POLİTİKA - 21 Haziran 2018 Perşembe 16:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kandil açıklaması! '35 önemli ismi bitirdik'

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kandil açıklaması! '35 önemli ismi bitirdik'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kandil’i 20 uçakla 10 önemli noktayı ve bunların liderler toplantısını yakaladık. O liderler toplantısında 35 tane önemli isimi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde siyasetin sevda işi, aşk işi olduğunu ifade ederek, "Siyaset belli ilkelerle, değerlerle yapılan, yapılması gereken bir iştir. Değeri ve omurgası olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydası yoktur. Rüzgar gülü gibi esintiye bakarak yön değiştiren bir siyasi anlayışın varacağı yer ilkesizlik bataklığıdır. Tarih boyunca Türk siyasetinin seviyesini düşürenler politikayı ikbal kapısı olarak gören haramzadeler olmuştur. Ülkemizde siyasete irtifa kaybettirenler, 3-5 oy uğruna haysiyetlerini dahi pazara çıkaran muhterislerdir. Türkiye’de milletimizin umut kapısı olan Siyaset mekanizmasına en büyük darbe gerektiğinde yılanla bile çuvala girecek kadar gözünü hırs, kin ve nefret bürüyen kifayetsizler tarafından vurulmuştur. Türkiye’de AK Parti olarak 16 yıl boyunca sadece ülkemizi büyütmedik. Bu kokuşmuş anlayışla da mücadele etti. Bir taraftar vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltirken aynı zamanda da ülkemizde siyasetin kalitesini ve kalibresini arttırdık. Ancak onca çabamıza rağmen Türkiye’de muhalefetin kalitesini arttıramadık. Türkiye’de muhalefet açığını bir türlü kapatamadık. Maalesef ülkemizde her seçimde çıtayı seviyeyi biraz daha aşağı çeken bir muhalefet anlayışı var" diye konuştu. 

"Bugüne kadar muhalefetten, terörle mücadele adına bir şey duydunuz mu?" diye soran Erdoğan, "Bay Muharrem aday oluyor ilk ziyaret ettiği yer, Edirne’de terör örgütünün arkasında olduğu kişi ziyaret ediyor. Allah aşkına CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, bu terör örgütü ile el ele yürüyen kişiye oy verirken nasıl eliniz gidecek. Ankara’dan İstanbul’a sözde adalet yürüyüşü yapan Bay Kemal’la yanındaki terör destekçilerini nasıl bir kefeye koyacaksınız. Benim Kahramanmaraş’ta CHP’ye gönül veren kardeşlerimin de bunlardan farklı olduğunu düşünüyorum. Ve onların da yine bu seçimde gereken dersi vereceğine inanıyorum. Aynı şekilde SP, İYİ Parti ve HDP’ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Gelin bu yanlışa düşmeyin, ülkenin birliğine, beraberliğine kardeşliğine oyunuzu verin" şeklinde konuştu. 

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF‘ye 23 milyar dolar borcunu ödediklerini hatırlatan Erdoğan, "23 milyar dolar Merkez Bankası'nın rezervi vardı, şimdi Merkez Bankası'nda 123 milyar dolar rezervimiz var. Nereden nereye. Bu nasıl bir çalışma yaptığımızın göstergesidir. Hakaret, bühtan, yalan dışında, bunların bir açıklamasını duydunuz mu? FETÖ ile ilgili, PKK ile ilgili bir açıklamasını duydunuz mu? Bize ne diyor, Afrin’e girmeyin, Cerablus’a girmeyin. Hatta daha ileri gitti Bay Muharrem 'Kandil’e gidemez' dedi. Ya biz Kandil’i vurduk. 20 uçakla 10 tane önemli noktasını vurduk. İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve 35 tane önemli isminin işini bitirdik. Sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonu beklemeyiz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız. Afrin’de işi bitirdik, Membiç’te bitirdik. Şimdi Membiç terör örgütünden boşaltılıyor orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var. Oraya şimdi asıl sahipleri giriyor. Yahu biz buyuz. Ya Bay Muharrem, Bay Kemal siz bu işlerden anlamazsınız. Bu iş sizin işiniz değil. Bunlar yıkım ekibi Türkiye’yi kalkındırmak gibi bir derdi yok. Bunlar günü kurtarmanın, birilerine şirin görünme derdindeler" dedi. 

CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin projelerini kötülemekten başta bir şey söylemediğini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: 

"Bolca iftira attı, yalan söyledi, haysiyet cellatlığı yaptı. Kimi zaman ben, kimi zaman bakanlarımız Bay Muharrem’in yalanlarını yüzüne vurduk. Bay Muharrem bizim kendisine sorduğumuz soruların hiçbirini cevaplamaya cesaret edemedi. Buradan tekrar soruyorum. Bölücü terör örgütüne dair bir laf etmedin. Konu terör olunca ya topu taca attın ya da örgütün dili ile konuştu. Bak biz terörün belini nasıl kırdığımızı örnekleri ile anlatıyor ve Afrin’den Kandil’e kadar sahada bizzat örnekleri ile gösteriyoruz. Sizin itirazlarınıza rağmen güvenli hale getirdiğimiz bu bölgelere Suriyeli kardeşlerimiz dönüyor. Senin yok dediğin Kandil’de bir gece 35 teröristi geçen hafta toplantı halinde bulduk çoğu üst düzey 35’ini etkisiz hale getirdik. Sen terör sorununu kapısından ayrılmadığın Edirne’deki terör destekçisini yargıdan kaçırarak mı çözeceksin. Suriye’nin kuzeyini tamamen terör örgütüne bırakarak çözeceksin, Afrin kahramanlarına dil uzatarak mı çözeceksin, Benim paşama apoletlerini sökerim diyerek mi çözeceksin. Beyefendinin morali bozuluyormuş. Senin moralin bozulsa ne yazar, bozulmasa ne yazar. Sen askerimin moralini bozuyorsun. Sen terörü pazarlık yaptığın bölücü örgütün temsilcilerine koltuk vererek mi çözeceksin? Açıklama geldi, beyefendi ile hanımefendiyi yardımcı alacakmış. Sen FETÖ’yü sokaklara salarak mı bitireceksin. Yaptığımız yolları, köprüleri, fabrikaları kapatarak mı ülkeyi büyüteceksin, Kamuda başörtüsünü yeniden getirerek mi mücadele edeceksin. İsraf dediğin imam hatiplerin kapısına kilit vurarak mı eğitim kalitesini artıracaksın. Katsayı zulmünü geri getirerek mi üniversiteye girişte adaleti getireceksin. Başörtü sorununu ben çözdüm diyor. Bay Kemal yalan söyleme, dürüst ol dürüst. Benim kızlarım yeğenlerim İmam Hatip kapısında başörtüsünden dolayı tacize uğradı, ülkemde üniversite okuyamadı, yurt dışında okumak zorunda kaldı. Yabancı devlet başkanları bana bunu sordular, sebebini söyleyince şaşırdılar. Biz bugün hepsini çözdük, başörtülü kardeşlerim hem okuyor, hem işini yapıyor. Emniyette, yargıda, milli eğitimde her yerde var. Ne oldu ülke mi yıkıldı mı, irtica mı geldi. Biz bu işi elhamdülillah yoluna koyduk. Ülkeyi faiz lobisine peşkeş çekerek mi bu ülkeyi büyüteceksiniz. İHA’ları, SİHA’ları yapıyoruz. Bunları çöpe atarak mı ülkeyi büyüteceksiniz." 

Muharrem İnce'nin sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yaptığını söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Projelerini açıkla, varsa bir vizyonun onu açıkla. Devlet yönetmek basiret, feraset, sabır, kararlılık, irade ister, milletinin emanetini yere düşürmemek, gerektiğinde kefenini giyip milletinin önüne düşecek cesaret ister. Bay Muharrem 15 Temmuz gecesi Bay Kemal saat 20.17 Atatürk Havalimanı'na geliyor. Tankların arasından belediye başkanının evine gitti. Bay Kemal isterdim ki sende de zerre kadar yürek olsaydı oraya gelirdin. Radyo programında darbe olduğu zaman tankların önüne ilk ben çıkarım demişti, nerede hani. Çıkabildi mi, çıkamadı. Bu yürek işi yürek, kürek değil. Benim milletim tankların karşısına çıktı, altına yattı. 16 saatte biz bu işi bitirdik. Darbe şakşakçılarından, tankların arasından sıvışanlardan devlet adamı olmaz., Bölücü örgüte şirinlik yapanlardan devlet adamı olmaz. FETÖ'cülere 40 takla atanlardan devlet adamı olmaz. Emekçilerin hakkına el uzatan haramzadelere bırakın devleti, dükkan bile emanet edilmez." 

