GÜNDEM - 06 Temmuz 2015 Pazartesi 16:58

'Çinli dahi olsa ülkemize gelen turistler misafirler Allah’ın bir emanetidir'

A
A
A
'Çinli dahi olsa ülkemize gelen turistler misafirler Allah’ın bir emanetidir'

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ' Bizler sadece Koreli değil Çinli dahi olsa ülkemize gelen turistler misafirler Allah’ın bir emanetidir. Onları koruyup kollamak bizim en büyük görevimizdir' dedi.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Sultanahmet’te yapılan Doğu Türkistan yürüyüşü sırasında çıkan olayların ardından bilgi almak üzere İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Yıldırım, “Bizim tarafımızdan böyle bir saldırı gerçekleştirilmemiştir. Bizler sadece Koreli değil Çinli dahi olsa ülkemize gelen turistler misafirler Allah’ın bir emanetidir. Onları koruyup kollamak bizim en büyük görevimizdir” dedi. 

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başkan Yıldırım, “Medyada anlatılan bazı olaylardan dolayı bugün emniyet müdürlüğüne bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Bazı hadiseler konusunda bilgi almak istedik. Biliyorsunuz 4 Temmuz Cumartesi günü Doğu Türkistan’da yaşanan baskı ve zulümleri anlatabilmek, onların sesini duyurabilmek amacıyla Beyazıt’tan Sultanahmet’e büyük bir etkinlik tertip etmiştik ve bu etkinlik 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Doğu Türkistan’dan zulümden kaçarak Türkiye’ye gelen insanların dertlerini anlatmasıyla devam etti” dedi.

‘BİZİM TARAFIMIZDAN BÖYLE BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMEMİŞTİR’

Yıldırım, ülkücülerin Çinli diyerek Koreli kafileye saldırdı şeklindeki iddiaları yalanlayarak, “Fakat medyada takip ettiğimiz kadarıyla burada ülkücüler Çinli zannedip bir Koreliye saldırdı diye bir haber yapılmak istendi. Bizde böyle bir saldırı olduğunu medyadan takip ettik. Daha sonrasında zaten bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştık. Bizim tarafımızdan böyle bir saldırı gerçekleştirilmemiştir. Bizler sadece Koreli değil Çinli dahi olsa ülkemize gelen turistler misafirler Allah’ın bir emanetidir. Onları koruyup kollamak bizim en büyük görevimizdir. Bu noktada kim olursa olsun bu saldırı bizim tarafımızdan gerçekleştirilmemiştir diye bir açıklamada bulunduk. Lakin konuşmamız sonrasında bir takım orada bulunan grup ve polis arasında bir takım tartışmalar yaşanmıştır. Daha sonra burada bir algı operasyonuyla olayın çok daha uzağında bir Koreli çekilmiş. Tabi orada tartışma yaşandığı zaman polis Koreli kafileyi oradan uzaklaştırmışlar ‘burada Çin ile alakalı bir protesto var, gerginlik var, sizi de buradan uzaklaştıralım’ demişlerdir. Oradaki Koreli de gülerek ben ‘Çinli değilim, Koreliyim’ demiştir, gayet anlaşılır bir şekilde ve gülerek anlatmıştır” diye konuştu.

“HERHANGİ BİR DARP VE SALDIRI OLMAMIŞTIR”

Turistlere yönelik herhangi bir saldırının olmadığını ifade eden Yıldırım, “Herhangi bir darp ve saldırı olmamıştır. Çünkü saldırılan bir insan orada gülerek değil ağlayarak veya bunu kızgın bir şekilde dile getirmesi gerekiyordu. Fakat basında bunu bizde izlediğimiz zaman ülkücü harekete çok büyük bir şekilde zarar verecek dilde ülkücüler Çinlilere saldıracağı yerde Korelileri dövdü diye anlattı. Söylemiş olduğum gibi Çinli dahi olsa bizim o yürüyüşte kimseye zarar gelebilecek bir hadise yaşanmamıştır ve buna da biz asla müsaade etmeyiz” dedi.

“BURADA GÖRÜYORUZ Kİ İNANILMAZ BİR ALGI OPERASYONU YAPILIYOR”

Saldırı söylemi üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Yıldırım, “Biz bu açıklamayı yaptıktan sonra tekrar Koreli turistler şikayetçi oldu diye bir haber yapıldı. Bizlerde emniyet yetkilileri ile görüştük, böyle bir şikayet var mı dedik. Onlarda bize böyle bir beyanın olmadığını ilettiler. Burada görüyoruz ki inanılmaz bir algı operasyonu yapılıyor. Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız orada zulüm içerisinde büyük eziyetler yaşarken bu tablo tamamen ortadan kaldırılarak sanki bir Koreli dövülmüş gibi lanse ettirilmeye çalışılıyor ve bunun da hiçbir dayanağının olmadığını görüyoruz. Bu ülkücü harekete bir algı operasyonu yapıldığı gayet açık ve nettir” şeklinde konuştu.

Çıkan haberle ilgili şikayetçi olduklarını belirten Başkan Yıldırım, “Zaten buradan bununla ilgili bir dava sürecimiz olacak. Birde tazminat davası açacağız ve kazanacağımız tazminat bedelini oradaki Doğu Türkistanlı kardeşlerimize göndererek onların mücadelesine yardımcı olacağız. Fakat bir an önce Doğan Haber Ajansının ülkücülerden ve Doğu Türkistanlılar dan özür dilemesini bekliyoruz” dedi.
Saldırının yabancı turistlerle hiçbir alakasının bulunmadığını söyleyen “ Yıldırım, “Orada bir polis memurunun yanlış tutumu var. Tabi ki orada gençlere ters bir tepki verildiği zaman genç arkadaşlarımız da sivil giyimli polis memurları ile ‘sen kimsin, ne oluyor’ derken arada bir arbede yaşanmış oluyor. Bunun yabancı turistlerle hiçbir alakası yok. Zaten gördüğünüz gibi o turist kafilesi çok uzakta. İlk geldiğimizde de zaten bu turistler meydanda dolaşıyor. Bu tamamen oradaki polis memurunun yanlış tutumundan, tabi ki bunu da tüm emniyet teşkilatına mal etmenin de bir anlamı yok” diye konuştu.

Yıldırım, Çin restoranlarına yönelik saldırılar ile ilgili soru üzerine ise “Böyle bir şeyi biz asla tasvip etmiyoruz. Çünkü bizim bayrağımız altında yaşayan her kez bizim namusumuza emanettir. Burada hangi ülkeden, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun bizim misafirimizdir. Bizim buradaki sorunum Çin Devleti iledir, Çin hükümeti iledir. Biz onlara tepki gösteriyoruz. Bu tür olayların yaşanmasını biz asla tasvip etmeyiz. Bu topraklarda herkes barış, huzur ve güven içerisinde yaşayacak” dedi.

Başkan Yıldırım ve beraberindeki ülkü ocağı temsilcileri burada yapılan basın açıklamasının ardından emniyetten ayrıldı. 

ADNAN SULAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katıldı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı olan oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan’ın seçim çalışması yaptığı aracın kurşunlanmasının ardından düzenlenen ’Halk İradesi Yürüyüşü’ne katıldı. Ozan Mehmet Bozdoğan’ın dün akşam saatlerinde iftarlık çorba ve ekmek dağıtımı yapmak üzere gittiği Tarsus’a bağlı Yüksek Mahallesi yakınlarında aracına yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırı Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Başkan Haluk Bozdoğan, oğluna yapılan saldırıyı kınamak ve tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bozdoğan, "Bu karanlık ve korkak saldırı, demokratik değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bir tehditti. Ancak, bizler halkımızın güçlü desteğiyle ayakta kaldık. Sergilediğiniz birlik ve dayanışma ile bir kez daha gösterdiniz ki, bizi asla yıldıramayacaklar. Bu saldırı, sadece bize değil, tüm halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Ancak bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmedik. Bu tür karanlık niyetlerin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağını bir kez daha gösterdik. Sizlerin desteği ile daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Bu planlı ve programlı bir saldırı" Saldırıda hedef alınan yerin yakıt deposuna 12 santimetre yakın olduğuna işaret eden Bozdoğan, şöyle devam etti: "Bu seçim halkın seçimi mi yoksa rantın seçimi mi? Onların tek bir seçimi var rant. Bizim yapacağımız çok net. Bizim yolumuz halkın yolu. Bugüne kadar halk ne istiyorsa onu yaptım, halkım için yaptım. ’Halka hizmet hakka hizmettir’ dedim. Ama bugün öyle bir yüzleştirmeye düştüler ki canımdan daha fazla koruyacağım evladımı kaybetseydim bugün mezarlıkta olacaktım. Bu planlı ve programlı bir saldırı. Aslında bu saldırı bana ya da oğluma değil, Tarsus halkına yapılan bir saldırı." Adaylığı düşürülmüştü Partisi CHP’den aday gösterilmeyince Memleket Partisi’ne geçerek tekrar Tarsus Belediye Başkanlığına aday olan Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, CHP’nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulunca düşürülmüştü. Ardından Bozdoğan’ın oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan, Memleket Partisi’nden aday gösterilmişti.