POLİTİKA - 05 Haziran 2018 Salı 19:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zonguldak'a 1500 madenci müjdesi

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zonguldak'a 1500 madenci müjdesi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak mitinginde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na yılbaşına kadar bin, yılbaşından sonra 500 olmak üzere 1500 maden işçisi alınacağı müjdesini verdi.

AK Parti'nin Zonguldak mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 16 yılda Zonguldak'a 18 katrilyon yatırım yaptıklarını ifade etti. Eğitim, ulaşım, sağlık, konut yatırımlarını da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk olarak hizmetlerimizi sayıyor, yeni dönem için milletimizden yetki istiyoruz. Son 16 yılda Zonguldak'a 18 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde bin 652 yeni derslik inşa ettik. Yükseköğretimde yüksek kapasiteli yurtları üniversite gençliğimizin hizmetine sunduk. Gelecek yıl bin 300 kişilik yeni yurtlar açıyoruz. Zonguldak'a 9'u hastaneden oluşan toplam 17 sağlık tesisi yaptık. 400 yataklı Ereğli Devlet Hastanesi, Zonguldak Kadın Doğum ve Hastalıkları Hastanesi, 100 Yataklı Devrek Devlet Hastanesi bunlardan sadece bazıları. 400 yataklı Atatürk Devlet hastanesi ile birlikte 4 sağlık tesisimizin inşası sürüyor. TOKİ aracılığıyla Zonguldak'a konut projesini hayata geçirdik. 2002 yılına kadar 22 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Şimdi bu yol 186 kilometreye çıktı. Yatırım bedeli 6 katrilyon olan 8 yol projemizin inşası ise devam ediyor. Mithatpaşa Tünellerinin de olduğu Zonguldak, Amasra, Cide, Kurucaşile yoludur. Bu projeyi 3 yıl için de tamamen bitireceğiz. Zonguldak-Ereğli-Devrek yolu ile Devrek-Çaycuma ayrımı Zonguldak yolunu da 3 yıl içinde bitireceğiz. Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolunu rehabilite ettik. Bölge için yapmayı planladığımız bir diğer demiryolu hattı ise Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın demiryolu projesidir. Filyos Limanı alt yapı inşaatında yarıya geldik" diye konuştu.

"Türkiye'nin 3. büyük limanı Filyos Limanı" 

Filyos Limanı'ndaki alt yapı çalışmalarını da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olan Filyos Limanı ile kombine taşımacılıkta hizmet verecek bir tesise kavuşuyoruz. Tüm Karadeniz'in ana ihracat merkezi olacak. Alt yapı yatırım bedeli 676 trilyon. Bu projenin alt yapı inşaatını 2020'de tamamlıyoruz. Zonguldak şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için içme suyu tüneli ve kanalını inşa ederek kent merkezine içme suyunu temin ettik. Ereğli ve yerleşim yerlerinin içme suyunu kökten çözdük. Alaplı'da da içme suyu çalışmaları oldu. 61 yerleşim yerini taşkınlardan koruduk. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleriyle topraklarını korumak için 21 adet taşkın koruma çalışmalarımız oldu. 400 trilyon çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Son 16 yılda İş-Kur kanalıyla 35 bin kardeşimiz işe yerleştirildi. İnşallah bu yılsonuna kadar TTK'ya bin kişi alacağız. Önümüzdeki yılda buna 500 ilavemiz olacak. Demek ki toplamda bin 500. Mekanize sisteme geçtiğimiz için bunlar olacak. Zonguldak'a verdiğimiz 660 trilyon tutarındaki teşviklerden toplam 219 bin işverenimiz ve sigortalımız yararlandı. Şimdi ben diyorum ki şu kalan 19 günde kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" ifadelerine yer verdi. 

"Hazineye devredilen araziyi Millet Bahçesi'ne dönüştüreceğiz" 

Zonguldak'a TTK'dan Hazine'ye devredilen 150 dönümlük araziyi Millet Bahçesi'ne dönüştüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bugün gelirken elimiz boş gelmedik. Ülkemizin farklı bölgelerine millet bahçeleri kazandırıyoruz. Burada neresi uygun? Cami yapıyoruz ya. Camiyi bizzat takip ediyorum. Muhteşem bir cami yapılıyor. Caminin hemen yanı başında TTK'ya hazineye devredilmiş 150 dönümlük arazi var. Orayı millet bahçesine dönüştüreceğiz. Denizin kenarında böyle bir millet bahçesi. Alacaksınız çocukları yanınıza, çocuklarla beraber yatın yuvarlanın. Bunun tadına doyum olur mu? Bizim de Zonguldak'ta millet bahçemiz var. Biz bugüne kadar hep ülkemiz ve geleceğimiz için çalıştık. 16 yılda ülkeyi tarihinin en büyük hizmetleriyle buluşturduk. Karşılaştığımız tüm badireleri de sizlerin desteği ile aştık. Kurulan tuzakları sizlerin tuzakları ile aştık. 3-5 günlük menfaat için birilerine peşkeş çekmedik. Kalbi milletiyle bir çarpan milletiyle aynı yürüyen hiçbir siyasetçiyi yolundan saptıramaz. 15 Temmuz'da saptırdı mı? Sizlere bir çağrı yaptık. Hepiniz meydanlara döküldünüz. Siz F-16'ların karşısında dik durdunuz. O korkaklar var ya korkalar, Pensilvanya'da var ya. Onun yanından gidenler var ya. Onlar zafer anıtı dikemez. Zafer anıtını millet diker. 16 yıldır hep 'Bize Allah, bize millet yeter' dedik. Önümüzdeki dönem için de aynı şeyleri söylüyoruz. Zorlu yolculuğumuzda bize millet yeter, bize Zonguldak yeter" diye ifade etti.
Onur Altındağ - Sertaç Özdemir - Ahmet Bilal Hamzaçebi - Yasin Erdem
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.