Türkiye’yi 16 yılda nereden nereye getirdiklerinin ortada olduğunu söyleyen Erdoğan şunları dile getirdi:
"Sizlerin iradenizi terör örgütüne peşkeş çekmedik, makam mevki uğruna zalimin önünde eğilmedik. Darbeciler karşısında sinmedik, bir adım geri durmadık. Bölgemizi emperyalistlerin kanlı kirli senaryolarına kurban etmedik. Dünyada bize bel bağlamış umut bağlamış kardeşlerimize sırtımızı dönmedik. BM'de 5 ten büyüktür diyerek tavrımızı ortaya koyduk, Davos’ta İsrail’e Siyonistlere one minute diyerek tavrımızı ortaya koyduk. Allah’ın izni ile önümüzdeki 5 yıl daha çok hizmet için daha fazla koşturan bir Erdoğan göreceksiniz. Birlik beraberlik için daha çok mücadele eden bir Erdoğan göreceksiniz. 2023, 2071 vizyonu için daha çok koşturan bir Erdoğan göreceksiniz. Tüm dünyada barış ve adaletin hakim olması için sesini daha çok yükselten bir Erdoğan göreceksiniz. 40 yıldır olduğu gibi bundan sonra da kavline ahdine sadık bir Erdoğan göreceksiniz. Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada tecrübesi, deneyimi ile ülkemizi layıkıyla temsil eden, milletinin hakkını cesaretle savunan bir Erdoğan göreceksiniz. Bu aziz milletin hakkını ve hukukunu cesaretle savunan bir Erdoğan göreceksiniz. İşte bunun için sizlerden destek istiyorum. Yurt dışındaki kardeşlerim onca engele, baskıya, tehdide rağmen gittiler sandığa vazifelerini yapıp oylarını kullandılar. Böyle bir milletin evladı olduğum için sizlerle gurur duyuyorum. Pazar günü gidip mutlaka oyumuzu kullanıyoruz. Genç kardeşlerimden özellikle olağanüstü çaba bekliyorum."  

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kahramanmaraş mitinginde halka hitap etti ve burada çok önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak'taki operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil’i 20 uçakla 10 önemli noktayı ve bunların liderler toplantısını yakaladık. İkinci operasyonda o liderler toplantısında 35 tane önemli isimi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız. Afrin’de işi bitirdi, Cerablus’ta işi bitirdik. Şimdi Menbiç terör örgütünden boşaltılıyor. Orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var.' dedi.

'Bunlara bir Osmanlı tokadı gerek'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlarda her numara var. Bay Muharrem dershane işletmiş orada çalışan öğretmenlerin sigorta primlerini ödememiş. Daha ne diyeyim. Bunlara ülke emanet edilir mi? Bunlara 24 Haziran’da bir Osmanlı tokadı gerekir" dedi. 

