SPOR - 19 Eylül 2018 Çarşamba 22:19

Cocu: 'Fenerbahçe'yi Avrupa'da göstermek istiyoruz'

A
A
A
Cocu: 'Fenerbahçe'yi Avrupa'da göstermek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Dinamo Zagreb maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'yi Avrupa'da göstermek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında, yarın Maksimir Stadyumu’nda Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımıyla karşılaşacak. Mücadele öncesinde maçın oynanacağı stadyumda düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Phillip Cocu ile tecrübeli oyuncu Mehmet Topal açıklamalarda bulundu. Hollandalı teknik adam, gruba deplasmanda oynayarak başlayacaklarını belirterek, "Genç bir takımla oynayacağız. Biraz daha tecrübeli olarak değerlendirebileceğimiz oyuncuları da var. Teknik kapasitesi olan, ve iyi organize olan bir takımla karşılaşacağız. Son aldığımız galibiyetin ardından bir sonraki maçı oynama konusunda gerçek anlamda sabırsızlık duyuyoruz. Ligde oynadığımız karşılaşmayı galibiyetle geride bırakarak takımımız açısından özellikle öz güven tarafından bakarsak önemli bir maçı geride bıraktık. Eminim ki yarın akşam daha iyi bir maç çıkaracağız. Zor olacak ve bunu biliyoruz. Kendi aramızda yaptığımız konuşmalarda iyi bir rakip olduklarını dile getiriyoruz. Bunun da farkında olmamız gerektiğini konuşuyoruz. Çok kaliteli bir rakiple oynayacağız. Biz, elimizden gelenin en iyisini yaparak buradan alabileceğimiz en iyi skoru, maksimum skoru almak istiyoruz” diye konuştu.

"Bu turu geçmek istiyoruz" 

Yarın sahaya süreceği 11 ile ilgili bir konuya girmeyeceğini söyleyen Cocu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yarın bir ilk 11 sahada olacak ve ilk 11 ile ilgili herhangi bir konuya girmeyeceğim. Çünkü ben önce oyuncularımı bilgilendirmeyi tercih ediyorum. Yarın bizi bekleyen önemli bir karşılaşma var. O nedenle pazartesi günü Beşiktaş ile oynayacağımız maç ile ilgili konuşmak istemiyorum. Eğer tüm takım pazartesi gününü düşünürsek yarınki performansımızı olumsuz anlamda etkileyeceğini düşünüyorum. Zor bir maç olacak, bunun kesinlikle farkında olmalıyız. Bizim hırslarımız ve hedeflerimiz var. Bu kulvarda da yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu turu geçmek istiyoruz. İyi bir skor almaya gerçekten ihtiyacımız var. Dediğim gibi bir sonraki maçı çok fazla düşünürsek o zaman takım üzerinde negatif bir etki oluşacaktır. Şu anda yarınki karşılaşmaya odaklanalım. Yarınki karşılaşmayı bitirir bitirmez daha sonraki süreçte hemen pazartesi günü oynayacağımız Beşiktaş maçının hazırlıklarına başlayacağız.”

"Bizim için her iki kulvar da önemli" 

Hem Türkiye Ligi’nin hem de Avrupa Ligi’nin önemli olduğuna değinen Phillip Cocu, “Bizim için her iki kulvar da önemli. Ligin çok büyük bir önemi var. 3 maç ardı ardına kaybettik, bu da bizi fazlasıyla etkileyen bir durum ortaya çıkardı. İyi performans göstermeye, gelişmeye ihtiyacımız var ve galibiyetler alabilmek için bu gelişime fazlasıyla ihtiyacımız var. Ligde iyi bir gidişata gerçekten ihtiyacımız var. Avrupa Ligi de önemli bizim için. Orada edineceğimiz tecrübe bizim için kıymetli. Avrupa maçlarında da iyi bir performans göstermek istiyoruz. Fenerbahçe’yi, Avrupa’da göstermek istiyoruz. Fenerbahçe’nin, Avrupa seviyesinde performansını iyi bir şekilde yansıtma gayreti içerisindeyiz. Orada da çok büyük hedeflerimiz var ama bizim en büyük hırsımız ve hedefimiz, tekrar Şampiyonlar Ligi’nde olabilmek. Şampiyonlar Ligi’ne bir daha adınızı yazdırabilmenizin tek yolu da, Türkiye Ligi’nde şampiyon olmaktan geçiyor. İfade ettiğim gibi bu maçlar bizim Avrupa tecrübemiz açısından büyük önem taşıyor. Bir sonraki sezonu yansıtabileceğimiz bir tecrübe edindiğimize de inanıyoruz. O nedenle bu kulvar da bizim için önem taşıyor. Biz, her maçı kazanmak istiyoruz. Özellikle Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpteyseniz hedefinizin böyle olması da son derece normaldir. Yarın da maksimum skoru alabilmek için yüzde yüzümüzü vereceğiz. Tabi rakibe saygı duyarak bunu yapacağız; çünkü kaliteli bir rakiple oynayacağız. Ama kendi oyunumuza inanarak sahada olmalıyız” ifadelerini kullandı.

"Yarınki maçın büyük bir favorisi olduğunu düşünmüyorum" 

Yarın oynanacak karşılaşmanın favorisi olmadığını, “Yarın akşamki karşılaşmanın büyük bir favorisi olduğunu düşünmüyorum. Her iki takım da kazanmak isteyerek sahaya çıkacaktır. Avrupa Ligi’nde grubun ilk maçını oynuyoruz ve dediğim gibi her iki takım da iyi bir skor almak isteyecektir. Buradan alınacak iyi bir skor ilerleyen süreçte özgüveni yukarıya taşıyacaktır. Biz, deplasmanda oynuyoruz ve bizim için daha zor bir durum ortaya çıkıyor. Çünkü kendi sahanızda, taraftarlarınızın önünde oynamaktan daha zorludur, deplasmanda oynamak. Her iki takım da kazanmak için her şeyi yapacaktır. Bizim için de aynı şey geçerli” şeklinde ifade eden Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, Dinamo Zagreb gibi ligi domine eden bir takıma karşı iyi bir performans göstermemiz gerektiğini ise şu şekilde vurguladı:

“Ligde karşılaşmaları domine eden kaliteli bir takımla oynayacağız. İyi bir performans göstermek zorundayız. Biz, her rakibe karşı pozisyon üretebilen bir takımız. Yarın da mutlaka bu pozisyonları bulacağız. Ama pozisyonları ürettiğimizde çok etkili olmak zorundayız. Pozisyonları doğru şekilde bitirebilmek mecburiyetindeyiz. Savunmada da konsantrasyonumuzun hep üst düzeyde kalması gerekiyor; çünkü ön tarafta ofansif oyuncuların arasında gerçekten yetenekli oyuncular var.”

"Barış, özel ve kaliteli bir oyuncu" 

Sözlerini genç futbolcu Barış Alıcı’nın kalitesine ve yeteneğine vurgu yaparak noktalayan Hollandalı teknik adam, “Fırsat ve imkânlar her zaman vardır. Barış, özel ve kaliteli bir oyuncu. Oyunun açıldığı dakikalarda çok katkı sağlayabilecek ve iş yapabilecek bir oyuncu. Topsuz oyun içerisindeki hareketliliğiyle, 3.bölgede iyi karar verebilme özelliğiyle bizim elimizdeki seçeneklerden biri. Sezona çok iyi başladı ama bir genç oyuncunun tipik yaşadığı durumlardan bir tanesini yaşadı. Sezon başı kampı onun için biraz zorluydu, iyi de bir iş çıkardığını düşünüyorum. Fenerbahçe gibi bir takıma geldi ama daha sonra bir kanat oyucusu için -özellikle de bir genç oyuncu için- son derece normal olan bir durumu yaşadı ve belki biraz durağan bir sürece girdi. Tekrar kendi seviyesine döneceğine eminim. Bununla ilgili hiçbir şüphem de yok. O da fırsatı bekliyor, şu anda önüne gelebilecek o imkanı bekliyor. Ben ona son derece güveniyorum. Bu işi yapabilecek ve takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Bu konuyla ilgili hiçbir endişem yok. Bizim elimizdeki seçeneklerden bir tanesi. Buraya da bizimle geldi ve şu anda kadromuzda. O nedenle böyle bir fırsat ona da gelebilir” diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Topal: "Sahadan 3 puanla ayrılan taraf biz olmak istiyoruz" 

Sarı-lacivertli Mehmet Topal ise Jailson ile saha içerisindeki uyumuna ilişkin gelen soruyu yanıtlayarak sözlerine başladı. Topal, “Hem Jailson hem de ben, takım için elimizden geleni yapıyoruz. Açık konuşmak gerekirse Souza da buradayken bu tür sorulardan bireysel olarak sıkılmıştık. Kazandığımızda sorun yok ama kaybettiğimizde sorular ikimizin yan yana oynamasına ilişkin geliyordu. Jailson, takımına faydalı olmak için elinden geleni yapan ve faydalı olmaya çalışan düzgün bir karaktere sahip arkadaşımız. İnşallah uzun yıllar burada kalır ve camiamıza katkıları olur” dedi.

"Cocu'nun beden ne istediğini çok iyi biliyorum" 

Phillip Cocu’nun kendisinden istediklerini sahada yapmaya gayret ettiğini ifade eden Mehmet Topal, “Bütün hocaların sistemleri ve taktik anlayışları farklıdır. Hocamızın benden istedikleri farklı. Benden istediklerini biliyorum ve bunları da sahada elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Hocamızın söyledikleri aramızda sır olarak kalacak. Benden ne istediğini çok iyi biliyorum. Onun benden istediklerini sahada elimden geldiğince, aklım yettiğince yapmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

"İyi ve sert bir takıma karşı oynayacağız" 

Öz güvenin takımın performansına doğrudan etki ettiğini de dile getiren Mehmet Topal, “Dünya ikincisi olmuş bir ülkenin ekol takımına karşı mücadele edeceğiz. İyi ve sert bir takıma karşı oynayacağız. Sezona iyi başlayamadık ama son hafta aldığımız galibiyetle takımın özgüveni yukarı çıktı. Yeni ve kaliteli oyunculara sahibiz. Sezon başında uyum süreçleri olur. Biz de bu süreci en kısa süreye çekmeye çalıştık. İyi bir noktadayız. Konya maçının üzerine koyup, daha iyi bir performans göstermek önemli. Takım arkadaşlarıma inanıyorum ve güveniyorum. Yarın iyi bir performansla sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz” sözlerini sarf etti. 

Mehmet Topal, sözlerini şu şekilde noktaladı: 

“Açıkçası buraya ilk geldiğimde Hırvatistan ile 2008’de oynadığımız milli maç aklımdan ve kalbimden geçti. Yetenekli oyunculara sahipler. Daha çok koşmalı ve mücadele etmeliyiz. Hocamız yapmamız gerekenleri söyledi. Son antrenmanımızı yapacağız. İyi bir takımız ve yapmamız gerekenleri biliyoruz. Yarın da işimiz bütün gücümüzle bunları yapmak olacak. Hedefimiz gruptan çıkmak. Lider çıkarsak da bu bizim için büyük bir mutluluk olacak. Umuyorum ki yarın sahadan 3 puanla ayrılan biz oluruz.”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir GMKA 2024 yılı sosyal gelişmeyi destekleme programını ilan etti Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Güney Marmara Bölgesinde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek için 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOPEP) uygulanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren GMKA, Büyükşehir statüsündeki illerden azami 4, diğer illerden azami 3 proje başvurusu alarak Bakanlığın değerlendirmelerine sunacak. Bu kapsamda Balıkesir için azami 4 ve Çanakkale için azami 3 proje olmak üzere toplam 7 proje değerlendirilebilecek. İlan edilen 2024 Yılı SOGEP kapsamında aşağıda sunulan öncelikler ve örnek projeler doğrultusunda projelerin geliştirilmesi, Bölgedeki temel sosyal sorunların çözümüne katkı sunulması bekleniyor. Ön başvuru aşamasında proje fikrinin ortaya konduğu SOGEP Proje Öneri Formu’nun en geç 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 17’ye kadar www.gmka.gov.tr web adresi üzerinden tamamlanması bekleniyor. Ayrıca bu web adresinden program detayları, öncelikler, destek limitleri gibi ayrıntılı bilgilere de ulaşılabiliyor. Ajans tarafından uygun bulunan proje fikirleri ikinci aşamaya geçecek olup, Başvuru Sahibi kurum ile birlikte GMKA koordinasyonunda proje geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Hatay Başkan adayı konuşurken onlar oyunu bırakmadı, o anlar sosyal medyada ilgi odağı oldu Hatay’ın Dötyol ilçesinde belediye başkan adayı Cihan Tufan’ın seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede vatandaşların konuşmaya aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettiği anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin adayları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hatay’ın Dörtyol içesinde İyi Parti Belediye Başkan adayı Cihan Tufan, seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede konuşma gerçekleştirdi. Belediye Başkan adayı Tufan’ın bu anlarıysa ekip arkadaşları tarafından kayıt altına alındı. Görüntülerde; vatandaşların başkan adayının konuşmasına aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettikleri görüldü. Vatandaşların kendisine odaklanmamasına rağmen kendisini anlatmaktan vazgeçmeyen adayın bu anları sosyal medyada ilgi gördü. "Onlar beni dinlese de dinlemese de, oy verse de vermese de onlarla birlikte olacağım" İyi Parti Dörtyol Belediye Başkan adayı Cihan Tufan, “Hatay’da Dörtyol’da bu seçimlerde İyi Parti’nin Belediye Başkan adayıyım. Dörtyol’da yaptığım siyasi mücadelenin ötesinde hizmet mücadelesidir. Ben memleketimdeki durumu kabul etmediğim için itiraz ettiğim için bir haysiyet mücadelesi ve hizmet etme mücadelesi yoluna çıkmış durumdayım. Yapmış olduğum çalışmalarda önüme çıkan bütün engelleri doğruyu ve hakkı söylemek her şeyin üstündedir anlayışıyla aşıyorum. Siz insanlara her zaman doğruyu ve hakkı anlatırsanız eninde ya da sonunda insanlar sizi anlayacaktır. Ben memleketime hizmet etmeye geldim. Hemşehrilerimi çok seviyorum. Onlar beni dinlese de dinlemese de, oy verse de vermese de ben onlarla birlikte olacağım. Ömrümün sonuna kadar da Dörtyol’a hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğim” dedi.