GÜNDEM - 03 Temmuz 2015 Cuma 08:48

IŞİD zulmünden kurtulanlar dehşeti anlattılar

A
A
A
IŞİD zulmünden kurtulanlar dehşeti anlattılar

IŞİD zulmünden kaçarak canlarını kurtaran Suriyelilerin anlattıkları dehşete düşürdü.

Aralarında IŞİD ‘in boğazını kesmek istediği sırada kurtulmayı başaran yetişkinler kadar henüz 20 günlük bebeğin de bulunduğu ailelerin yaşantıları da en az yaşadıkları kadar yürek burktu.Dört aile, kabus dolu anlar ve buna rağmen topraklarına olan özlemleri. Gaziantep’in Suriye sınırında bulunan Cerablus kentinde gün içerisinde aralıklarla duyulan silah seslerini bölgeden kaçarak canlarını kurtaran ailelerin yaşadıkları dehşet dolu dakikalar adeta örter nitelikte.

IŞİD ’in hakimiyeti altında bulunan bölgede kısa süre içerisinde Gaziantep’in Karkamış ilçesine gelerek sığınan ve burada hayatlarını idame ettirmeye çalışan aileler karşılaştıkları ürkütücü manzaralara rağmen yine de topraklarına olan özlemlerini dile getirdiler. Tek göz odalı beton zemin üzerine serdikleri kağıtları eski kilimlerle örterek yaşam alanı oluşturmaya çalışan dört aile zulmün ve özlemin sesi oldu, adeta DAİŞ ’e ateş püskürdü.

45 YAKININI KAYBETTİ
Adı Muhammet El Hasan. Cerablus’ta tam 5 ay boyunca muhalif gruplarla bir araya gelerek IŞİD ’e karşı savaştıklarını anlatan genç adam, kanlı mücadelede tam 45 yakınını kaybettiğini söyleyerek; “IŞİD geri çekilirse topraklarımıza geri döneceğiz. IŞİD orada oturuyor biz burada da perişan oluyoruz. 5 ay boyunca IŞİD ile savaştım. Savaşta 45 kişiye yakın akrabalarımı kaybettim” dedi.

HAPİS GEREKÇELERİ NAMAZ
IŞİD ’in bölgede uzun süredik hakimiyet sürdürdüğünü anlatan Ahmet El Hasan, kanlı örgütün bölgede namaz saatinde dışarıda bulunanları toplayarak hücrelere hapsettiklerini belirtti. El Hasan; “IŞİD namaza gitmeyenleri yalandan hapise atarak öldürüyorlar. Benim neredeyse tüm akrabalarımı IŞİD öldürdü. Şimdi Türkiye’deyiz ama bak nasılız. IŞİD yüzünden herkes topraklarından kaçıyor” diye konuştu.

“IŞİD TAM BOĞAZINI KESİYORDU Kİ”
Ahmet El Hasan Cerablus’ta kardeşinin IŞİD terör örgütü üyelerince öldürülmek istendiğini dehşet dolu sözlerle şöyle anlattı: “Ben kendim de IŞİD’le savaştım orada muhalif gruplar arasında. Yaklaşık 5 ay savaştım ve ayağımdan vuruldum. Tam dört kez ameliyat geçirdim. Benim amcamın oğlu IŞİD’in elinden son anda kurtuldu. Tam onun boğazını kesecekleri anda biranda bırakmışlar. Amcamın oğlu Ali de baygın taklidi yaparak daha sonra 1 saat süre ile yürüyerek sınırı geçerek yanımıza geldi.” 

ALEV HAMİTOĞULLARI - SELİM BAYRAKTAR 

IŞİD zulmünden kurtulanlar dehşeti anlattılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.