“Yiğitler otağı, şairler , ozanlar yurdu Maraş. Türkiye’nin kalem kaşı Maraş, kalbimin güneşi Maraş. Sizleri gönülden selamlıyorum Maraş. Can Maraş, Canan Maraş, güzeller şahı Maraş. Suları kevser, toprağı mercan Maraş, havası, toprağı kendisi bir başka güzel Maraş” sözleri ile konuşmasına başlayan Erdoğan, 4 ay sonunda tekrar Kahramanmaraşlılarla buluştuğunu hatırlattı. Erdoğan, "İstiklalin şehri Kahramanmaraş’ta burayı işgalcilere dar eden Sütçü İmamı, Maraşlı kadınların öncüsü Senem Ayşe’yi rahmetle yad ediyorum. Necip Fazıl, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoglu başta olmak üzere erdem ve söz üstatlarına da selam ediyorum. Gazilerimize ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 9 yıl önce Keş Dağı'ndaki elim kazada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de rahmetle hasretle yad ediyorum. Bize şu muhteşem tabloyu yaşattığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi birileri çıkacak bu muhteşem topluluğa montaj diyecek. Bu sevdayı bindirilmiş kıtalar diyerek aşağılamaya çalışacaklar. Türlü bahanelerle bu sevdayı görmezden gelecekler. Şimdi soruyorum, burada montaj, fotoşop, bindirilmiş kıta var mı? Bu meydanda aşk var aşk, muhabbet var muhabbet. Bu meydanda Allah için sevmek var. Ben sizlere sevdalıyım, biliyorum ki Kahramanmaraş da bize sevdalı. Bu meydanda bütün renkleri ile Türkiye var. Bu meydanda 24 Haziran’ın müjdesi var. Maraş bugün olduğu gibi 2002 den beri bizimle oldu, bizimle yürüdü. AK Parti’nin hizmet siyasetinden yana oldu. Tüm kritik süreçlerle Kahramanmaraşlı kardeşlerimizi hep yanımızda oldu provakasyonlara gelmeyerek terör kalkan oldu, kardeşliğine sahip oldu. Kahramanmaraş’ın azim, cesaret ve kararlılığı ile gurur duyuyoruz. Biz de Kahramanmaraş’ın kalkınması için tüm imkanları seferler yapıyoruz. 16 yılda 29 katrilyon yatırım yaptık Kahramanmaraş’a. Lafla peynir gemisi yürümez. Biz icraatla geliyoruz onlar lafla geliyor. Kahramanmaraş’a 5 bin 517 derslik yaptık. 137 trilyon eğitim bursu verdik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesini Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'ni kazandırıyoruz. Kamp eğitim merkezi, gençlik merkezleri, spor salonları inşa ediyoruz. Stada da kavuşuyor. 13'ü hastane toplam 78 adet sağlık tesisi kazandırdık. Kahramanmaraş’a yapacağımız 25 yeni sağlık tesisi projemiz var. İhtiyaç sahibi, şehit yakınları, gazilere, yetimlere 3 katrilyon lira kaynak aktardık. Bay Kemal yardım yapılmıyor diyor. Hesap ortada kitap ortada nasıl yalan söylersin. Bunlarda her numara var. Bay Muharrem dershane işletmiş orada çalışan öğretmenlerin sigorta primlerini ödememiş. Daha ne diyeyim. Bunlara ülke emanet edilir mi? Bunlara 24 Haziran’da bir Osmanlı tokadı gerekir" diye konuştu. 

Ulaşım noktasında tam anlamıyla bir devrime imza attıklarını Ferhat gibi dağları deldiklerini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:
"Bölünmüş yol uzunluğunu 73 kilometreden 314 kilometreye çıkardık. 12 adet yol projemizin yapımı devam ediyor, Kahramanmaraş- Göksun yolu büyük oranda tamamlandı, 9 adet tünel, 3 adet viyadük bitti, güzergahı 17 kilometre kısaltacak proje önümüzdeki yıl tamamlanıyor. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Elbistan-Ekinözü yolunun projeleri de hazır, gereken adımları atacağız. Bizden önce ülkemizin demiryolları paslanmaya terk edilmişti. Karayollarında olduğu gibi demiryollarında da çok ciddi dönüşüme aldık. Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdık. Hızlı tren hattını 1213 kilometreye çıkardık. Kahramanmaraş’ı da hızlı trenle buluşturuyoruz. Mersin, Adana, Gaziantep Kahramanmaraş hızlı tren hattı Nurdağı’ndan geçiyor. Etüt çalışmaları devam ediyor. Bu iş proje işi, lafla değil, icraat icraat. Türkoğlu lojistik merkezimizi ilimize kazandırdık. Yeni bir havaalanı terminal binasını inşa ediyoruz bu yıl sonunda tamamlıyoruz. İçme ve sulama suyu için Ayvalı Barajını inşa ettik. Aksu çayını doğal haline döndürmek için çalışma yapıyoruz. Sanayi atıklarını toplayıp arıtacak sonra da sır barajına akıtacak projeyi gerçekleştiriyoruz. 17 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor. Biz yaparız onlar yıkar, biz yapım ekibiyiz onlar yıkım. Ne diyor yaptırmam, yıkarım. Al birini vur ötekine. Neyi yıkıyorsun ya. Pazar akşamı benim milletim bu yıkım ekibine gereken dersi verecek. Ama Osmanlı tokadı ile. 146 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Kahramanmaraşlı çiftçilerimize 1,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Ama Bay Kemal, Bay Muharrem inkar ediyor. 6 ovamızı sit alanı olarak koruma altına aldık. Verdiğimiz 736 trilyon tutarındaki teşviklerle 326 bin işveren ve sigortalıya destek olduk. 3 organize sanayi yaptık. Bay Kemal, Bay Muharrem haberiniz var mı? Sen önce git öğretmenlerinin sigortasını öde." 

