YEREL HABERLER - 26 Mart 2014 Çarşamba 13:24

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

A
A
A
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin, dolayısıyla Yozgat'ın AK Parti ile gelişip büyümeye başladığını söyledi.
Grand Ser Otel’de partililerle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat halkının AK Parti'ye her zaman büyük destek verdiğini belirterek, “Yozgat’ta AK Parti ile birlikte hizmet almaya başlamıştır. Bundan sonra da AK Parti ile hizmet almaya devam edecektir” dedi.
Vatandaşın bu seçimde AK Parti'ye daha fazla sahip çıktığını belirten Adalet Bakanı Bozdağ, “Vatandaşımızın AK Parti'ye bizden daha çok sahip çıktığını görüyorum. Türkiye genelinde 79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılırken, 11 yılda 17 bin kilometre yol yapılmıştır. İnsanlarımız bu yollarda geziyor; Bolu Dağı'nın nasıl delindiğini, Karadeniz’deki aşılmaz dağların nasıl aşıldığını, Türkiye’nin birbirine nasıl bağlandığını görüyor. Yozgat da bundan nasibini aldı, doğudan batıya, kuzeyden güneye Yozgat’ı bambaşka bir noktaya getirdik. İnşallah bu sene sıcak asfaltı da bitirdiğimizde yollarımız daha da güzel olacak. Şimdi yüksek hızlı tren ile Türkiye’yi buluşturan adımlar atıldı. Şu anda Ankara-Konya- Eskişehir, İstanbul çalışırken Yozgat’ta 2015 yılının sonunda Sivas -Yozgat-Ankara-Eskişehir-İstanbul hattı açılacak. Hem Türkiye için hem Yozgat için büyük bir yatırımdır bu. Ankara-Yozgat arası 50 dakika olacak. Türkiye’nin 2002 yılına kadar sahip olduğu havaalanı sayısı 26’dır. Bunların çoğu da kapalıydı. Biz 12 yıl da 27 tane yeni havaalanı yaptık. Türkiye’de hükümet olarak kararımız 150 Kilometrede her Türk vatandaşı bir havaalanına ulaşacak. Şimdi bu karar çerçevesinde de Yozgat’a Bozok Havaalanını yapıyoruz. İnşallah Alaca yol ayrımına projeleri çiziliyor, yapımına da bu sene büyük bir ihtimalle başlatacağız ve Yozgat’ı havadan da dünyaya bağlayacağız. Yozgat’ın havaalanı rüyası bitmişti, tren rüyası hiç yoktu, bölünmüş yol yoktu. Ulaşımda Türkiye ve Yozgat büyüdü” dedi.
Türkiye’nin üniversitelerini ayağa kaldıran adımlar attıklarını, AK Parti'den önce 76 tane üniversitenin bulunduğuna değinen Adalet Bakanı Bozdağ, “Şu anda Türkiye’de 180’den fazla üniversitemiz oldu. 12 yılda 110 civarında yeni üniversite kuruldu. Yozgat’a Bozok Üniversitesi kuruldu. AK Parti’nin eseri orada, görmeyenler gidip baksınlar. Bozok Üniversitesi Yozgat’ı saygıyla selamlıyor, Yozgat’a hizmet ediyor. Bu Tayyip Erdoğan’ın AK Parti'nin eseridir. Üniversitemizin fakülteleri, yüksek okulları bir bir artıyor. Fakülte hastanesi hizmet veriyor, daha da büyüyecek, Yerköy’de, Boğazlıyan'da, Sorgun’da, Kadışehri’nde öğrenciler var, Sarıkaya da bu yıl inşallah öğrenci alacak. Bütün ilçelerimize üniversitemizin kollarını götüreceğiz. Bugün öğrenci sayısı 11 bine ulaştı. Bu büyük bir olaydır. Daha önce Yozgat’ın girişine, 'Üniversitemiz istiyoruz' diye levha asmışlardı. O zaman MHP iktidardaydı. İktidar istemez, yapar” diye konuştu.
TOKİ’nin 19 yılda 43 bin konut ürettiğine değinen Adalet Bakanı Bozdağ, “Biz 12 yılda 500 bin konut ürettik, vatandaşımıza teslim ettik. Yozgat’ta da 7 bin civarında konut Yozgatlı kardeşlerimizin hizmetindedir. Yozgat’ın yanına bir Yozgat inşa edildi. Kentsel dönüşümde de yine Yozgat modern bir şehir olma yolunda ilerleyecektir. Hizmetler yapılırken Yozgat’ta yalan rüzgarı estirilmekte, kara propaganda yapılmaktadır. TOKİ yapılırken, 'Sakın almayın' diye propaganda yaptılar. Almayın diyenler ise kendileri alıp sattılar veya oturuyorlar. Doğal gaz geldi Yozgat’a, ilçelerimizden Yerköy’de, Sorgun’da, Boğazlıyan’da var. Şimdi karar aldık, Akdağmadeni, Sarıkaya ve Çekerek ilçelerimize de doğal gaz götürüyoruz. Yozgat’ta eseri olmayanlar, Yozgatlının eserlerden, hizmetlerden pay almasını engellemek için çok kirli propaganda yapıyor. Onlar Yozgat’ı küçültmek için çalışıyorlar, biz Yozgat’ı daha büyütüp geliştirmek istiyoruz” dedi.
Sağlıkta büyük değişim yaşandığını, Yozgat’ın da bundan nasibini aldığını belirten Bozdağ, “Yozgat ve ilçelerde hastanelerimiz yapılıyor, yenileniyor, modernleştiriliyor. Yozgat 273 milyon lira değerinde şehir hastanesi yapılıyor. Hastane tamamlandığında inşallah 3 bine yakın vatandaşımız orada ekmek yeme imkanı bulacak. Burası çok modern her türlü imkanı olan bir sağlık tesisi olarak Yozgat halkına hizmet edecek. Bunlar büyük işler, Yozgat’ın bir yılda devletimize verdiği toplam vergi 276 milyon civarındadır. Bunun karşılığı 273 milyonluk hastanedir. Bozok Havaalanı inşallah bittiğinde onun karşılığı da 250 milyon civarında olacaktır. Yozgat Ak Parti’den her zaman istediğini en önce alanlardan olmuştur. Pek çok alanda Yozgat’ta büyük işler yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde Diyanet Eğitim Merkezi Yozgat’ın ikinci bir üniversitesi gibi olacak. Orada hizmet içi eğitim alan din görevlileri olacak Yozgat ayrı bir imkana da kavuşmuş olacak. Bizim derdimiz Yozgat’ı ve Türkiye’yi büyütmektir. Devletimiz, hükümetimiz Yozgat’a yatırım yapıyor. Bazıları, AK Parti’nin yaptığı işlere, 'Bu zaten devletin işi, bunu zaten yapacaksınız’ diyorlar. O zaman hangi işi yapacağız, üniversite getiriyoruz, yollar yapıyoruz, hızlı tren getiriyoruz, doğal gaz getiriyoruz, hastaneler yapıyoruz, 'Devletin işi' diyorlar, her iş devletin işi. Bana bir şey söyleyin, devletin işi olmayıp da hükümetin yaptığı iş olsun. Hepsi devletin işidir. Bu devletin işleri durmuş durmuş da Tayyip Erdoğan ile mi çalışmaya başlamış. Daha önce bu hizmetler neden yapılmamış da AK Parti ile yapılmaya başlamış. MHP Yozgat’a üniversite getirdi de vatandaş istemedi mi? Hastane yaptı da vatandaş yapma mı dedi. Millet AK Parti'ye sahip çıkıyor. Bu millet kime sahip çıkacağını biliyor. Tayyip Erdoğan yerli bir figürdür, milli bir figürdür, millet bunu görüyor” şeklinde konuştu.
"30 MART’TA ASIL MANŞETİ MİLLETİMİZ ATACAKTIR"
Bugüne kadar yapılan seçimlerde, seçimler öncesi atılan gazete manşetlerini milletin sandıkta yalanladığını ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bu kadar yalan olmaz, bu kadar tarafgirlik olmaz. Onların yazdıklarına bakmayın, onlar inandıklarını değil, inanmadıklarını yazıyorlar çünkü seçimleri etkileyeceklerini düşünüyorlar. CHP’nin, MHP’nin genel merkezleri yazsa der ki bu kadar insafsızlık olmaz, Yozgatlı bize söver, bu fotoğraf böyleyken bu kadar tarafgir yazı yazılmaz. Bazı gazeteleri Bahçeli’ye götürseniz yazmaz, 'Bu kadarı ayıp' der ama bizde yazıyorlar. Onlar yazmaktan usanmadı, Yozgat da onları yalanlamaktan usanmadı. 30 Mart'ta Yozgat bir daha diyecek, böyle yazı yazılmaz böyle yazılır, öyle manşet atılmaz, böyle atılır ve sandıkta manşetin en güzelini en büyüğünü Yozgatlı bütün ilçelerinde atacaktır. Ondan yana benim hiç endişem yok. En son yapılan ankette AK Parti’nin Yozgat’ın oy oranı yüzde 58, 1 dir, MHP’nin oyu yüzde 37’dir. Ben geçmiş seçimlerde yaptırdığımız son ankette çıkan sonuç ne ise sandıkta bunun üzerine en az 2 veya 3 puan koyarak çıkmıştır. Yozgat’taki anketleri, Yozgatlı yalanlamayı sevdiği için Yozgat yüzde 58’in üzerinde bir destek AK Parti'ye verecektir. Ben bütün Yozgatlılara, içlerdeki, beldelerdeki, köylerdeki insanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Biz onların desteği duası ve desteği ile geldik, bundan sonra da onların duası ve desteğini alarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, İl Başkanı Harun Lekesiz, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek Sultangazi Belediyesi, her gün 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Hijyen kurallarına uyarak özenle hazırlanan yemekler, her gün ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerden desteğini esirgemeyen Sultangazi Belediyesi, yemek yapmakta zorlanan, kronik rahatsızlığı bulunan tek yaşayan, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aşevinde her gün yemek pişiriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çözüm Merkezi’ne gelen başvuruların detaylı bir şekilde incelenip değerlendirilmesi neticesinde yemek yardımından faydalanacak vatandaşlar belirleniyor. Tansiyon, kalp ya da kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar da göz önünde bulundurularak sağlıklı bir menü hazırlanıyor. Aşevinde tüm hijyen kurallarına uyarak titizlikle hazırlanan yemekler resmi tatil günleri dahil her gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıcacık yemekler, belediye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilerek Sultangazi’nin 15 mahallesinde ikamet eden vatandaşlara teslim ediliyor. “Hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz” İlçe genelinde çalınmadık kapı, uzatılmamış el kalmasın diye hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “ Yaş almış büyüklerimizi yalnız bırakmıyor, onlara destek oluyoruz. 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan kısacası yemek yapacak durumda olmayan vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Aşevimizde titizlikle hazırladığımız yemekler, belediye ekiplerimizce her gün ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına teslim ediliyor. Resmi tatil demeden her gün yemek dağıtımımız gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.