ASAYİŞ - 11 Aralık 2015 Cuma 11:04

Dağdan kopan kaya parçası evin üstüne düştü

A
A
A
Dağdan kopan kaya parçası evin üstüne düştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Ağaçlı mezrasında dağdan kopan yaklaşık bir tonluk kaya parçasının üzerine yuvarlandığı evin yarısı yıkıldı.

Alınan bilgiye göre olay, ilçeye 34 kilometre mesafedeki Onbaşılar köyüne bağlı Ağaçlı mezarsında meydana geldi. Dağın eteğinde Nursel Cindal’a ait toprak evin üzerine dağdan kopan yaklaşık bir tonluk kaya parçası düştü. Evin arka bölümündeki duvarı delen ve mutfaktan içeri giren kaya nedeniyle evde büyük çapta hasar oluştu. Evin mutfak bölümü ile oturma odasındaki elektronik ve mutfak eşyasının büyük kısmı kullanılamaz hale geldi. Kayanın düştüğü sırada evdekilerin salonda olması nedeniyle şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Konuyla ilgili konuşan ev sahibi Nursel Cindal, olayın yaşandığın sırada iki çocuğu ile birlikte evin salonunda olduğunu belirtti. Kış mevsiminde mağdur olduklarını aktaran Cindal,

“Evin büyük bir kısmı zarar gördü. Yine mutfak ve oturma odasındaki eşyalarımızın hemen hepsi kullanılamaz halde. Çok mağduruz. Eşim çobanlık yaparak geçimini sağlıyor” diye konuştu.

Kızı Mizgin Cindal da, olayın yaşandığı anda salonda oturduklarını belirterek, "Bir anda büyük bir gürültü koptu. Deprem oldu sandık. Kardeşimle çok korktuk ve kendimizi dışarı attık. Sonra annemle geri döndük ve baktık ki evimizin büyük bir kısmı yıkılmış. Mutfaktaki tüm eşyalarımız zarar gördü. Özellikle televizyon ve buzdolabımız kullanılmaz hale geldi. Mecbur kışı bu evde geçireceğiz. Bu nedenle yetkililerin bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi. 

SAYİM HARMANCI

Bunlar Da İlginizi Çekebilir