GÜNDEM - 24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:27

Erdoğan: 'En büyük öncelik FETÖ'nün Türkiye'ye iadesidir'

A
A
A
Erdoğan: 'En büyük öncelik FETÖ'nün Türkiye'ye iadesidir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden yaptığı görüşmenin yaptığı açıklamada: Bizim için en büyük öncelik FETÖ'nün Türkiye'ye iadesidir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. Görüşme 2 saat 25 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında, "15 Temmuz darbe girişimini milletimiz püskürtmüştür. Milletimle gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Biden bu ziyaretle darbe girişiminin vahim boyutlarını yerinde gördü. 15 Temmuz gecesinden sonra tüm siyasi partiler birlik ve beraberliği yakaladı. Bu bizim için önemli bir imkan ve fırsattı. Bizim için en büyük öncelik FETÖ’nün Türkiye’ye iadesidir. ABD ile suçluların iadesi anlaşması gereği bu tür kişiler gözaltına alınır. Bu zat hala terör örgütünü idare etmeye devam ediyor. Gülen ABD’deki yayın organlarıyla söyleşiler yapıyor. Eylemlerini bu şekilde yönlendiriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Cerablus’u geri aldığını açıklayarak, "DAİŞ dahil terörle mücadele bölgedeki en önemli konudur. Karkamış’a yapılan havan topu atışları nedeniyle rahatsızlığımızı dile getirdik. Ancak bu anlaşılamadı. DAİŞ Cerablus’u terk etmek durumunda kalmıştır. Terör örgütünün iyisi kötüsü diye bir ayrımı yapamayız. Milli güvenliğimiz tehdit edilmesine asla müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

'GÜLEN'İ KORUMAK İÇİN HİÇBİR SEBEBİMİZ YOK'

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin olarak, “Şimdiye kadar gerçekleştirilen iade taleplerinden hepsinden daha fazlası avukat bu konuda çalışmakta. Gülen’i korumak için hiçbir sebebimiz yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin olarak, “ABD bu darbe girişimi ile ilgili herkesin adaletin karşısına çıkarılması için her türlü desteği sağlayacaktır. Şu anda Amerikalı uzmanlarımız burada sizin uzmanlarınızla yakın işbirliği içinde çalışıyorlar. Materyalleri değerlendiriyorlar ve kanıtları topluyorlar. Şimdiye kadar gerçekleştirilen iade taleplerinden hepsinden daha fazlası avukat bu konuda çalışmakta. Uzun süredir kongredeyim, daha önce hiçbir davada bu kadar çalışıldığını hatırlamıyorum” diye konuştu.
Biden, “Amerika ne kadar güçlü olursa olsun, Obama ne kadar yetkiye sahip olursa olsun anayasamıza göre hiç kimseyi iade yetkisi yoktur. Federal mahkemeler bu kararı verebilir. Başkan bunu kendi eline alacak olursa başkan görevden alınır güçler ayrılığını ihlal ettiği için. Gülen’i korumak için hiçbir sebebimiz yok. Ki böylesine bir durumda Gülen ABD’ye sığınma istediğinde Bush yönetimi reddetmişti ve yargıya gitmişti. Yargı bu kararı tersine çevirmişti ve yargı kararı ile ABD’de kalmaya hak kazanmıştı” ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.