesinde saat 21.00 sıralarında gerçekleşen olayda sokağa giren siyah renkli bir araç görüldü. Görüntünün devamında kafe çalışanlarının aracın peşinden hızla koştukları, koşan şahısların 3’ünde tabanca birinde pompalı tüfek olduğu belirlendi. Kafe çalışanı Mahmod Aljamil’in burada yaşanan çatışmada hayatını kaybettiği tespit edildi. Konuyla ilgili araştırmayı genişleten polis ekipleri, olayla ilgisi olduğu şüphelenen şahısları gözaltına aldı. Olayda hayatını kaybeden Mahmod Aljamil’in öldürüldüğü silahın kime ait olduğunu bulmak için çalışma başlatıldı.

ÇATIŞMA ANI KAMERADA 

İki grup arasında yaşanan silahlı kavga güvenlik kameraları ve vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde şüphelilerin pompalı tüfek ve tabancalarla birbirlerine ateş açtığı anlar görülüyor. Yaralanan şüpheliler sendeleyerek koşarken birbirlerini silahlarla kovaladıkları görülüyor. Çatışmanın ardından kısa süre içerisinde olay yerine gelen polis ekipleri olayı kontrol altına alıyor. 

Caner Sönmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.