GÜNDEM - 12 Nisan 2018 Perşembe 10:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisi yollara düşürdü

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisi yollara düşürdü

Vanlı genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüşmek ve sevgisini ispatlamak için memleketi Van’dan Ankara’ya yürüyor.

Van’da gerçekleştirilen AK Parti İl Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşemediği için üzülen 21 yaşındaki Mirza Koğtaş, görüşme kararından vazgeçmeden yaklaşık bin 250 kilometre yol yürümeyi hedefliyor. Memleketi Van’dan Ankara’ya gitmek için yollara düşen Koğtaş, tek amacının Cumhurbaşkanı ile görüşmek olduğunu belirtti. İHA muhabirine konuşan 21 yaşındaki Mirza Koğtaş, Cumhurbaşkanı ile görüşmek için “Hayaller inanmanın, inanmak emeğin, emekler ise başarının meşalesidir” sloganıyla yollara düştüğünü söyledi. Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen kongrede Cumhurbaşkanını Erdoğan’ı görmek için sabahın erken saatlerinde alana gittiğini, ancak kendisini göremediğini anlatan Koğtaş, “Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz 8 Nisan tarihinde Van’a gelmişti. Cumhurbaşkanımızı görmek için sabahın erken saatlerinde gittim ama bir türlü görüşemedim. Korumalar izin vermedi ve bana ‘not yaz biz ulaştırırız’ dediler. Yazdığım notta ise ‘Cumhurbaşkanımız sizi çok seviyorum ve sizinle görüşmek istiyorum’ şeklinde yazdım. Yazdığım not kendisine ulaştı mı artık bilmiyorum” dedi.

“Cumhurbaşkanımız ile görüşmemek beni çok üzdü” 

Cumhurbaşkanı ile görüşemediğinden dolayı çok üzüldüğünü ve adeta bunalıma girdiğini ifade eden Koğtaş, “O gün Cumhurbaşkanımız ile görüşememek beni çok üzdü ve bu yüzden bunalıma girdim. O günden sonra kendi kendime düşündüm ve yollara çıkmaya karar verdim. Şimdi de bin 255 kilometrelik destan yazmak için Ankara’ya gidiyorum” diye konuştu.

“Sevgimi kanıtlayabilmek için yollara çıktım” 

Tek amacının Cumhurbaşkanına sevgisini kanıtlamak olduğunu dile getiren Koğtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sevgi, Cumhurbaşkanımızı tanıdığımdan beridir var. Hem Van’a hem de Türkiye’ye çok güzel şeyler yaptı. Bu yüzden kendisini çok seviyorum. Benim de tek amacım kendisi ile görüşebilmektir. Hayallerimi gerçekleştirmek ve sevgimi kanıtlayabilmek için bu yollara çıktım. Bu yolda da tek bir şey beni geri döndürür o da ‘ölüm’. Tabi bunu da kimse bilemez.” 

Ankara’ya vardığında Cumhurbaşkanının kendisiyle görüşeceği konusunda inancının tam olduğunu sözlerine ekleyen Koğtaş, “Eğer bir aksilik olmasa Ankara’ya gitmeyi planlıyorum. İlk rotam Ağrı olacak. Daha sonra Ağrı üzerinden Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve en son olarak Ankara’ya gitmeyi planlıyorum. Cumhurbaşkanımızın öyle temiz bir kalbi var ki benimle görüşmemesi konusunda hiçbir kuşkum yok. Kendisi benle görüşecektir ve buna inanıyorum” şeklinde konuştu.  

Yılmaz Sönmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.