Şehir hastaneleriyle ilgili yapılan haberlere tepki gösteren Erdoğan, "Bazı sahte haber yapan sahtekar medya organları bizim bu şehir hastanelerimize gölge düşürmeye çalışıyor. Sizin bu eserlere gölge düşürmeye gücünüz yetmez. Eşek ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri. İşte olay bu. Kahramanmaraş’a da şehir hastanesini kazandıracağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Peki onlar ne diyecek. Ben İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman benden önce CHP'li belediye vardı. İstanbul’da çöp dağları vardı, su yoktu. Önce milletimizin önüne 16 yıllık karnemizi koyuyor sonra da yeni dönem için destek istiyoruz" diye konuştu.

Muhammet Özer - Halil Koyun  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Malazgirt’te şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde bir araya geldi MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram’ın da katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi. Malazgirt Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri onuruna verilen iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Her zaman söylüyoruz ve her daimde söylemeye devam edeceğiz, şehitler ve gazilerimiz bizim Türk halkının en önemli değerlerindendir. Milli beraberlik ve kardeşlik duygularımızın bütünleştiği bu önemli ve anlamlı Ramazan ayında hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine Kaymakam Göksu Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Malazgirt Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, Emniyet Müdürü Serhan Türk, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı. Program sonunda şehit aileleri ve gazilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Bayburt Bayburt’ta anjiyo ünitesi hizmete açıldı Bayburt Devlet Hastanesi’nde kemoterapi ünitesinin faaliyete geçmesinin ardından koroner anjiyografi ünitesi de bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, bu hizmetlerin önemli yatırımlar olduğunu söyleyerek, "Bu hizmetler Bayburt için önemli yatırımlardır. Bayburt Devlet Hastanemizin güçlenmesi demek, dışarıya daha az hastanın gitmesi demek. Aynı zamanda uzman kadromuz, hekim kadromuz, yardımcı sağlık hizmetleri kadromuz güçlenmiş durumda. Bayburt hem eğitim, hem sağlık, hem de diğer alanlarda devletin yatırımlarını çok güzel almış bir il olma yolunda hızla ilerliyor. Anjiyo ünitesinin de bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli bir hizmet, herkesten Allah razı olsun" sözlerini kullandı. Anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte 3 hastanın anjiyo ameliyatı geçirdiği bilgisini veren İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, "Bugün 3 hastamıza anjiyo yaptık. Yağlanmaları vardı. Bir hastamıza hem balon yapıldı, hem de ilaçlı stent takıldı. Hastalarımızın genel durumları iyi. İki hastamız yoğun bakımda, bir hastamız serviste takip ediliyor. Burada koldan da anjiyo hizmeti veriliyor. Son model cihazlarımız geldi, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından anjiyografi ünitesinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası il protokol üyeleri anjiyografi ünitesini gezerek, son model cihazlar hakkında doktorlardan bilgi aldılar. Ünitenin gezilmesi ardından anjiyo olan hastaya Vali Eldivan geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bir süre hastayla sohbet eden Vali Eldivan, geçmiş olsun dileklerini ileterek hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Canpolat, kurum müdürleri, siyasi partilerin il temsilcileri, hastane yönetimi, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.