POLİTİKA - 05 Ekim 2017 Perşembe 20:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Melih Gökçek ile görüştü

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Melih Gökçek ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifası istendiği iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Kabul sona ererken, Erdoğan’ın Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’la görüştüğü de öğrenildi.  

Caner Ünver - Musa Erdoğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde üniversite öğrencilerinin donanımlarını arttırmak, mezuniyet sonrası istihdam imkanlarından katkıda bulunmak amacıyla "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, öğrencilere yönelik girişimcilik ve kariyer rehberliği, meslek danışmanlığı, tecrübe paylaşımı programları ile sektör temsilcileri ile öğrencileri buluşturduklarını söyledi. Rektör Uslu; "Yükseköğretim kurumu olan üniversitelerin temel misyonlarının başında bilimsel araştırmayla birlikte eğitim-öğretim gelmektedir. Dolayısıyla bu kurumlar, öncelikle bu alanlarda faaliyetler yürütmektedir. Ancak eğitim ve bilim yuvası üniversitelerin sorumlulukları ve faaliyet alanları bunlarla sınırlı değildir. Zira bu kuruluşlar, kültür-sanat çalışmalarına ek olarak bireysel ve toplumsal gelişmeyi de esas almalıdır. Nitekim içinde bulunduğumuz bilgi çağında açık sistem yaklaşımı da böyle bir anlayışı zorunlu kılmaktadır. Biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu anlayıştan hareket ediyor, öğrencilerimizin her anlamda gelişimlerini destekleyecek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu çerçevede Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla öğrencilerimize yönelik girişimcilik ve kariyer rehberliği, meslek danışmanlığı, tecrübe paylaşımı seminerleri gibi faaliyetler düzenliyor, özellikle sektör temsilcilerimizle öğrencilerimizi buluşturmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla bugün burada bizleri bir araya getiren Kariyer Günleri de böyle bir anlayışa dayanarak tertip edilmiştir. " dedi. Danıştay Tetkik Hakimi Kazım Yiğit ise yaptığı konuşmada kariyer kavramının iş hayatında ilerleme anlamına geldiğini söyledi. Yiğit; "Kariyer günleri etkinlikleri üniversitelerin kurumsal hedeflere ulaşmasında, iş verenlerin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve bireysel kariyer hedeflerin gerçekleştirme başarısı gösteren yeni mezunların geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. İstihdam ve kariyer günleri etkinlikleri üniversite öğrencilerinin donanımlarını arttırmak, mezuniyet sonrası istihdama katkıda bulunmayı ve üniversite öğrencilerinin gelecekteki iş hayatında donanımlı bireyler olarak hayata katılmalarını amaçlamaktadır. Kariyer günlükleri ayrıca öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerini ve geleceklerine dair hedefler koyabilmelerini de amaçlamaktadır." İfadelerine yer verdi. "Kariyer Günlükleri 2" programına konuşmacı olarak katılan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Caza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü ise kariyerleri ve meslekleri hakkında öğrencilere bilgiler aktardı, sorularını cevapladı. 2 gün sürecek olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi "Kariyer Günlükleri 2" programı Kamu Kurumları paneli ile devam edecek.
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.