EKONOMİ - 29 Temmuz 2016 Cuma 17:06

Coşkun Bayraktar: 'Bu bir onur meselesidir, yalancıları istifaya davet ediyorum'

A
A
A
Coşkun Bayraktar: 'Bu bir onur meselesidir, yalancıları istifaya davet ediyorum'

Via GYO Yönetim kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, FETÖ'ye yakın olduğu iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yalancıları istifaya davet ettiğini söyledi.

Via GYO Yönetim kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar bazı basın yayın organlarında şirketi ve kendisi adına çıkan FETÖ terör örgütüne yakın olduğu, darbe gecesi ABD’ye kaçtığı ve şirketin SPK tarafından borsadan çıkartılması konularına, yaptığı basın toplantısıyla cevap verdi.

Kendisine iftira atıldığını belirten Bayraktar, SPK Başkanını Via GYO’nun Borsadan çıkarılması konusunda deliller sunmaya, iftira haberleri yapanları da açıklama yapmaya ve istifaya davet etti. Bu konunun onur meselesi olduğunun altını çizen Bayraktar, “Biz demokrasiye, millet iradesine ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimize sonuna kadar bağlıyız; ismimiz, milletin meclisini bombalayan alçak teröristlerle yan yana yazılamaz” diye konuştu.

Yalancının mumunu bugün söndürüyorum
Bugüne kadar yaptığı yatırımlardan bahsederek basın toplantısına başlayan Coşkun Bayraktar, bazı yayın organlarında çıkan FETÖ’ye finansman desteği sağladığı ve darbe gecesi Amerika’ya kaçtı gibi iddialara sert bir dille cevap verdi. Bir gazetenin yaptığı haberi hatırlatarak, “15 Temmuz günü ABD’ye kaçtı dediler, kimse bize iftira atamaz,yalancının mumu yatsıya kadar yanar, ben şu anda o mumu söndürüyorum. Ben Amerika’ya darbe gecesi değil, olaylar yatıştıktan 5 gün sonra yani 20 Temmuz’da gittim” diyerek basın mensuplarıyla uçak biletini paylaştı. Darbe gecesinde demokrasi için meydanlarda olduğunu ifade eden Bayraktar, “Viaport’un yakınlarındaki gişelerde polisimiz bu aşağılık darbecilerle çatışmaya girdi, biz polisimize destek verdik. Hatta bir alışveriş merkezimizde marketimizden müsaade istenerek camları kırılarak güvenlik güçlerine gıda desteği de verdik, biz aşağılık darbecilere karşı canımız pahasına mücadele ettik” diye konuştu. Tüm anlattıklarının kamera kayıtlarında yer aldığını belirten Bayraktar, isteyen medya mensuplarıyla da bu görüntüleri paylaşabileceğini kaydetti.

“Bu iftira sadece bana değil 10 bin kişiye atılmıştır”
Amerika’ya kaçtı iddialarına İstanbul’da cevap veren Bayraktar, “Biz bugün itibariyle bu darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve milletimiz nasıl dik duruş sergilediyse, ben de bu kötü iftiranın haberini aldığım an ilk uçakla Türkiye’ye geldim” dedi.

Amerika’ya kaçtı haberinin üzerine sadece kendisine iftira atılmadığını, şirkette direkt ve dolaylı olarak çalışan 10 bin kişiye de iftira atıldığını kaydeden Bayraktar, “Ben kaçmadım buradayım. Haberin yayınlanmasının ardından ilk uçakla geldim. Bu iftirayı atanları istifaya çağırıyorum” diye konuştu.

Bu bir onur meselesidir
Türkiye’ye Via markasıyla 4 tane proje ürettiklerini ve yılda 80 milyon kişiyi ağırladıklarını da vurgulayan Bayraktar, “Bugün malın mülkün değeri yok gözümde. Bu bir onur meselesidir. Benim adım, ailemin adı, şirketimin adı kendi meclisini bombalayan şerefsizlerle asla yer alamaz” dedi. Bugün isteyen herkesi davet ediyorum, isteyen gelip benim girip hesaplarıma girsin baksın, 78 milyon kişiye hesaplarımı açtım. Eğer bu şirkette bir yanlışlık varsa, özellikle 17 Aralık sonrası bu şirkette herhangi bir yasadışı derneğe para akışı tespit edilirse, bugün yönetim kurulu başkanlığımdan istifa edeceğim, ben nasıl ki çıkıp geldiysem bu iftiraya karşı açıklama istiyorum” dedi.

“SPK beni sen halka açtın, delilleri ortaya koy, yoksa bugün istifa et”
4 ay önce Türkiye’nin son dönemdeki en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirdiklerini kaydeden Bayraktar, SPK’nın konuyla ilgili delilleri ortaya koyması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin en değerli GYO’sunun kapatıldığını vurgulayan Bayraktar, “Bütün GYO’ları inceleyin hep gelecek vaat edildi. Biz 4 tane bitmiş ve yüzde yüzü kiralanmış projeyi halka açtık, SPK başkanından bugün konuya ilişkin bir açıklama bekliyorum” dedi. Yayınlanan iftira dolu haberlerde GYO’nun yabancılardan talep görmediğine dair ifade kullanıldığının da altını çizen Bayraktar, “Bunu yazmak cahilliktir. İzahnamemizde halka arzımızı sadece yerli yatırımcıya yapabileceğimiz ve yabancı yatırımcıya satış yapmamızın yasak olduğu yazıyor” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TESK Başkanı Palandöken: “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı" Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı” dedi. Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımı ile TESK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Birlik Başkanları ve Oda Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantının açılışında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımız enflasyonla mücadelenin kilit noktasıdır. Kendi işini yapamayan ne kadar yatırımcı varsa gıda sektörüne birikti. Öyle bir rant olmuş ki fiyatları kontrol etmek artık mümkün değil. Bir kişinin 10 bin tane işletmesi olursa böyle olur. Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Esnafı tezgahtar, çiftçiyi tarlada işçi yaptılar. Tüketici artık enflasyondan illallah etti. Bari bu işletmelerin sigara ve ekmek satmasının önüne geçilsin” dedi. “Sanayide çırak, demirci, marangoz, usta, betoncu bulunamıyor” Esnaf ve sanatkarların büyük sermaye karşısında cılız kaldığını ve haksız rekabetin bir an evvel önlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Esnafı da vatandaşı da artık bu çileden kurtarın. Sanayide çırak, marangoz, demirci, usta, betoncu bulunamıyor. Yeni nesil babadan kalan zanaata sahip çıkamıyor. Çünkü 50 sene çalışan esnafın yanına bir market açılıyor her şeyi bitiriyor. Memlekette kasap, manav kalmadı. Tüm fiyatlar büyük sermayenin tekelinde. Bunlar hem toptancı hem servisçi, ithalatçı ve imalatçı oldular. Esnaf ve halk büyük sıkıntıda. Esnafın tütün mamullerinden elde ettiği kar marjı yüzde 12’den yüzde 4’e kadar düştü. Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı muhakkak sınırlandırılmalı” diye konuştu. “Bütün dünya küçük işletmeyi ayakta tutmaya çalışıyor” Tüm dünyada küçük işletmelerin öneminin arttığına dikkati çeken Palandöken, “Tüm dünya küçük işletmeleri ayakta tutmaya çalışırken bizde ne yazık ki büyüyünce küçüğü döv gibi bir zihniyet var. Oysa küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı var. Sorunun çözümü belli. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı. Her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli ve haftada bir gün mutlaka tatil edilmeli” şeklinde konuştu.
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’dan Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez’e tebrik ziyareti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Belediyesini ziyaret ederek Başkan Orhan Çerkez’i tebrik etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Çekmeköy Belediyesini ziyaret etti. İmamoğlu, Çekmeköy Belediyesi girişinde Başkan Orhan Çerkez ve belediye personeli tarafından alkışlarla karşılandı. Çerkez’e hayırlı olsun dileklerini ileten İmamoğlu, "Allah utandırmasın. Yeni dönemde bizim en özel ilçelerimizden birisi Çekmeköy olacak. Hem Anadolu yakasının gelişen ilçelerinden birisi, aynı zamanda yeni şehircilik örnekleriyle aslında çok hızlıca işbirliği içerisinde güzel gelişmelere fırsat vereceğimiz bir ilçemiz. İnşallah 2024-29 döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi, uyumlu bir şekilde, çok güzel işleri başarırız. Zaten geçtiğimiz 5 yılda Büyükşehir Belediyesi olarak, güzel hizmetlerimizi ilçemize sunma konusunda çok gayretli olduk ulaşımdan çevreye, imar planlarından birçok hususa kadar, İSKİ yatırımlarına kadar. Şimdi bu dönemde, bunu daha da yukarıya taşıyacağız. İşbirliğinin en üst seviyede olacağına zaten kuşkumuz yok. Size de üstün başarılar dileriz” dedi. İmamoğlu’na Çekmeköy’ün “hemşehrilik anahtarını” takdim eden Çerkez de duygularını, “Çekmeköy, 2009’da ilçe oldu. 30 yıldır iktidar görmeyen bir ilçemiz. Sizlerin sayesinde, birlikte çalışmamızla birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada seçimden zaferle çıktık. Bunun için sizlerin büyük emeği var. 2019’da gelmenizle birlikte büyük güven verdiniz, büyük cesaret verdiniz. Bize de ilham kaynağı oldunuz. Biz de kazandık. İnşallah doğru şekilde yönetiriz. İnşallah ülkemizi geleceği yere taşırız. Aday olduğumda size söz vermiştim, ‘Ben bu seçimi alırım’ diye. Sizlerin sayesinde bize ilgi arttı. Gelecek 5 yılda Çekmeköy’ü daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi. Tebrik ziyaretinin ardından İmamoğlu ile birlikte İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Yardımcıları Mahir Polat, Pelin Alpkökin, Gürkan Akgün, Gürkan Alpay, Erdal Celal Aksoy, Zeynep Akçabay, İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez ile belediye bürokratlarıyla bir araya gelip, ilçenin sorunlarını ele aldı.
Ankara TESK Başkanı Palandöken: “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı" Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı” dedi. Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımı ile TESK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Birlik Başkanları ve Oda Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantının açılışında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımız enflasyonla mücadelenin kilit noktasıdır. Kendi işini yapamayan ne kadar yatırımcı varsa gıda sektörüne birikti. Öyle bir rant olmuş ki fiyatları kontrol etmek artık mümkün değil. Bir kişinin 10 bin tane işletmesi olursa böyle olur. Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Esnafı tezgahtar, çiftçiyi tarlada işçi yaptılar. Tüketici artık enflasyondan illallah etti. Bari bu işletmelerin sigara ve ekmek satmasının önüne geçilsin” dedi. “Sanayide çırak, demirci, marangoz, usta, betoncu bulunamıyor” Esnaf ve sanatkarların büyük sermaye karşısında cılız kaldığını ve haksız rekabetin bir an evvel önlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Esnafı da vatandaşı da artık bu çileden kurtarın. Sanayide çırak, marangoz, demirci, usta, betoncu bulunamıyor. Yeni nesil babadan kalan zanaata sahip çıkamıyor. Çünkü 50 sene çalışan esnafın yanına bir market açılıyor her şeyi bitiriyor. Memlekette kasap, manav kalmadı. Tüm fiyatlar büyük sermayenin tekelinde. Bunlar hem toptancı hem servisçi, ithalatçı ve imalatçı oldular. Esnaf ve halk büyük sıkıntıda. Esnafın tütün mamullerinden elde ettiği kar marjı yüzde 12’den yüzde 4’e kadar düştü. Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı muhakkak sınırlandırılmalı” diye konuştu. “Bütün dünya küçük işletmeyi ayakta tutmaya çalışıyor” Tüm dünyada küçük işletmelerin öneminin arttığına dikkati çeken Palandöken, “Tüm dünya küçük işletmeleri ayakta tutmaya çalışırken bizde ne yazık ki büyüyünce küçüğü döv gibi bir zihniyet var. Oysa küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı var. Sorunun çözümü belli. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı. Her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli ve haftada bir gün mutlaka tatil edilmeli” şeklinde konuştu.