POLİTİKA - 16 Eylül 2017 Cumartesi 20:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kofi Annan telefonda görüştü

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kofi Annan telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski BM Genel Sekreteri ve Rakhayn Dayanışma Komisyonu Başkanı Kofi Annan ile bu akşam telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Myanmar'da Arakanlıların maruz kaldıkları insanlık dramına nasıl çözüm bulunabileceğinin konuşulduğu telefon görüşmesinde, Annan'ın konuya ilişkin hazırladığı rapor hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Myanmar'daki şiddetin durdurulması, bölgeye insani yardımların ulaştırılması ve uluslararası toplumun bu hususta acilen gerekli girişimlerde bulunması gerektiği vurgulandı. Rakhayn Dayanışma Komisyonu Başkanı Annan'dan bölgedeki insani dramın son bulması için Myanmar yönetimine telkinde bulunmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuyu BM Genel Kurulu'nda da gündeme getireceğini ifade ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soruna çözüm bulmak için Türkiye'nin Myanmar ve Bangladeş hükümetleriyle birlikte çalışmaya hazır olduğuna dikkati çektiği kaydedildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı yapıldı Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı yapıldı. Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında gerçekleştirilen ilk yarışta 2’si kadın 10 sporcu mücadele etti. Sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydanı’ndan denize girip 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Etabı bitiren yarışmacılar, 5 kilometre koşarak yarışı tamamladı. Yarış sonunda erkeklerde Emir Arıcı birinci olurken, Burak Çağdaş ikinci, Burçak Özer ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise Özlenen İpek Günad ilk sırayı, İlkim Ardıç da ikinci sırayı aldı. Birinci olan Emir Arıcı, sezonu Mersin’de açmanın güzel bir duyduğu olduğunu dile getirerek, "Parkur çok zevkliydi. Şampiyon olduğum için mutluyum" dedi. Özlenen İpek Günad ise parkurun zor olduğunu ifade ederek, "Deniz de biraz dalgalıydı ama koşu gayet güzeldi" diye konuştu. 6 ay önce başladı, ilk yarışını tamamladı Yarışmaya Sakarya’dan katılan ve triatlona 6 ay önce başlayan Emirhan Muhammed Kaymakçı, son sırada gelmesine rağmen bitiş çizgisine ulaştı. Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Kaymakçı, ilk triatlon yarışını tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi. İlk yarışının keyifli geçtiğini belirten Kaymakçı, "Bu spora 6 ay önce başladım ve bu benim ilk triatlon yarışım. İlk yarışımı da çok keyifli geçirdim. Bu sporu yaptığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu. Sağlıklı bir yaşam için triatlonu seçtiğini dile getiren Emirhan Muhammed Kaymakçı, "Bir gün evde yatıyordum. Artık bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim ve boş zamanımı değerlendirmek istedim. Başladığımda hiçbir amacım yoktu. Sonrada inanılmaz keyif aldım ve şu an bu noktadayım" ifadelerini kullandı.
Bilecik Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kent merkezi ve mücavir alanlarda kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler, birçok mahalledeki çocuk park ve bahçe alanları, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar başta olmak üzere birçok noktada ilaçlama çalışması yaparak, haşere oluşumlarını engellemeye çalışıyor. Yaz mevsimi ile birlikte, toplum sağlığını tehdit eden oluşumlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmalar çerçevesinde ayrıca çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma ile sinek oluşumunu artıran faktörler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Çevreye atılan atıklar ve içinde biriken sular, çukur alanlar, inşaat alanları, havuz ve göllerde biriken sular sinek oluşumlarını artırıyor. Larva oluşumlarını engellemek veya azaltmak için çevre temizliğine önem vermeli, su birikintilerine yol açacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerindeki temizliğe dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Bilgilendirici açıklamada ayrıca larva oluşumunu artıran diğer maddeler arasında; bina bodrum katlarında bulunan zemin suları, inşaat çevreleri ve asansör boşlukları, bahçelerde ağzı açık bidon, varil, büyük su tankları, lastik, saksı altlığı gibi ortamlardaki suların sivrisinek oluşumuna neden olduğu vurgulandı. Vatandaşlarımızın çevrelerini kontrol etmeleri ve oluşan bu tarz ortamların ortadan kaldırılması konusunda uyarının yapıldığı açıklamada ayrıca hazırlanan bilgi içerikli broşürler ile vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi amaçlıyoruz" denildi.