DÜNYADAN FUTBOL - 03 Haziran 2016 Cuma 13:25

Copa Amerika bu gece başlıyor

A
A
A
Copa Amerika bu gece başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin ev sahipliğinde 16 takımın mücadele edeceği Copa America’nın 45’incisi bu gece TSİ 04.30’da başlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşecek Copa America’ya aralarında dünyanın önde gelen takımlarının da yer aldığı 16 ekip katılıyor. TSİ 04.30’da ABD- Kolombiya maçı ile start alacak Copa Amerika’da 4 grup bulunuyor. Grupları ilk ikide bitiren takımların çeyrek finale çıkacağı Copa America’nın finali ise 26 Haziran’da New York’taki Met Life Stadı’nda oynanacak.

ŞAMPİYONLUKTA URUGUAY ZİRVEDE

Bu yıl 45’incisi düzenlenen Copa Amerika’da, 15 kez şampiyon olan Uruguay, turnuvanın en fazla şampiyon olan takım unvanını elinde bulunduruyor. Uruguay son şampiyonluğunu 2011’de kazanırken, kendisini 14 şampiyonlukla Arjantin takip ediyor. Tangocular ise son şampiyonluğunu 1993’te yaşadı.

ŞİLİ, SON ŞAMPİYON UNVANIYLA SAHADA

Geçtiğimiz yıl Arjantin’le golsüz biten final maçını penaltılarla kazanan Şili, bu sene sahaya son şampiyon unvanıyla çıkacak.

TÜRKİYE’DEN TURNUVAYA KATILAN 3 İSİM VAR

Messi, Gonzalo Higuain, Alexis Sanchez, Edinson Cavani, James Rodriguez, Luis Suarez gibi dünyaca ünlü futbolcuların boy göstereceği turnuvaya Türkiye’den 3 isim katılıyor. Galatasaray’ın file bekçiliğini yapan Muslera Uruguay’ın kalesinde görev alırken, Bursaspor’la anlaşan Del Valle Venezuela’da oynayacak. PTT 1. Lig’den düşen 1461 Trabzon’un forveti Belfort ise Haiti formasıyla sahaya çıkacak.

MESSİ VE Dİ MARİA’LI ARJANTİN FAVORİ GÖRÜNÜYOR

Serie A’da forma giyen Higuain, Sevilla’yla Avrupa Ligi şampiyonu olan Banega, Di Maria ve Messi ile Arjantin turnuvanın favorisi olarak görünse de Uruguay tam kadroyla katıldığı turnuvada şampiyonluk için bütün kozunu oynayacak.

Copa America’da gruplar ise şu şekilde:

A GRUBU

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Kolombiya

Paraguay

Kosta Rika

B GRUBU

Brezilya

Ekvator

Peru

Haiti

C GRUBU

Jamaika

Meksika

Uruguay

Venezuela

D GRUBU

Arjantin

Şili

Bolivya

Panama

Turnuvanın ilk hafta programı ise TSİ şöyle:

4 Haziran Cumartesi

04.30 ABD - Kolombiya

5 Haziran Pazar

00.00 Kosta Rika - Paraguay

02.30 Haiti - Peru

05.00 Brezilya - Ekvador

6 Haziran Pazartesi

00.00 Jamaika - Venezuela

03.00 Meksika - Uruguay

7 Haziran Salı

02.00 Panama - Bolivya

05.00 Arjantin - Şili

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlisli öğrencilerin 8 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK), Bitlis’teki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan 8 projeyi kabul etti. Bitlis’te eğitim veren Ahmet Eren BİLSEM öğrencileri, Van’da yapılacak olan Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK) Ortaokullar Arası Proje Yarışmasına 8 proje ile katılamaya hak kazandı. Van’da önümüzdeki hafta yapılacak olan ve 8 ilin katılacağı proje yarışmasında Türkiye finallerine katılmak hedefiyle hazırlanan projelerde son hazırlıklar tamamlandı. Bitlis’ten 20 proje başvurusunun yapıldığı, ancak TÜBİTAK tarafından 8 projenin kabul edildiği bölge yarışmasında derece yapmayı hedefleyen öğrenciler, hazırlıklarını ve sunumlarını da tamamladılar. Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Ekrem Oruk, her öğrencisinin bir projesi olması mantığıyla çıktıkları yolda bölge yarışmasına 8 proje ile en fazla proje sunan okul olma özelliğinde olduklarını söyledi. Oruk, hedeflerinin bölge yarışmasından derece ile dönerek, Türkiye finallerinde derece yapmak olduğunu belirterek, emeği geçen öğrencilerine ve danışman öğretmenlerine teşekkür etti. Oruk, “Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda her öğrencimizin bir projesi olsun mantığıyla yine yola çıktık. Bu yıl öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler danışman öğretmenlerimizin gözetiminde 20’ye yakın projemiz bu yıl hazırlandı. TÜBİTAK ortaokul öğrenci araştırma yarışmalarına gönderildi. Yapılan değerlendirme neticesinde okulumuzun 8 adet projesi Van bölge finaline davet edilmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi bu konudan dolayı tebrik ediyorum” dedi. 8 ilin katılacağı yarışmaya 8 proje ile en fazla projesi davet edilen okul olduklarının altını çizen Oruk, “Okulumuz 8 ilin yer aldığı bölgede 8 projeyle en fazla projesi davet edilen okul oldu. Aynı zamanda Türkiye’de de proje daveti alan okulumuz, okullar arasında Türkiye 15’incisi olmuştur. Sürekli olarak öğrencilerimizin bilime olan meraklarını geliştirmek, bu doğrultuda onları daha üst hedeflere yönlendirmek gayesi ile elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Zaten Bilim Sanat Merkezlerinin kuruluş gayesi de bu yönde. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı bu kurumlarda öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda yeteneklerini geliştirmek için çalışmalar yürütülmektedir. Okulumuzda 3 alanda öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmekteler. Genel zihinsel yetenek, resim yetenek ve müzik yetenek olmak üzere 3 alanda öğrencilerimiz yeteneklerini geliştirmek için eğitim almaktalar. Öğretmenler ve idareciler olarak öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeleri için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.