GÜNDEM - 08 Aralık 2017 Cuma 09:14

Çırak olarak başlayan kardeşler şimdi patron oldular

A
A
A
Çırak olarak başlayan kardeşler şimdi patron oldular

Muş’un Malazgirt ilçesinde yaşayan Zafer ve Veysi Korucu kardeşler, çırak olarak başladıkları fırıncılık mesleği sayesinde şimdi kendi iş yerlerinin patronu oldular.

Yıllardır fırınlarda çıraklık ve ustalık yaparak bugünlere geldiklerini belirten Korucu kardeşler, Özkanlar Ekmek Fırınını satın alarak patron oldular. Kardeşlerden Zafer Korucu, “Ben ve kardeşim bu ekmek fırınında usta olarak çalışıyorduk. Sağ olsun patronumuz çok iyi bir insandı. Bu fırının tüm işlerini kardeşimle birlikte yapıyorduk. Satın aldığımız fırının sahibi bize, ‘siz çok iyi insanlarsınız, gelin size bu fırını satayım. Sizde bir ekmek sahibi olun’ dedi. Bizde yıllarca fırınlarda çalışarak biraz para biriktirmiştik ve aile büyüklerimize de danışarak fırını satın almaya karar verdik. Allah bize bu fırında patron olmayı nasip etti. Bize patron olma imkânını sunan ustamız Tuncer Özkan ağabeyimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Mutluğumu kelimelerle ifade etmek çok zor”

Fırınlarda işçilik yaptıktan 20 yıl sonra kendi fırınlarını açtıkları için çok mutlu olduklarını belirten kardeşlerden Veysi Korucu ise, “Mutluğumu kelimelerle anlatmak gerçekten çok zor. Allah bize de iş yeri açmayı, evimize ekmek götürmeyi nasip etti. Allah’a ne kadar şükretsek azdır” diye konuştu.

Patron olmanın sevinciyle ekmeği 50 kuruşa satacaklar

“Kardeşimle aza kanaat etmesini biliriz” diyen Veysi Korucu, “Tek duamız vardı, bir gün kendi işimizin patronu olmak. O da çok şükür bugün gerçekleşti. Ben ve kardeşim patron olduğumuz için Allah’a şükrümüzü belirtmek için ekmeği 50 kuruştan satıp, vatandaşımızın da duasını almak istiyoruz. Allah herkese böyle iş yerleri nasip etsin” şeklinde konuştu. 

Veysel Eşin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.