POLİTİKA - 20 Mayıs 2018 Pazar 19:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemize silah doğrultan son teröristi de imha edene kadar bize durmak yok'

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemize silah doğrultan son teröristi de imha edene kadar bize durmak yok'

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Avrupalı Türklere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize silah doğrultan son teröristi de imha edene kadar bize durmak yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’da düzenlenen UETD 6. Genel Kurulu Toplantısı’nda Avrupalı Türklere seslendi. Konuşmasına Türklerin, Avrupa’ya önce gurbetçi işçiler olarak gidip daha sonrasında çalışarak orada bir hayat kurduğunu hatırlatarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kıtada yaşayan kardeşlerimize gurbetçi değil Avrupalı diyoruz. Dün acı vatanda olan Avrupa bugün artık yeni yurt haline geldi” dedi.


Türklerin Tarih boyunca çok farklı coğrafyalara göç ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın pek çok yerinde Türk kökenli insanların olduğunu vurgulayarak, “Milletimizi yeniden geçmişiyle kültürüyle değerleriyle buluşturduk. Üzerinde önemle durduğumuz hususlardan biri Avrupalı Türklersiniz” ifadelerini kullandı.

“Dininize ve dilinize çok iyi sahip çıkın. Bunları kaybettiğinizde kaybolursunuz”


Türkiye’de önceki yönetimlerin Türkiye tarihinde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini yok saydığını vurgulayan Erdoğan, “CHP’si döneminde milletimizin tarihi ile bağlar kopartılmaya çalışıldı. Anadolu’da binlerce yıl önce yaşamış uygarlıkları öğrenirdik. Birden 20.yy'a gelirdik. Aradaki bin yıllık önem yoksa sayılıyordu. Selçuklu ve Osmanlı afaki konu gibi anlatılırdı. Medeniyetimizin ve tarihimi yok sayan bu anlayışı biz yıktık” şeklinde konuştu. Avrupa’da yaşayan Türklerin kültürlerini kaybetmemesi gerektiğini söyleyen, “Dininize ve dilinize çok iyi sahip çıkın. Bunları kaybettiğinizde kaybolursunuz. Çocuklarınıza anadillerini en iyi öğretmenin yanında bulunduğu ülkenin en iyi eğitimi almasını sağlayın” dedi. Yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşların gümrüklerin yanı sıra artık büyükelçiliklerde de oy kullanabildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasinin en temel unsuru olan seçme hakkınızı rahatça kullanabilmeniz için gümrüklerin yanı sıra yurtdışı temsilciliklerinde de sandıklar kurduk. Bizden öncekiler niye yapmadınız bunları? Biz milletimizin demokratik haklarını savunuyorduk onun için” şeklinde konuştu.

“Benim bacım, o Nene Hatun, Şerife Bacı oldu ve Türk bayrağını o alçağa, o namussuza kaptırmadı”


PKK terör örgütünün Avrupa’daki yapılanmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK yandaşlarının bir Türk kadınının elinden Türk bayrağını almaya çalıştığı olayı hatırlatarak, “PKK’lı teröristler onun elinden Türk bayrağını almaya yeltendiler. Ama o benim bacım, o Nene Hatun, Şerife Bacı oldu ve Türk bayrağını o alçağa, o namussuza kaptırmadı. Bu alçakların bizim hanım kardeşlerimize bile gücü yetmez bırakın erkekleri uğraşmayı” dedi. 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin Türkiye için önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yapılan yatırımlara değinerek, “Cumhurbaşkanı bazı adayları Türkiye’de neler olup bittiğini bilmese de onlara adres olarak sizi veriyorum” şeklinde konuştu.

“Türkiye bu dönemki mücadelesi ile ikinci bir kurtuluş savaşı veriyor”
Gezi Parkı olaylarına, 17 Aralık sürecine, 15 Temmuz darbe girişimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu öyle bir dönemdeki, en yakınlarımıza bile hakikati anlatmakta zorlandığımız oldu” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin tüm bu süreçlerden başarı ile çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bu dönemki mücadelesi ile ikinci bir kurtuluş savaşı veriyor” dedi. Suriye’de yapılan operasyona değinen Erdoğan, “Ülkemize silah doğrultan son teröristi de imha edene kadar bize durmak yok” şeklinde konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.