GÜNDEM - 28 Temmuz 2015 Salı 21:36

Cumhuriyet Başsavcılığından trafik polislerine saldırı açıklaması

A
A
A
Cumhuriyet Başsavcılığından trafik polislerine saldırı açıklaması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde trafik polislerine yapılan silahlı saldırıyla ilgili 4 kişinin tutuklandığını, 1’i çocuk 2 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Diyarbakır’da trafik kazasına müdahale ettikleri sırada silahlı saldırıya uğrayan, Tansu Aydın adlı bir polis memurunun şehit olduğu, bir polis memurun da yaralandığı olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, “Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen suça sürüklenen çocuklar A.Ç., H.K., M.C.B., Y.K., N.E., H.A., H.T., M.P. ve N.A. isimli 9 kişi ile şüpheliler Y.E., M.D., C.E., N.A., Ö.G., H.Ç., M.K. ve M.K. isimli 8 kişi toplamda 17 kişi gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan suça sürüklenen çocuklardan H.A., H.T., M.P. ve N.E ifadelerinin alınmasının ardından, şüphelilerden C.E., N.A., Ö.G., M.K., M.K., H.Ç., isimli 6 kişi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır. Suça sürüklenen çocuklar A.Ç., H.K., M.C.B. ve Y.K. isimli 4 kişi ile şüphelilerden M.D. ve Y.E. isimli 2 kişi Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 302/1, 82/1-a9, 82/1-a9-35 “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Tasarlayarak Kasten Adam Öldürme, Tasarlayarak Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs” eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişlerdir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce sorguları tamamlanan suça sürüklenen çocuklardan A.Ç., M.C.B. ve Y.K. isimli 3 kişi ile şüphelilerden Y.E. isimli 1 kişi toplam 4 kişinin, Türk Ceza Kanunu'nun 302/1,82/1- a9, 82/1-a9-35 hükmü gereğince tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiş olup, suça sürüklenen çocuk H.K. isimli 1 kişi ile şüphelilerden M.D. isimli 1 kişi toplam 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir