GÜNDEM - 31 Ekim 2014 Cuma 14:21

Çocukların gözde mesleği belli oldu

A
A
A
Çocukların gözde mesleği belli oldu

Bakırköy Marmara Forum’da yer alan Minopolis Çocuk Şehri’nde yapılan araştırmada doktorluğun çocukların dünyasında en gözde mesleklerden biri olduğu ortaya çıktı.

Çalışmaya katılan 2 bin 35 çocuğun yüzde 37’si doktor olmak istiyor.

Her çocuğa sorulan ‘büyüyünce ne olacaksın?’ sorusundan hareket eden Minopolis Araştırma Merkezi, 2 bin 35 çocuğun katılımıyla bir anket düzenledi ve çocuklara ileride hangi mesleği yapmak istediklerini sordu. Çıkan sonuçlar, aradan geçen yıllara rağmen Türkiye’de doktorluk mesleğinin popülaritesini hala kaybetmediğini ortaya koydu. 2 bin 35 çocuk üzerinde gerçekleşen çalışmada çocukların yüzde 37’si doktor olmak istediklerini ifade etti.

Araştırmada ortaya çıkan en önemli bulgulardan biri ise, bugünün çocuklarının bir önceki nesilden farklı olarak meslek tercihini belirtirken sadece mesleğini değil, branşını da söylemesi olarak belirlendi. Televizyonda çalışmak isteyen çocukların yüzde 80’i spiker, doktor olmak isteyen çocukların da yüzde 55’inin cerrah olmak istemesi, çocukların dünyasında meslek seçiminin ne kadar önemli olduğunu da ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre çocukların yüzde 37’si doktor, 19’u öğretmen, 15’i mühendis, 12’si polis, 9’u bilim insanı, 8’i ise televizyoncu olmak istediklerini söyledi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir