EKONOMİ - 19 Temmuz 2018 Perşembe 10:50

Crytek İstanbul, 15 Temmuz etkinlikleri için Ankara’daydı

A
A
A
Crytek İstanbul, 15 Temmuz etkinlikleri için Ankara’daydı

Crytek İstanbul ekibi bu sene, 15 Temmuz kapsamında Ankara Kızılay Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklerde yer aldı.

15 Temmuz kapsamında Ankara Kızılay Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklerde Crytek İstanbul ekibi de yer aldı. BTK Güvenli İnternet Tırı içerisinde stant kuran Crytek İstanbul ekibi, etkinliklerde katılımcılar ile bir araya geldi. Yapılan şirket açıklamasına göre Crytek İstanbul’un kurduğu stanta gelen etkinlik katılımcıları, burada firmanın geliştirdiği The Climb ve Robinson: The Journey isimli oyunları oynayarak, Sanal Gerçeklik teknolojisi ile tanıştılar. Etkinliğe katılanların sanal gerçeklik oyunlarını deneyip çok memnun kaldığı stant, Güvenli İnternet Günü Etkinliklerinin renkli ve yeni nesil teknolojilerin en ön planda olduğu köşelerinden biri oldu. 

İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımına ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu projesi BTK tırı yolda olduğu müddetçe, onlarla birlikte seyahat etmeye devam edecek olan Crytek İstanbul ekibi, teknolojiye ulaşma fırsatı kısıtlı çocuk ve gençlere teknoloji deneyimleri yaşatmaya sonuna kadar yardımcı olacağını belirtti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.