POLİTİKA - 09 Şubat 2016 Salı 12:52

Davutoğlu, Rusya’ya Sovyetler dönemindeki Afganistan işgalini hatırlattı

A
A
A
Davutoğlu, Rusya’ya Sovyetler dönemindeki Afganistan işgalini hatırlattı

Başbakan Davutoğlu, Rusya’ya Sovyetler dönemindeki Afganistan işgalini hatırlatarak, "Afganistan’a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan’ı terk ettiğini kimse unutmasın. Bugün Suriye’ye girenler de zelil bir şekilde terk edecek” dedi.

Partisinin grup toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de bir insanlık suçu işlendiğini ifade etti. “Suriye’yi kan gölüne çeviren zalimler, bu yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler” diyen Davutoğlu, Rusya’ya Afganistan’ı hatırlatarak, "Soğuk savaş döneminde Afganistan’a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan’ı terk ettiğini kimse unutmasın. Bugün Suriye’ye girenler de zelil bir şekilde terk edecek. Mazlum Suriyelilerin ahı herkesin yakasına yapışacaktır” ifadelerini kullandı.

"TEK BİR SİLAH KALMAYANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Dün bir Alman gazetecinin kendisine yönelttiği provokatif soruya değinen Davutoğlu, “Dün Merkel’le toplantıda bir gazetecinin sorusuna muhatap olduk. Türkiye’yi itham eden bir anlayış gibiydi. Herkes istediğini söyleyebilir, özgür bir ülke ama hak ettiği cevabı da alır” dedi. Paris saldırısından sonra Hollande’ın Fransa ordusunu göreve çağırdığını hatırlatan Başbakan, “Türkiye’de de vatandaşın canına, malına tehdit olduğunda aynı önlemi alırız. Demokrasilerin olmazsa olmazı, bütün toplumun asgari şartı kamu düzenidir. Bu sağlanacak. Bunun sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacak. Tek bir silah kalmayana kadar da bu mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."