GÜNDEM - 02 Mayıs 2015 Cumartesi 16:09

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bir ilk

A
A
A
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bir ilk

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Selçuk-İzmir etabında 21 ülkeden 156 bisikletçi, Avrupa’nın tek alana kurulu en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel City’den geçti.

Turun sponsorlarından olan Vestel City, uluslararası bir bisiklet yarışına ev sahipliği yapan dünyadaki ilk fabrika oldu. Bu yıl 51.’si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 7. etabı sabah 09.40’da Selçuk-İzmir’den start aldı. Organizasyonun 7. etabı kapsamında 21 takımdan 157 bisikletçi turun sponsorlarından olan Vestel City’de 166.3 kilometrelik parkurun içerisinde pedal çevirdi. Bisiklet Turu kapsamında ilk defa bir fabrika içerisinde yapılan parkurda birinci Torku Konya Şekerspor Kulübü’nden Muhammet Atalay oldu. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden pedal çevirmeye devam eden sporcular, Sabuncubeli’nden geçerek İzmir-Karşıyaka’da parkuru tamamlayacak.

Turu Vestel Parkurunda izleyen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Gururla yerli dedik, Vestel City’i Türkiye’nin güzellikleri arasına soktuk. Bugün burada büyük bir gururu paylaşıyoruz. Dünyada ilk kez bisiklet parkuru bir fabrikanın içinden geçiyor. Vestel City ile birlikte 8.etabı bulunan ve dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan bu yarışma bisiklet turu olan bu yarışma, dünyaca ünlü bisikletçileri ağırlıyor. Bisiklet Turu için Türkiye’nin güzellikleri olarak belirlenen noktalar arasında Manavgat Şelalesi, Alanya Kalesi, Boğaziçi Köprüsü gibi baş yapıtlarının yanında Vestel City de yer alıyor” dedi.

Gençleri spora ve bisiklet kullanımına teşvik ederken ülkemizde bu sporun gelişmesine destek olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Zorlu, “Spora, sağlıklı yaşama her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na verdiğimiz destekle bu verdiğimiz desteği daha da ileri taşıyoruz” diye konuştu. Gün boyunca Vestel City de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Vestel’de çalışanlar arasında gerçekleşen kura çekiminde 3 kişiye Ahmet Nazif Zorlu tarafından bisiklet hediye edildi. 

YUSUF BÖYÜK 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.