GÜNDEM - 27 Şubat 2015 Cuma 23:33

Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifadesi alınan Can Dündar hakarete devam etti

A
A
A
Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifadesi alınan Can Dündar hakarete  devam etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdağan'a hakaretten İstanbul Adliyesi'nde ifadesi alınan Gazeteci Can Dündar bugün katıldığı bir ödül töreninde hakaretlerine devam etti.

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. Medya ve Sanat Ödülleri töreninde ödül almak için sahneye çıkan Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘despot’ benzetmesinde bulundu.
En Beğenilen Politika Köşe Yazarı ödülünü alan Can Dündar yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a despot benzetmesinde bulundu.

Can Dündar, “Köşe yazısı yazmak hakikaten tuhaf bir şey. Bir odanın içerisinde tek başınıza klavyenin başında harflere basıyorsunuz. O harflerden sözcükler oluşuyor ve onlar kelimelere dönüşüyor. O cümlelerden bir köşe yazısı çıkıyor. Sonuçta siz bir adrese gönderiyorsunuz ve nereye gideceğini bilmiyorsunuz. Günün birinde fark ediyorsunuz ki o bir öğrencinin yüreğine değmiş ya da Ankara’da bir sarayda bir despotun tepkisini çekmiş” dedi.

HAYATIN ÖDÜLLERİ VE CEZALARI VAR
17 Aralık soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara ile yaptığı röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve dün İstanbul Adliyesi’nde ifade veren Dündar, yargılandığı ‘hakaret’ davasına ilişkin, “Klavyeye yazdığımız cümleler yüzünden dün mahkemedeydim ve yargılanıyordum, bugün buradayım ödül alıyorum. Hayatın ödülleri ve cezaları var. Ama aldığımız ödüller sayesinde kararlılıkla aldığımız cezaların üstüne gidebiliyoruz” diye konuştu.

Dündar, 17 Aralık soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara ile yaptığı röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmış ve ifadeye çağırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a gazetedeki köşe yazısında alenen hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Can Dündar hakkında geçtiğimiz ay zorla getirilme kararı çıkarılmıştı. Dündar, ayrıca İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de “hakaret” suçlamasından yargılanıyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ünye, oryantiring yarışlarına ev sahipliği yaptı Ordu’nun Ünye ilçesinde, 17 ilden 300 sporcunun katılımı ile ilk defa oryantiring yarışması düzenlendi. Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından oryantiring okul sporları küçükler ve yıldızlar grup yarışması Ünye’de gerçekleştirildi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan sporcularla yarış öncesi bir araya gelerek başarılar diledi. 17 ilden 300 sporcunun katıldığı yarışlar Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Şehrin çeşitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalışan sporcular, parkuru kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Bundan sonra inşallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. İl sayısını da arttırmış oluruz. Biz bu yarışa katılan sevgili çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise, “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve belgeleri takdim edildi.